Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race трката за 2017-18 ќе биде најинтензивната досега

Епски предизвик

Трасата за Volvo Ocean Race 2017-18 ќе биде една од најинтензивните предизвици досега, каде врвните светски морнари и најновите високо-технолошки тркачки едрилици ќе се натпреваруваат во најдолгата и најбрзата трка досега. Со речиси три пати поголема дистанца во предизвикувачкиот јужен океан од претходниот настан, како и најдолгото патување од пристаниште до пристаниште досега, ветува дека ќе биде вистински тест за тимската работа и човечкиот дух.

Храброст и генијалност

Иновација и тимски перформанси се вредности кои ние во Volvo Cars ги споделуваме со тимовите кои се натпреваруваат во Volvo Ocean Race. Овој натпревар ги истражува светот и границите на човечката издржливост каде храброста и генијалноста се клучни за успех во најголемиот предизвик кој едрењето може да го понуди.

Наследството

„Секогаш сум го гледал јужниот океан како врвно игралиште затоа што ја наградува цврстината."

Доближете се до акцијата

Искусете ја трката. Веб-страницата на Volvo Ocean race Ви ги доловува приказните позади натпреварот, најновите вести, интервјуа со екипажот и разни сознанија.

Дознајте повеќе