Volvo Ocean Race 2014-15

Круг 1 Преглед

Тркачкиот тим од трката Abu Dhabi Ocean прослави доцна во ноќта по епската победа во првата фаза на Volvo Ocean Race 2014-15. Екипажот малку спиеше деновите пред да исплови за Кејптаун на 5 ноември. Напорно работеа за да и парираат на предноста што ја имаше тимот Донгфенг кој им беше зад пети во 12.014-от километар, и покрај скршеното кормило. rudder. 

Имаше многу тесни победи во 41-годишната историја на Volvo Ocean Race, но малку беа толку напнати за победниците. Абудаби ја прослави победата и потоа исплови на море. Многу нешта мнгу да се сменат и остана уште многу, поточно, осум етапи и околу 59.731 километарprecise.

Повеќе за трката

Специјално издание

Нашето признание за трката – со уникатни дизајн елементи направени да го отелотворат духот на човечкиот предизвик.

Следете ја трката во живо

Погледнете ја мапата, видете каде се наоѓаат, како се справуваат и што е ново.