ДОМА, И КАДЕ ДРУГИТЕ САМО ТЕСТИРААТ


Забавата започнува под нулата

Шведската зима ги носи генијалноста и флексибилноста во екстреми. Не е чудо што ногу наши конкуренти ги тестираат своите автомобили тука. И не е чудо што Volvo може да се справи со снег, мраз и смрзнувачки температури. Потекнувајќи од Шведска, тоа што е терен за тестирање за други, за нас го претвора во терен за игра. Бидејќи, ако успеете тука, ќе успеете секаде.

Нов почеток.

XC60

Вашето Ново Volvo. Произведено во Шведска..

Нов почеток.

V60 Cross Country

Нов почеток.

V40 Cross Country

Електронска контрола на стабилноста

Задржете се на зимските патишта. Нашата електронска контрола на стабилност води сметка за правецот на вашиот автомобил. Ако детектира потенцијално лизгање, веднаш презема акции за да го спречи тоа и помага да се задржите на патот. А за ваше уживање и стабилно возење при вртење со висока брзина, исто така има контрола за кривини кое го блажува возењето..

Активно осветлување со долги светла

Соочувајќи се со шестмесечен мрак, ние Швеѓаните знаеме што значи светлина. За да го оптимизираме вашиот видик, нашата технологија за осветлување со долги светла ви овозможува цело време да возите со долги светла. Кога наидувате на возило отспротива, пушта само толку светлина колку што е потребно за да се избегне заслепување, додека патот се уште ви е добро осветлен.

Направи го своето Volvo

Кое Volvo си ти? Ве молиме посетете го нашиот конфигуратор на возила и креирајте го вашето следно Volvo.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.