Кога возењето е важно

Одлично управување, природни возни динамики и легендарен Volvo комфор - во неверојатно богата елегантна форма.

ВОЗАЧКА МОЌНОСТ

Засилено доживување при возење

S60 се истакнува со софистицирана амортизација, прецизно управување и педали на преносот долж тркалата заради побрз и попрецизен рачен пренос.

Со шасијата Four-C можете да одбирате меѓу 3 различни позиции на возење со допир на копче-за различни расположенија, стилови и терени.

See more on performance features

INTELLISAFE

Иднината на безбедноста, денес.

Intellisafe е нашиот нашиот најнов пакет на безбедносни иновации дизајниран да ве подготви вас и вашето Волво за неочекувани моменти, како ненадејнои запирање на кола пред вас и поминување на велосипед. Ќе ве задр5жи на лентата или ќе ви помогне да се паркирате во тесно. Intellisafe е стандард за секое наше Волво.
City safety

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.