Ви претставуваме

Новото S90

Нова ера во дизајн и иновација

Дизајниран за возачи

Вистински возачки автомобил, фокусот е очигледен уште пред да се стартува моторот, со контролна табла и централна конзола кои се насочени кон Вас. Дури и по два или три часа возење, ќе излезете од автомобилот чувствувајќи се релаксирани и одморени како и на почетокот од патувањето. Дизајнот и искуството при возење се во целосна хармонија.

Иновација со мисла на луѓе

Безбедност од светски размери е логичен исход на краетивноста на инженерите на VOLVO.

City safety

Новиот S90 детектира пешачи, велосипедисти и прв во светот- поголеми животни на патот. Вашиот автомобил ќе ве предупреди и ако е потребно ќе го закочи возилото, дури и во темнина. Исто така може да ве предупреди доколку има опасност од судир ако се движите побазвно или пак има паркирано возило пред вас.

Светска-прва сигурност

VOLVO, прв во светот со технологија која го олеснува возењето со голема брзина, доколку излезете од лента со помош на управувачот ве враќа на сигурна патека.

Поддржувачка безбедност

Има периоди кога имањето помошна рака при возењето го прави секојдневието многу полесно. Pillot Assist автоматски ја одржува брзината и растојанието со возилото пред вас како и благо вртење на управувачот за да ве задржи на сообраќајната лента.

ИСКУСЕТЕ ЈА НОВАТА ЕРА НА ШВЕДСКИ ДИЗАЈН


Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.