СКАНДИНАВСКАТА АТЛЕТА

Прилагодете го на себе си

Екстериер

Опционалните елементи ја нагласуваат динамиката и неговиот експлузивен каратер.


Екстериер со предни и задни штитници на подвозјето

Посебно дизајнирани како би се подобрија динамичниот и самоуверен карактер на новото XC60, овој експлузивен пакет за надворешен изглед вклучува предни и задни штитници на подвозјето од брусен нерѓосувачи челик со интегрирани двојни издуви кои создаваат силна импресија на четири издуви. Достапно подоцна во 2017 година.

22-инчни алуминиуски тркала со 5 двострани краци

Овие експлузивни 22-инчни тркала со двострани краци со црна боја одлично се совпаѓаат со екстериерот за да го истакнат спортскиот карактер на новото XC60. Секое тркало е тестирано на отпор при вртежи, издржливост и како да се носи при различни временски услови.

22- инчни алуминиумски тркала со 10 отворени краци

Овие експлузивни 22-инчни тркала со 10 отворени краци во црна боја прекрасно се совпаѓаат со екстериерот и го истакнуваат експлузивниот стил на новото XC60. Секое тркало е тестирано на отпор при вртежи, издржливост и како да се носи при различни временски услови.

Заштита за браник

Заштита за браник од нерѓосувачки челик дузахбура да ги штити браникот на Вашето XC60 од изгребаници кога ставате или вадите терет. Заштитата е произведена со завршеток од нерѓосувачки челик и посебно адаптирана за да се интегрира со надворешните додатоци на XC60.

Технологија и звук

Без разлика дали им нуди на нашите возачи или сувозачи можност да останат поврзани или им помага да се забавуваат, нашиот широк избор на иновативни додатоци пружа по нешто за сите.

Sensus навигација

Уживајте во интуитивното наведување со нашиот потполно интегриран Sensus систем за навигација. Апликациите во автомобилот можат да Ви помогнат во изнаоѓањеи плаќање на паркинг, пронаоѓање на најдоброто кафе во градот или едноставно споделување на локација со Вашите пријатели. За да ги избегнете гужвите, системот Ви пружа поглед на сите алтернативни рути.

iPad држач

Со помош на iPad® држачот патниците на задниот дел можат да го користат својот iPad® сигурно и удобно. Без разлика дали слушате музика, гледате филм или сурфате на интернет, iPad® држачот им допушта на патниците максимално да го искористат патувањето и со два USB приклучоци, имате можност за полнење на уредот во исто време.

Apple Carplay

CarPlay ја превзема функцијата и апликациите кои ги имате на вашиот iPhone и ви се достапни на Вашиот екран на допив во Вашето Volvo. Можете дури да ги користите гласовните команди на Siri со што ќе останете сигурни на патот додека ги прелистувате или пишувате СМС.

Товар и багажен простор

Нашите визуелни додатоци и паметни решение за товар експлузивно се дизајнирани за да добиете повеќе од Вашето Volvo XC60.

Кутија за товар на кров дизајнирана од Volvo Cars

Кутијата за товар на кровот дизајнирана од Volvo Cars има волумен од 350 литри, што ја прави многу функционална. Аеродинамичниот дизајн го минимизира отпорот на воздух и спортскиот изглед е подобрен со високо сјајната црна боја.

Држач за велосипеди со монтиран на кука

Овој држач за велосипеди со монтирана кука е дизајниран безбедно да пренесе до четири велосипеди. Лесен и едноставен за употреба има единствена функција на двострано заклучување кое ги осигурува велосипедите и го безбедно го поврзува држачот со автомобилот, а притоа имате пристап до багажникот со помош на функцијата за отварање со нога.

Склоплива кука за влечење

Полуелектрична склоплива кука која се извлекува и повлекува со допир на едно копче што значи дека повеќе не морате да се наведувате под автомобилот. Куката е сигурносно вметната под автомобилот кога не е во употреба. Доколку куката е отклучена, Ви се покажува порака на Вашиот екран.

Челична заштитна решетка

Оваа практична челична заштитна решека сречува теретот кој не е сигурен да заврши помеѓу патниците при поагресивно кочење. Лесна за поставување, решетката може да биде сигурно и практично сметена спрема кровот кога не е во употреба.