Новото Volvo XC60

Прекрасен на поглед, едноставен за користење, создаде да ги награди Вашите сетила. Запознајте го новото Volvo XC60.

Volvo XC60

Нашите иноватори

Ова се луѓето кои стојат зад новиот модел на Volvo XC60. Дизајнери и инжењери кои го изработија автомобилот чија цел е да Ви го поедностави животот.

Март 2017.

Скандинавски дизајн

Со своeто маркантно присуство Volvo XC60 е олицетворение на префинета сила. Еднаш кога ќе влезете во него, влагате во светилиште во кое се комбинира стручната изработка и природните материјали, со што Вашиот автомобил би претставувал шведски дом далеку од дома.

Март 2017.

Сила без компромис

Michael Fleiss е инжењер, али е и визионер. Тој смета дека помалце е повеќе и тоа преставува разлика зошто новото Volvo XC60 испорачува сила со голем мотер, а емисијата е значајно помала. Иднината е тука.

Март 2017.

Побезбеден. Во секое возење.

Нашата најнова безбедносна технологија ќе Ви помогне да се отргнете од опасност.  Andreas Lindberg, инжењер во Collision Avoidance одделението во Volvo Carsu Ви објаснува како.

Март 2017.

Природна едноставност

Почетна точка во секој Volvo проект е прашањето „Како може да се поедностави“. За нас тоа значи да Ви дозволиме целосна контрола врз Вашиот автомобил, додека забавноста е само еден додаток, објаснуваат Johannes Hedberg и David Hermann од Volvo Cars.

Март 2017.

Чист Звук

Volvo XC60 е создаден за музика. Со Bowers & Wilkins аудиот системот, можете да уживате во импресивното, лично искуство при секое возење, вели Henrik Svensson, менаџер за аудио системи во Volvo Cars.

Април 2017.

Автомобил кој гледа за Вас

Со своите бројни сензори и камери, Volvo XC60 може да го осети и снима опкружението и така да ви помогне при паркинг и маневрирање. Claes Boberg, инжењер во одделението за маневрирање при споро возење, Volvo Cars, објаснува како се намалува секојдневниот напор.

Мај 2017.

Направете го Ваше

Поседување на автомобилот кој навистина го сакате е едноставен со голем број можности за персонализација на новото Volvo XC60. Директорката за дијазн во Volvo Cars, Ebba Maria Thunberg, опишува како автомобилот може да го направите само за Вас.

Maj 2017.

Движечка сила

Создавање на чувство на сигурност кое се чувствува позади воланот на Volvo XC60 преставува место каде се спојуваат уметноста и науката, вели главниот инжењер на Volvo за динамиката на возилата, Roger Wallgren.

Јули 2017.

Отворени врати

Мавнете со ногата под задниот браник на Вашето Volvo XC60 и отворете или затворете го задниот багажник. „Тоа е како да имате уште еден пар раце“, вели Marika Stolpe, главен инжењер во одделението Access Systems, која помогна да се креира оваа технологија.

Август 2017.

Вдишете чист воздух

Anders Löfvendahl е многу страстен кога станува збор за квалитетен воздух. Неговата инжењерска работа во Volvo Cars Cleanzone технологиите го носи концептот на свеж шведски воздух во внатрешноста на Volvo XC60.

Август 2017.

Останете поврзани

Volvo on Call апликацијата Ви овозможува контрола врз Volvo XC60 преку телефон и Ве поврзува Вас, Вашиот автомобил и светот околу Вас. Fredrik Zetterlund, главен инжењер на мобилни апликации во Volvo, објаснува како ова го прави сопственишството над автомобилот наједноставно што може да биде.