AUDIO

СОЗДАДЕНО ЗА МУЗИКА

Врвниот аудио систем и беспрекорната интеграција на паметните телефони Ви овозможува потполно уживање во музиката во новото Volvo XC60, вели Henrik Svensson, експертот за аудио на Volvo.

"Овој автомобил е дизајниран да Ви овозможи да го извлечете најдоброто од музиката," вели Henrik Svensson, Менаџер на одделението за аудио системи во Volvo Cars.

"Аудио системот е вграден во ткаенината на новото Volvo XC60," објаснува Henrik. "Поставувањето на звучниците и воздушниот сабвуфер, поврзувањето, екранот на допир и врвниот аудио систем овозможуваат исклучителен квалитет на звукот со едноставно користење."

"Ние веруваме во музиката. Знаеме дека таа допринесува за подобро искуство при возењето на автомобил како што е овој. " додава Henrik.

Bowers & Wilkins

"Volvo XC60 од почеток до крај е дизајниран да го интегрира најдобриот аудио систем, кој е креиран од Bowers&Wilkins, еден од најдобрите произведувачи на аудио системи." Тоа значи дека нашите звучници сега можат да обезбедат почист, пореалистичен звук.", вели Henrik. Она што го слушате е поблиску до она што артистот сакал да го слушнете.

"Звучниците Bowers & Wilkins се меѓу најдобрите звучници кои можат да се купат на пазарот," додава Henrik. Ние имаме многу голема корист од нивното знаење и звучна технологија и го користиме во нашите автомобили за да креираме ново аудио искуство.

"Во автомобилот Ви треба совршен звук, бидејќи во него поминувате голем дел од времето."

Apple CarPlay* i Android Auto

Apple CarPlay besprekorno integriše iPhone uređaje i omogućuje Vam pristup Apple muzici u novom Volvou XC60. Uz Siri glasovno upravljanje možete automobilu reći šta želite da slušate. Takođe je podržan i Android Auto sistem koji Vam omogućuje funkcionalnost i povezivanje sa muzikom koju volite na svom Android telefonu.

"Veliki ekran osetljiv na dodir zabavni je centar novog Volvoa XC60", kaže Henrik. "Jasno nam je da naši kupci žele mogućnost da pristupe svojoj omiljenoj muzici što jednostavnije moguće, a veliki ekran i intuitivne kontrole u tome doista pomažu."

* Apple CarPlay zaštićen je kao deo kompanije Apple Inc.


Истражете го Volvo XC60