ЕЛЕКТРОНСКИ УПРАВУВАНА БАРАЖНА ВРАТА

СИЛА ДА ГО ПОЕДНОСТАВИ ЖИВОТОТ

Електронски управуваната багажна врата претставуваат дополнителен пар раце кои може да Ви помогнат, вели Marika Stolpe, инжењер во Volvo Cars.

„Првиот пат кога мојот син ја виде електронски управуваната багажна врата помисли дека станува збор за некој вид магија“вели Marika Stolpe, главен инжењер за пристапни системи во Volvo. Оваа иновација го прави Вашиот живот полесен, бидејќи Ви овозможува отварање и затворање на багажната врата преку далена, преку копче на далечинското, инстумент таблата или на самата врата. Кога се е во комбинација со опцијата за отварање на вратата без употреба на клуч, немате ни потреба да допирате копче. Едноставно, мавте со ногата под задниот браник и багажната врата само ќе се отвори или затвори. Импресивнокај овие карактеристики е како тие Ви помагаат Вам. Секоја Volvo иновација е фокусирана на корист, не на технологија“, вели Marika.
"Наша желба е да го исфрлиме стресот од Вашиот живот", објаснува Marika. Можноста отварање на багажот со мавтање на ногата под задниот браник, за Вас значи дека повеќе не мора да ги спуштате работите што ги носите во раце како би го отвориле багажот или пак да ги прљате рацете."Баш како да имате додатен пар раце кои ќе Ви помогнат", додава Marika.

Посебен тастер на вратата за багаж ја активира комбинираната функција за заклучување која Вам ви овозможува да ја затворите и да го заклучите автомобилот со еден едноставен потек. А во неколку секунди, можете и да поставите и ограничите висина, така што врата за багажникот секогаш ќе застане таму кадешто Вие сакате. "Тоа значи дека може совршено да ги прикладите со допирот на Вашите раце или пак висината на гаражата," објаснува Marika.

Во комбинација со електронското поместување на наслоните на задните седишта, вратата за багажникот го чини внесување и изнесувањето на багаж во Вашиот автомобил многу едноставен.

Explore Volvo XC60