Грижа за деталите

Преубавите детали го истакнуваат XC60 Momentum, од црната предна решетка со голем сјај и завршетокот кој е со момент од сатен и свила на шините на кровните носачи до единствените 18" алуминиумски тркала.

Скандинавски стил

Елегантен и опуштен , со внимателно одбрани материјали, ентериерот на XC60 Momentum го отсликува современиот скандинавски дизајн на најдобар начин.

Човечки допир

Напредната технологија во XC60 има човечки допир, вклучувајќи го тука и нашиот респонзивен централен екран чувствителен на допир.