Шведски луксуз

Новото V90

Врвот на модерниот луксузен караван.

Повторно откриена класика

Караванот Volvo е икона во возењето. Но новиот V90 е поубав од кога и да е.Технологија Twin Engine

Со Т8 Twin Engine, Volvo V90 постигнува врвен перформанс без компромис. Трите позиции на возење ги задоволуваат сите потреби.

Хибридната позиција овозможува лесно и ефикасно секојдневно возење. Во електрична позиција патувањата се речиси нечуји и без емисија на издувни гасови. Позицијата „power“ комбинира бензин и електрична енергија за да ви овозможи максимален перформанс.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.