Карактеристики на Volvo XC40

Откријте го опсегот карактеристики на Volvo XC40.
Choose category:
Поддршка за возачот
Инфозабава со помош на Android
IntelliSafe Surround
Sensus Connect
Навигација Sensus
9-инчен централен екран со екран на допир
Приспособлив темпомат
Предупредување за заден судар со сопирање во место
Помош при возење
Информација за сообраќајни знаци
Говорна контрола
Далечинска контрола на управувачот
Далечински контроли на управувачот
Безжично полнење за мобилни телефони
Осветлени огледала
Автоматско нивелирање на предните фарови
Електрични ретровизори на вратите
Електрично преклопување на задните надворешни потпирачи за глава
Електрично преклопување на задните потпирачи за грб
Греење на ветробранот
Греење на прскалките за ветробранот
Ограничувач на брзина
Камера за помош при паркирање, задна
Камера од 360°
Екран за возачот од 12 инчи
Екран за возачот од 12 инчи
Внатрешно осветлување
Внатрешно осветлување од високо ниво
Темпомат
LED-предни фарови со светла со активно навалување
Магленки со функција за вртење во свиоци
Мерач на амбиенталната температура
Систем за информирање за мртви агли BLIS™ со Помош при управување и Предупредување за вкрстен сообраќај со автоматско сопирање
Задна помош за паркирање
Задна и предна помош за паркирање
Помошник за паркирање
Серво-управување што се приспособува според возачот
Поврзување со паметен телефон
Сензор за дожд
Светла за дневно возење со сензор за дневна светлина
Внатрешен ретровизор со рачно затемнување
Внатрешен ретровизор со автоматско затемнување
Внатрешен ретровизор со автоматско затемнување со компас
Внатрешни и надворешни ретровизори со автоматско затемнување
Ретровизори на вратите со електрично вовлекување
Електрични прозорци, предни и задни
Серво-управување што се приспособува според брзината
Индиректен систем за контрола на притисокот во гумите (iTPMS)
Бришачи со вградени прскалки
Стил на каросеријата
Покрив во контрастна боја, 614 Ice White
Покрив во контрастна боја, 019 Black Stone
Капаци на ретровизорите на вратите, 614 Ice White
Капаци за ретровизори, 019 Black Stone
Капаци на ретровизорите на вратите во соодветна боја
Решетка во боја на каросеријата
Гравирано лого Recharge на столбот C/D
Амблем R-Design во столбот од покривот
Црн украс на страничните прозорци
Украс на страничните прозорци со црна боја со висок сјај
Рачки на вратите во боја на каросеријата со осветлување
Предна решетка со црн додаток и хромирана рамка
R-Design решетка со црни додатоци со висок сјај и рамка Silk metal
Предна решетка Inscription со висок црн сјај и хромирана рамка
Скриени издувни цевки, плоча за лизгање со боја Silver
Спојлер на покривот
Шини на покривот, светол алуминиум
Шини на покривот, црни
Шини за покрив со сјајна црна боја
Без заден амблем за моторот
Без задни амблеми (лев и десен)
Тркала
21″ алуминиумско тркало со 5 тројни отворени краци Black Diamond Cut - W011
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut, предно - 1133
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut, задно 1133
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut - 920
20″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 917
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut - 1077
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut - 911
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut - 924
19″ Black White алуминиумско тркало со 5 краци - 923
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 922
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut, предно
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut, задно
18″ алуминиумско тркало со 6 краци Black Diamond Cut
18″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut
18″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 1076
18″ сребрено алуминиумско тркало со 5 краци - 921
17″ сребрено алуминиумско тркало со 5 краци
Заштитни капачиња, Silver
Заштитни капачиња, Matt Tech Grey
Заштитни капачиња, Chrome
Опрема за полнење
Кабел за полнење, Режим 3, приклучок од Тип 2 (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 3, 16A 3-фазен приклучок од Тип 2 со голема моќност (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 6 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 8 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16 A CEE монофазен приклучок Blue plug (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, приклучок 10 A G (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16A 3-фазен приклучок Red со голема моќност (4,5 метри)
Кабел за полнење, Ниво 2, 40 A NEMA 14-50P монофазен приклучок (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, приклучок NEMA 5-15P од 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 10 А приклучок од Тип I (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 32 A монофазен приклучок IP-32 A Blue plug (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 13 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 32 A монофазен приклучок IP-32 A Blue plug (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16 А приклучок YP-41 (7 метри)
Кабел за полнење, Ниво 2, TurboCord Dual 120/240 V (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 3, високонапонски приклучок од Тип GB (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 8 А приклучок од Тип I (7 метри)
Торба за кабел за полнење
Поддршка за возачот
Инфозабава со помош на Android
IntelliSafe Surround
Sensus Connect
Навигација Sensus
9-инчен централен екран со екран на допир
Приспособлив темпомат
Предупредување за заден судар со сопирање во место
Помош при возење
Информација за сообраќајни знаци
Говорна контрола
Далечинска контрола на управувачот
Далечински контроли на управувачот
Безжично полнење за мобилни телефони
Осветлени огледала
Автоматско нивелирање на предните фарови
Електрични ретровизори на вратите
Електрично преклопување на задните надворешни потпирачи за глава
Електрично преклопување на задните потпирачи за грб
Греење на ветробранот
Греење на прскалките за ветробранот
Ограничувач на брзина
Камера за помош при паркирање, задна
Камера од 360°
Екран за возачот од 12 инчи
Екран за возачот од 12 инчи
Внатрешно осветлување
Внатрешно осветлување од високо ниво
Темпомат
LED-предни фарови со светла со активно навалување
Магленки со функција за вртење во свиоци
Мерач на амбиенталната температура
Систем за информирање за мртви агли BLIS™ со Помош при управување и Предупредување за вкрстен сообраќај со автоматско сопирање
Задна помош за паркирање
Задна и предна помош за паркирање
Помошник за паркирање
Серво-управување што се приспособува според возачот
Поврзување со паметен телефон
Сензор за дожд
Светла за дневно возење со сензор за дневна светлина
Внатрешен ретровизор со рачно затемнување
Внатрешен ретровизор со автоматско затемнување
Внатрешен ретровизор со автоматско затемнување со компас
Внатрешни и надворешни ретровизори со автоматско затемнување
Ретровизори на вратите со електрично вовлекување
Електрични прозорци, предни и задни
Серво-управување што се приспособува според брзината
Индиректен систем за контрола на притисокот во гумите (iTPMS)
Бришачи со вградени прскалки
Стил на каросеријата
Покрив во контрастна боја, 614 Ice White
Покрив во контрастна боја, 019 Black Stone
Капаци на ретровизорите на вратите, 614 Ice White
Капаци за ретровизори, 019 Black Stone
Капаци на ретровизорите на вратите во соодветна боја
Решетка во боја на каросеријата
Гравирано лого Recharge на столбот C/D
Амблем R-Design во столбот од покривот
Црн украс на страничните прозорци
Украс на страничните прозорци со црна боја со висок сјај
Рачки на вратите во боја на каросеријата со осветлување
Предна решетка со црн додаток и хромирана рамка
R-Design решетка со црни додатоци со висок сјај и рамка Silk metal
Предна решетка Inscription со висок црн сјај и хромирана рамка
Скриени издувни цевки, плоча за лизгање со боја Silver
Спојлер на покривот
Шини на покривот, светол алуминиум
Шини на покривот, црни
Шини за покрив со сјајна црна боја
Без заден амблем за моторот
Без задни амблеми (лев и десен)
Тркала
21″ алуминиумско тркало со 5 тројни отворени краци Black Diamond Cut - W011
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut, предно - 1133
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut, задно 1133
20″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut - 920
20″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 917
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut - 1077
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut - 911
19″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Black Diamond Cut - 924
19″ Black White алуминиумско тркало со 5 краци - 923
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 922
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut, предно
19″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut, задно
18″ алуминиумско тркало со 6 краци Black Diamond Cut
18″ алуминиумско тркало со 5 двојни краци Matt Black Diamond Cut
18″ алуминиумско тркало со 5 краци Black Diamond Cut - 1076
18″ сребрено алуминиумско тркало со 5 краци - 921
17″ сребрено алуминиумско тркало со 5 краци
Заштитни капачиња, Silver
Заштитни капачиња, Matt Tech Grey
Заштитни капачиња, Chrome
Опрема за полнење
Кабел за полнење, Режим 3, приклучок од Тип 2 (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 3, 16A 3-фазен приклучок од Тип 2 со голема моќност (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 6 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 8 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16 A CEE монофазен приклучок Blue plug (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, приклучок 10 A G (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16A 3-фазен приклучок Red со голема моќност (4,5 метри)
Кабел за полнење, Ниво 2, 40 A NEMA 14-50P монофазен приклучок (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, приклучок NEMA 5-15P од 10 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 10 А приклучок од Тип I (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 32 A монофазен приклучок IP-32 A Blue plug (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, шуко приклучок 13 A (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 32 A монофазен приклучок IP-32 A Blue plug (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 16 А приклучок YP-41 (7 метри)
Кабел за полнење, Ниво 2, TurboCord Dual 120/240 V (7 метри)
Кабел за полнење, Режим 3, високонапонски приклучок од Тип GB (4,5 метри)
Кабел за полнење, Режим 2, 8 А приклучок од Тип I (7 метри)
Торба за кабел за полнење