Спецификации

 • Мотори
  • Име на мотор
   D4204T11
  • Опис на тип на мотор
   Četiri-cilindarski turbodizel
  • Погонски механизам
   Pogon na sva četiri kotača
  • Број на цилиндри
   4
  • Зафатнина на мотор
   1969 cc
  • Дијаметар на цилиндар
   82 mm
  • Од на клип
   93.2 mm
  • Највисока моќност на мотор
   165 kW
  • Коњски сили (кс)
   225 hp
  • Вртежи при највисока моќност
   4250 rpm
  • Вртежен момент
   470 Nm
  • Број на вртежи при највисок момент
   1750 - 2500 rpm
  • Тип на гориво
   Dizel
 • Капацитет
  • Капацитет на гориво
   71 l
  • Товарен капацитет
   1886 l
  • Капацитет на влечење
   2700 kg
 • Тежини
  • Тежина на празно возило
   2082 kg
  • Вкупна тежина
  • Aut. mjenj. Geartronic s osam stupnjeva prijenosa
   2630 kg
  • Максимално оптеретување на кров
   100 kg
 • Надворешни димензии
  • Висина
   1776 mm
  • Должина
   4950 mm
  • Ширина
   2008 mm
  • Ширина со ретровизори
   2140 mm
  • Меѓуосовинско растојание
   2984 mm
  • Растојание од тркало до тркало (напред)
   1665 mm
  • Растојание од тркало до тркало (назад)
   1667 mm
  • Круг на вртење
   11.9 mm
 • Внатрешни димензии (без сончев кров)
  • Простор за глава (напред)
   1051 mm
  • Простор за глава (назад)
   999 mm
  • Простор за рамења (напред)
   1465 mm
  • Простор за рамења (назад)
   1435 mm
  • Простор за нозе (напред)
   1038 mm
  • Простор за нозе (назад)
   940 mm
  • Простор за кукови (напред)
   1422 mm
  • Простор за кукови (назад)
   1435 mm
 • Други податоци
  • Еколошка класификација
   Euro 6

Важен е секој детал

НОВО И ДОСТОЈНО ЗА ВНИМАНИЕ

Асистирање

XC90's Park Assist Pilot користи 12 ултрасонични сензори за вертикално и паралелно паркирање.

Камерата од 360 степени дава птичји приказ на целата површина околу колата на вашиот дигитален екран така што ќе се чувствувате поудобно во тесни ситуации.

Наши иновации

Се што правиме е дизајнирано околу луѓе, затоа секоја иновација што ја рпавиме е дизајнирана да го поедностави и подобри вашиот живот. Ние сме посебно горди на нашите напредоци во ефикасната моќ, конективноста и безбедноста. Ние го нарекуваме нашето размислување во овие простори: Drive-E, Sensus, и IntelliSafe.