Направено од луѓе

Големите умови не размислуваат исто

Кој прави најдобри автомобили? Германците? Американците? Италијанците? Корејците? Или Швеѓаните?

Одговорот е сите. Заедно.

Уште од 1950-те ги обединивме луѓето од целиот свет да ги произведуваат нашите автомобили. Различноста буди креативност и носи иновација. Ни помага да направиме побезбедни и попаметни автомобили, дизајнирани за секојдневниот живот на луѓето.

Па, ако сте се прашувале кој ги орави најдобрите автомобили, сега знаете. Луѓето.


VOLVO - Направен од луѓето

Jung Hyen Lee – надворешен автомобилски дизајн Јужна Кореа

"... Јас дизајнирам автомобил. Јас не сум супер ѕвезда. Јас сум еден од нив."

КОЛА ПОВРЗАНА СО SENSUS

Made by Sweden

АНА РИНВАЛ КОРИСНИЧКО ИСКУСТВО И РАКОВОДИТЕЛ ЗА ПОВРЗЛИВОСТ

Понесете го вашиот живот со вас

Екранот во центарот на контролната табла ве поврзува со светот. Ве забавува, ви кажува како да стигнете каде што сте се упатиле, поврзувајќи го вашиот телефон, вашата музика, пријателите и се од коешто сте и вие дел, на ачин којшто ве прави посигурен возач, а не обратно.

Градска безбедност

Направено од Турција

Ahmet Eren - БЕЗБЕДНОСНИ КАРАКТЕРИСТИКИ VOLVO

Смиреност

Volvo XC60 детектира се што е пред вас-возила, велосипеди и пешаци и кочи доколку има судир на повидок и ви озвозможува да бидете смирени на патот.

Volvo Drive-E

Направено од Германија

SABINE FLEISS - РАЗВИВАЧ НА МОТОРИ

Моќен и одржлив

Со помали мотори и помалку цилиндри, моторот Drive-E е мал, ефикасен и има само 4 цилиндри. Моќноста доаѓа од количината на воздух што може да струи низ него, не од неговата големина. Можете да имате се: моќност, ниска потриошувачка на гориво и мирна совест, што се однесува до животната околина.

Разнообразност. Направена од луѓе.

Дознајте повеќе за Volvo XC60

Пронајдете спецификации, варијанти, галантерија и многу повеќе.

EXPLORE THE VOLVO XC60