Нагласувања на карактеристиките

Откријте како карактеристиките за поврзливост, удобност и безбедност го дефинираат карактерот на S60 Recharge.

Вграден Google

Најдобра навигација во класата

Со „Карти на Google“ беспрекорно вграден во S60 Recharge, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Google Assistant

Разговарајте со Google во вашиот S60 Recharge за гласовна помош. Лесно добивајте насоки, ужуивајте во забавните содржини и бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – само кажете „Hey Google” за да започнете.

Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот. Google Play во вашиот S60 Recharge ви овозможува да уживате во апликациите и услугите што може да го направат секое патување позабавно и поудобно.

Најдобра навигација во класата

Со „Карти на Google“ беспрекорно вграден во S60 Recharge, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Сите податоци се вклучени

Со сите вклучени податоци, нашиот пакет со дигитални услуги на практичен начин внесува хармонија помеѓу вас, вашиот S60 Recharge и вашиот дигитален живот.

Вграден Google

Ќе ги добиете вашите омилени апликации како Google Assistant, „Карти на Google“ и други на Google Play, директно во вашиот автомобил за практично, персонализирано и беспрекорно возачко искуство.

Апликација Volvo Cars

Оптимизирајте ја практичноста и добијте повеќе од вашиот Volvo. Нашиот пакет со дигитални услуги вклучува далечински услуги преки апликацијата Volvo Cars.

Пакет со дигитални услуги

S60 Recharge се доставува со претплата за пакетот со дигитални услуги од најмногу четири години. По овој период важат нови услови.

S60 Recharge се доставува со претплата за пакетот со дигитални услуги од најмногу четири години. По овој период важат нови услови.

Удобност и технологија

Volvo S60 Recharge со напредна шасија.Задоволство што возбудува

Прецизни, остри реакции и динамично, опуштено возење. Со напредна шасија, вам ви останува само да уживате во чистото возачко задоволство.

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo S60 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во нашиот прв светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови. Можете дури и да ги следите нивоата на честички и полен надвор од автомобилот.

Volvo S60 Recharge со технологија за помош на возачот и погон на сите тркала.Останете во контрола

Технологијата за помош на возачот и погонот на сите тркала се комбинираат за да создадат реактивно возачко искуство. Дожд или сонце, мраз или снег – во S60 Recharge, можете да возите без проблеми.

Помош за рака

Нашата напредна технологија за помош на возачот може да ви помогне да одржувате безбедно растојание до автомобилите однапред прилагодувајќи ја вашата брзина, држејќи го автомобилот центриран во лентата, известувајќи ве кога е време да продолжите со возењето, па дури и преку целосно сопирање на возилото во случај возачот да не реагира.

Volvo S60 Recharge со напредна шасија.
Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo S60 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.
Volvo S60 Recharge со технологија за помош на возачот и погон на сите тркала.
Задоволство што возбудува

Прецизни, остри реакции и динамично, опуштено возење. Со напредна шасија, вам ви останува само да уживате во чистото возачко задоволство.

* Далечинските услуги на апликацијата Volvo Cars се овозможени преку претплатата за дигитални услуги. Тие се вклучени до четири години од датумот на малопродажна испорака, доколку автомобилот е нов. Откако ќе заврши овој период, ќе важат нови одредби и услови.

Возбудлива репродукција на звук

Дизајнирано за оние што бараат извонредност на звучните перформанси. Овој најсовремен опционален аудио систем од 1.400W носи исклучителна јасност и реализам во музиката, оптимизирајќи ги деталите и резолуцијата и овозможувајќи ви да слушнете некоја песна така како што изведувачот првично посакувал.

Оживејте ја вашата музика

15 прецизно нагодени high-fi звучници и иновативен сабвуфер со свеж воздух, создадени според архитектурата на кабината на вашиот Volvo даваат неверојатен опкружувачки звук, без разлика каде седите. Целосно музичко искуство што навистина можете да го почувствувате.

Изберете ја вашата соба

Уникатната технологија за „Преобразба на соба“ ја рекреира акустиката од некоја конкретна соба. Изберете од четири различни „Режими на соба“, вклучувајќи „Студио“, „Индивидуална сцена“, „Концертна сала“ и „Џез клуб“.

High-fidelity аудио систем Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins звучници во Volvo S60 Recharge.

Асистенција во возењето

Враќајте наназад со самодоверба

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

Помош при густ сообраќај

Нашата технологија за помош може да помогне во густ сообраќај и автоматски да го сопре автомобилот доколку постои ризик од судир.

Избегнете несреќа

И дење и ноќе, нашата интелигентна технологија за подобра безбедност може да ви помогне да ги видите и да ги избегнете другите возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.**

Намалете го стресот во густиот сообраќај

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Открива и корегира прекумерно вртење

Ако прекумерно вртите преку централната линија, секогаш постои можност за судир со автомобил од спротиваВашиот автомобил може да го открие ова и да го корегира вртењето, помагајќи ви да се вратите на побезбедна положба на патот.***

Преглед за паркирање во 360°

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360° и бочни сензори што ја зголемуваат свесноста за објектите кај страничниот дел на автомобилот, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба, дури и во тесни простори.

Враќајте наназад со самодоверба

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа во рикверц со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.*

* Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.
** Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.
*** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Поддршката за управување е активна на брзини помеѓу 60-140 km/h.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот.

Google, Google Play и „Карти на Google“ се заштитени трговски марки на Google LLC.