Нагласувања на карактеристиките

Поврзан со вашиот живот, безбедност и задоволство. Откријте навистина луксузен седан.

Вграден Google

Најдобра навигација во класата

Со „Карти на Google“ беспрекорно вграден во S90 Recharge, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Google Assistant

Разговарајте со Google во вашиот S90 Recharge за гласовна помош. Лесно добивајте насоки, уживајте во забавните содржини и бидете во контакт со пријателите, семејството и колегите – само кажете „Hey Google” за да започнете.

Google Play

Останете поврзани со вашиот дигитален живот. Google Play во вашиот S90 Recharge ви овозможува да уживате во апликациите и услугите што може да го направат секое патување позабавно и поудобно.

Најдобра навигација во класата

Со „Карти на Google“ беспрекорно вграден во S90 Recharge, информациите за сообраќајот во реално време и автоматското менување на маршрутата ви помагаат да стигнете на вашата дестинација со помалку компликации.

Сите податоци се вклучени

Со сите вклучени податоци, нашиот пакет со дигитални услуги на практичен начин внесува хармонија помеѓу вас, вашиот S90 Recharge и вашиот дигитален живот.

Вграден Google

Ќе ги добиете вашите омилени апликации како Google Assistant, „Карти на Google“ и други на Google Play, директно во вашиот автомобил за практично, персонализирано и беспрекорно возачко искуство.

Апликација Volvo Cars

Оптимизирајте ја практичноста и добијте повеќе од вашиот Volvo. Нашиот пакет со дигитални услуги вклучува далечински услуги преку апликацијата Volvo Cars.

Пакет со дигитални услуги

Удобност и технологија

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo S90 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во нашиот прв светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови. Можете дури и да ги следите нивоата на честички и полен надвор од автомобилот.

Помош за рака

Нашата напредна технологија за помош на возачот овозможува поопуштено возење. Таа може да ви помогне да одржувате безбедно растојание од автомобилите пред вас, приспособувајќи ја вашата брзина и одржувајќи ве во средината на лентата преку обезбедување блага помош при управувањето. Таа исто така е корисна во сообраќај „тргни-застани“ и може да ве извести доколку сообраќајот напред се движи без вас по сопирање.

Во Volvo, екранот над инструмент таблата ги прикажува брзината на возење и навигацијата на ветробранотОстанете фокусирани

Екранот над инструмент таблата ви овозможува да ја гледате вашата брзина, да следите етапна навигација и друго. Сето тоа без да го губите фокусот на патот. Осветленоста на екранот над инструмент таблата се прилагодува автоматски според условите на светлината и можете да го поставите системот да одговара на вашите лични преференци.

Далечински услуги во апликацијата Volvo Cars за додадена секојдневна практичност.Далечински услуги на апликацијата

Претплатете се на пакет со дигитални услуги и уживајте во целосниот пристап до сите далечински услуги во апликацијата Volvo Cars, вклучувајќи ги заклучувањето и отклучувањето, чистењето на кабината и загревањето или ладењето на кабината.*

Напредниот прочистувач на воздухот во Volvo S90 Recharge ви помага вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот.
Во Volvo, екранот над инструмент таблата ги прикажува брзината на возење и навигацијата на ветробранот
Далечински услуги во апликацијата Volvo Cars за додадена секојдневна практичност.
Почист воздух во кабината

Напредниот прочистувач на воздухот во нашиот прв светски систем за квалитет на воздухот спречува до 95 проценти од опасните PM 2,5 честички што навлегуваат во кабината. Тоа може да ви помогне вам и на вашите патници да уживате во подобар и поздрав квалитет на воздухот, без оглед на надворешните услови. Можете дури и да ги следите нивоата на честички и полен надвор од автомобилот.

Возбудлива репродукција на звук

Дизајнирано за оние што бараат извонредност на звучните перформанси. Овој најсовремен опционален аудио систем од 1.400W носи исклучителна јасност и реализам во музиката, оптимизирајќи ги деталите и резолуцијата и овозможувајќи ви да слушнете некоја песна како што изведувачот првично ја наменил.

Оживејте ја вашата музика

19 прецизно нагодени high-fi звучници и иновативен сабвуфер со свеж воздух, создадени според архитектурата на кабината на вашиот Volvo даваат неверојатен опкружувачки звук, без разлика каде седите. Целосно музичко искуство што навистина можете да го почувствувате.

Изберете ја вашата соба

Уникатната технологија за „Преобразба на соба“ ја рекреира акустиката од некоја конкретна соба. Изберете од четири различни „Режими на соба“, вклучувајќи „Студио“, „Индивидуална сцена“, „Концертна сала“ и „Џез клуб“.

High-fidelity аудио систем Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins звучници во Volvo S90 Recharge.

Асистенција околу безбедноста

Намалете го стресот во густиот сообраќај

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Открива и корегира прекумерно вртење

Ако почнете да се отклонувате од централната линија, секогаш постои можност за судир со автомобил што доаѓа отспротива. Вашиот автомобил може да го забележи ова и да го коригира вртењето, помагајќи ви да се вратите на побезбедна положба на патот.*

Избегнете несреќа

И дење и ноќе, нашата интелигентна технологија за подобра безбедност може да ви помогне да ги видите и да ги избегнете другите возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање доколку возачот не успее да реагира.**

Преглед за паркирање во 360°

Со четири камери што обезбедуваат преглед од 360° и бочни сензори што ја зголемуваат свесноста за објектите кај страничниот дел на автомобилот, нашиот систем може да ви помогне да се паркирате со самодоверба, дури и во тесни простори.

Враќајте наназад со самодоверба

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка му пружа поддршка на возачот кога вози наназад со ограничена прегледност. Системот може да ги открие возилата што се движат одзади и, доколку е потребно, да ја активира автоматската сопирачка.***

Помош при густ сообраќај

Нашата технологија за помош може да помогне во густ сообраќај и автоматски да го сопре автомобилот доколку постои ризик од судир.

Намалете го стресот во густиот сообраќај

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.