Apple CarPlay

Уживај во опциите на твојот iPhone од возачкото седиште.

Попаметно и полесно

Apple CarPlay е попаметен и полесен начин за користење на вашиот Ајфон во автомобилот. Технологијата ви овозможува да ги контролирате сите функции на вашиот Ајфон преку екранот на допир во вашиот автомобил, контролите на воланот или говорната функција Siri.


Користете стандардни апликции на Apple

Преку стандардни апликации кои ги препознава оперативниот систем Apple, можете а пишувате текстуални пораки, да се јавите, да слушате музика, да пребаруватре. За да користите повеќе апликации, како Spotify или Podcasts, треба истите да ги симнете на вашиот iPhone.

Фокусирајте се на патот со Siri

Благодарение на гласовната функција Siri, можете целосно да се фокусирате на патот. Siri може да чита и пишува текстуални пораки, но може и да се јавува на контакти од телефонскиот именик кога и зборувате на функцијата. За да ја користите апликацијата за мапи можете да ја внесете дестинацијата на екранот во автомобилот или да му ја соопштите дестинацијата на Siri..