Откријте ја иднината на иновациите во безбедноста и производите на Volvo Cars во овој воведен говор на извршниот директор Џим Рован.

Разбирање на надворешноста

Визија надвор од човечкиот опсег

Подобро разбирање за подобра контрола.

Иднината со LiDAR

Во комбинација со радари, камери и ултразвучни сензори, напредниот систем LiDAR континуирано ќе го скенира просторот пред возилото за да има тридимензионална слика за околината. Системот ќе ги гледа работите што некогаш не можете да ги видите и ќе го подготви автомобилот за безбедно автономно возење.

Безбедносен штит од 360°

Бројната заштита лежи во LiDAR, 5-те радари, 8-те камери и 16-те ултразвучни сензори. Опремен со најсовремен софтвер, сензорите се дизајнирани со цел да работат заедно за да создадат безбедносен штит. Секој од сензорите пружа поддршка на останатите за да се чувствувате безбедно, поткрепено и дека имате контрола.

Разбирање на возачот

Подготвен дури и кога вие не сте

Дополнителна поддршка кога ви е потребна.

Сите сме добри возачи, но понекогаш не возиме најдобро што можеме. Нашиот систем за разбирање на возачот ќе помага да се создаде безбедносен штит кој нема ни да знаете дека постои сѐ додека не ви затреба. Двата внатрешни сензора и капацитивниот волан ќе му даваат податоци на алгоритмот, кој ќе комуницира и со надворешните сензори на автомобилот. Системот ќе може да разбере ако ви е одвлечено вниманието или ако сте поспани, и доколку треба да интервенира и да пружи поддршка.

Откривање патници

Се грижи за сите во автомобилот

Уште еден пар очи што ќе ви помогне да не заборавите на најблиските.

Со внатрешни радари што ја покриваат целата кабина – од предните седишта до преградата за товар – нашиот нов систем за откривање патници е направен да спречи ненамерно да заборавите на некого во потенцијално опасни услови. Ќе ве предупредиме ако се чини дека случајно ги заклучувате во автомобилот заспаното дете или задреманото куче, а климатскиот систем во автомобилот потенцијално може да помогне, на пример, да се минимизира ризикот од хипотермија и топлотен удар.

Новата ера започнува сега.

Откријте ја иднината на иновациите во безбедноста и производите на Volvo Cars во овој воведен говор на извршниот директор Џим Рован.

Нашите експерти ги откриваат истражувањата и увидите што стојат зад иновациите што ја обликуваат иднината во Volvo Cars

Jim Rowan Announces a New Era for Safety for Volvo Cars

Introducing the first Volvo car in a new era. And the start of a new era for safety. Where cars don’t just understand the outside environment, but also the driver’s state inside. We’re yet to achieve our safety vision: that no one should be killed or seriously injured in a new Volvo car. To continue our journey towards zero, we’re introducing innovations that will change how we all see safety. A new era for safety begins with the Volvo EX90, our new fully electric flagship SUV. Presented by Jim Rowan, CEO. Visit https://volvoca.rs/3dvSsVG to learn more. #SafetyInMind

What if your car could see beyond the human range?

We all need someone looking out for us. With LiDAR technology you’ll have an extra set of "eyes" that can see beyond the human range, by night and by day. Presented by Joachim de Verdier. Coming soon with the Volvo EX90, our new fully electric flagship SUV. Visit https://volvoca.rs/3dvSsVG to learn more. #SafetyInMind

What if your car could steer you right?

Sometimes life gets the better of us and our attention goes off track. Volvo Cars’ new driver understanding system knows when you’re not at your best so it can be ready to support you at a moment's notice. Presented by Emma Tivesten and Michael Ljung Aust. Coming soon to the Volvo EX90, our new fully electric flagship SUV. Visit https://volvoca.rs/3dvSsVG to learn more. #SafetyInMind

What if your car could remind you when someone’s left behind?

We’re human. Life happens. When you’re not at your best, we’ll be there to help with our full-cabin occupant sensing system. Designed to remind you if it looks like you’re accidentally locking a sleeping child or pet in the car. Presented by Lotta Jakobsson. Coming soon with the Volvo EX90, our new fully electric flagship SUV. Visit https://volvoca.rs/3dvSsVG to learn more. #SafetyInMind

*Идната технологија опишана погоре сè уште не е достапна. Спецификациите на возилата може да се променат. Прикажаните карактеристики што се опишани погоре може да не бидат стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонот, и може да се разликуваат од еден до друг пазар.