Skip to content

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country во беж боја со кровен багажник е паркиран најгоре на скали.

За авантура. За живот.

Динамичниот авантурист што го почитува светот што го истражува. Како и своите патници.

AWD

Погон

203mm

Над земјата

529литри

Носивост

360°

Камера

Беж Volvo V60 Cross Country со панорамски кров.
Предната надворешност на Volvo V60 Cross Country.
Пар скии на кровот на Volvo V60 Cross Country.

Проширете ги вашите хоризонти. Напредната технологија во вашиот V60 Cross Country помага да стигнете подалеку и да истражите нови патишта.

Господар на кој било каков пат

Каде и да ве носи авантурата, технологијата за помош на возачот и напредниот погон на сите тркала создаваат одговорно возачко искуство во повеќето услови на патот.

Контролирана моќ

Со режимот за теренско возење, контролата за спуштање по рид, големите тркала и големото растојание до земјата, подготвени сте да одите каде било.

Искористете ја вратената енергија

Нашите благи хибриди штедат гориво и ги намалуваат издувните гасови со враќање енергија од сопирачките и нејзино складирање во батерија од 48V.

Асистенција на патот. Тоа е во нашата ДНК.

Асистенција на патот. Тоа е во нашата ДНК.

Нашиот систем за известување за мртва точка (BLIS) обезбедува активна поддршка кога менувате ленти. Доколку постои ризик од судир со други возила во соседната лента, системот за известување за мртва точка (BLIS) може суптилно да го прилагоди управувањето, со што се помага вие, вашиот автомобил и вашите сакани да бидат таму каде што сакате.

Дење или ноќе, нашата интелигентна технологија за помош околу безбедноста може да ви помогне да откриете и избегнете други возила, пешаци, велосипедисти и големи животни. Тоа го прави прво со предупредување на возачот, а потоа со автоматско сопирање или преку итна поддршка за управување доколку возачот не успее да реагира.*

Предупредувањето за вкрстен сообраќај со автоматска сопирачка го поддржува возачот кога враќа наназад со ограничена прегледност. Системот може да открива возила што преминуваат одзади и доколку е потребно, автоматската сопирачка може да се активира.**

* Возилата, пешаците и велосипедистите што се движат во иста насока со автомобилот, може да бидат откриени во определени брзини и услови. Системите за откривање зависат од тоа објектите да бидат осветлени и бараат предните и задните светла на возилото да работат кога е темница. Возачот цело време останува одговорен за безбедно возење.

** Функциите за поддршка на возачот не се замена за вниманието и проценката на возачот. Предупредувањето за вкрстен сообраќај може да има ограничена функционалност во одредени ситуации. Интервенцијата на сопирачката е активна само при помала брзина.

Дизајнирајте го вашиот живот. Имајте контрола во секој километар од патувањето, со интуитивен комфор и карактеристики за удобност.

Предната надворешност на Volvo V60 Cross Country.
Жена стои на плажа, нејзиниот V60 Cross Country има една отворена врата.
Volvo V60 Cross Country е паркиран на кеј со насип.
Предната надворешност на Volvo V60 Cross Country.

Остави впечаток

Сиров, а сепак елегантен – ова е наменскиот скандинавски дизајн што изгледа неверојатно во град и во некоја пустелија.

Жена стои на плажа, нејзиниот V60 Cross Country има една отворена врата.

Пространа кабина

Немате потреба да го напуштите вашиот V60 Cross Country за да ги истегнете нозете. Со удобните седишта и пространа кабина, целиот простор е ваш.

Volvo V60 Cross Country е паркиран на кеј со насип.

Отворено небо

Со панорамскиот кров што се отвора и навалува можете да уживате во надворешната природа и да имате свеж воздух во кабината.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.