Преглед на Volvo хаубата

Mild хибридни автомобили

Интегриран генератор за стартување го поддржува бензинскиот или дизел моторот на автомобилот за поглатко возење со намалена потрошувачка на гориво и пониски издувни емисии.

Поглатко возење

Mild хибридната технологија додава за порафинирано возачко искуство. Моторот стартува веднаш и можете да уживате во поглатко возење од почетокот.

Пониска потрошувачка на гориво

Интегрираниот генератор на стартерот активно го намалува оптоварувањето на моторот за намалена потрошувачка на гориво, особено во ситуации на градско возење.

Повеќе моќ

Користејќи ја обновената електрична енергија, интегрираниот генератор на стартерот го засилува моторот со внатрешно согорување за помоќно забрзување.

Ретровизор поглед на XC90

Mild хибриден автомобил - како работи?

Нашите mild хибридни автомобили ја регенерираат енергијата од сопирачките за да ја наполнат 48V батерија при сопирање. Интегрираниот генератор за стартување ја користи оваа енергија за моментално да го поддржува моторот за согорување. Заедно, ова ви овозможува поефикасно искористување на горивото и поглатко возачко искуство.

Што сакате да знаете за mild хибридните автомобили?

 • Што е mild хибрид?

  Mild хибридот, исто така, се смета дека е електрифициран автомобил. Mild хибридите користат и мотор со внатрешно согорување и електричен мотор за да ги намалат емисиите и да ја подобрат економичноста на горивото. Тие го прават ова со користење на енергија зачувана во батеријата од 48 волти, што се генерира со сопирање. Оваа енергија се користи за зајакнување на моторот со внатрешно согорување при тргнување и забрзување.

 • Дали електричниот мотор го придвижува mild хибрид?

  Не. Електричниот мотор е таму за да му помогне на моторот и да ја намали количината на работа што треба да ја направи.

 • Која е главната придобивка од mild хибрид?

  Mild хибридот ќе понуди намалена потрошувачка на гориво, а со тоа и пониски издувни емисии. Mild хибридите исто така придонесуваат за непречено тргнување и обично се поприфатливи од целосните хибриди или од plug-in хибридите.

 • Која е разликата помеѓу mild хибрид, целосен хибрид и plug-in хибрид?

  Mild хибридот го користи електричниот мотор за да му помогне на моторот со внатрешно согорување. Целосниот хибрид има поголем електричен мотор и батерија во споредба со mild хибридот. Целосниот хибрид може да го полни автомобилот користејќи го електричниот мотор за кратки релации и да ја дополнува батеријата користејќи го моторот или преку регенеративното сопирање. Plug-in хибридот може да се полни со помош на приклучок во вашата гаража или на некое од јавните места за полнење. Plug-in хибридот нуди поголем чист електричен опсег благодарение на поголемата батерија и електричен мотор. Plug-in хибридот може да ги задоволи дневните потреби за возење на многу луѓе.

Нашите други електрифицирани погони

Recharge Pure (чисто) електричен

Целосен електричен погон - за тивко, моќно и рафинирано возачко искуство со нула издувна емисија.

Recharge Plug-in хибрид

Моќната комбинација на електричен мотор и на бензински мотор со внатрешно согорување може да дозволи дневно возење со нула издувни емисии во Pure (чист) електричен режим, како и возење на долги растојанија со ефикасно искористување на горивото во Hybrid (хибриден) режим.