Преден поглед на бело Volvo plug-in хибрид, кое се полни

Plug-in хибридни автомобили

Нашата бескомпромисна комбинација на plug-in батериска електрична енергија и на ефикасен бензински мотор обезбедува ниски до нула издувни емисии, одлична флексибилност и моќно возачко искуство.

Ниски до нула CO2 емисии

Дополнителниот електричен мотор го поддржува моторот со внатрешно согорување за ниски CO2 емисии. И во Pure (чист) електричен режим, може дневно да возите со нула издувни емисии.

Една година бесплатна електрична енергија

Возењето во Pure (чист) електричен режим го намалува вашиот еколошки отпечаток, како и вашите тековни трошоци. За да охрабриме одржливо возење со вашиот нов Volvo plug-in хибрид, ние ќе ја надоместиме потрошувачката на kWh енергија при првиот сервис.

Одлична флексибилност

Со три режими на возење на избор, може да едрите низ вашиот ден со нула издувни емисии во Pure (чисто) електричниот режим, поминете низ во Power режимот, или зголемете ја ефикасноста и опсегот со Hybrid (хибрид) режимот.

Моќно возачко искуство

Комбинираната електрична и бензинска моќност даваат перформанс без напор и глатко, рафинирано возење во сите услови.

Нашиот опсег на plug-in хибридни автомобили

Кое и Volvo да го претпочитате, може да го имате со високо ефикасна plug-in хибридна технологија.

преден страничен поглед на XC90 plug-in хибрид
XC90 Twin Мотор

До 5-7 патници

преден страничен поглед на XC60 plug-in хибрид
XC60 Twin Мотор

До 5 патници

преден страничен поглед на S60 plug-in хибрид
S60 Twin Мотор

До 5 патници

преден страничен поглед на V60 plug-in хибрид
V60 Twin Мотор

До 5 патници

Plug-in хибриден автомобил - како работи?

Volvo plug-in хибридниот автомобил има и електричен мотор и бензински мотор - Twin Мотор. За електрична енергија, има батерија што лесно може да се полни дома или на станица за полнење.

 Volvo со Twin engine (двоен мотор) вози на плажа
Twin мотори

Автомобилот комбинира и електрична и бензинска енергија. Беспрекорно заедно, или одделно за да ви го даде најефикасното возачко искуство.

Поглед на Volvo Car контролната табла за режими на возење
Три режими на возење

Нашите plug-in хибридни модели нудат голем број на режимски погони за да одговараат на секоја пригода - изберете помеѓу целосен Power режим, Pure (чист) електричен режим и избалансиран Hybrid (хибриден) режим.

Заден поглед на Volvo кое вози на пат кон градот
Полнење на батеријата

Големата батерија дава електричен опсег од околу 40-50 км * и лесно може да се полни дома или на станица за полнење. Исто така, се полни за време на возењето секој пат кога сопирате или забавувате.

Што сакате да знаете за plug-in хибридните автомобили?

 • Што е plug-in хибриден автомобил?

  Plug-in хибриден автомобил, исто познат и како PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), е автомобил кој користи и конвенционален мотор со внатрешно согорување и батериски електричен мотор за да обезбеди електрична енергија за тркалата.

 • Каква батерија се користи во Volvo Cars’ plug-in хибридите со Twin Engine (двојни мотори)?

  Volvo Cars и моментално користи литиум-јонски батериски пакувања во своите автомобили со Twin Engine (двоен мотор).

 • Што е чист електричен опсег на plug-in хибриден автомобил?

  Нашите plug-in хибриди со Twin Engine (двојни мотори) се дизајнирани да ги задоволат дневните потреби за возење на многу луѓе. Опсегот ќе се разликува во зависност од моделот, стилот на возење, топографијата и условите на патот. Главната придобивка на plug-in хибридот е тоа што секогаш го имате бензинскиот мотор како резерва помеѓу полнења, така што опсегот не треба да претставува проблем.

 • Како и каде можам да го наполнам моето plug-in-хибридно возило?

  Повеќето луѓе ги полнат своите автомобили дома во текот на ноќта, со ѕиден полнач во нивниот балдахин или гаража. Други имаат можност да го наполнат својот автомобил на работа или на јавни станици полнење, кои во многу области стануваат сè полесни за наоѓање.

 • Колку долго трае полнењето на батеријата?

  Времето на полнење ќе варира и зависи од фактори како што се надворешната температура, тековната температура на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата, опремата за полнење, состојбата на батеријата и состојбата на автомобилот. Специфичното време на полнење може да го најдете во техничките спецификации за секој достапен plug-in хибриден модел.

 • Која е разликата помеѓу mild хибрид, целосен хибрид и plug-in хибрид?

  Mild хибридот го користи електричниот мотор за да му помогне на моторот со внатрешно согорување. Целосниот хибрид има поголем електричен мотор и батерија во споредба со mild хибридот. Целосниот хибрид може да го полни автомобилот користејќи го електричниот мотор за кратки релации и да ја дополнува батеријата користејќи го моторот или преку регенеративното сопирање. Plug-in хибридот може да се полни со помош на приклучок во вашата гаража или на некое од јавните места за полнење. Plug-in хибридот нуди поголем чист електричен опсег благодарение на поголемата батерија и електричен мотор. Plug-in хибридот ќе ги задоволи дневните потреби за возење на повеќето луѓе.

 • Кои модели на Volvo се достапни како plug-in хибриден автомобил со Twin Engine (двоен мотор)?

  Од 2019 година, сите наши модели се достапни со plug-in хибридна погонска технологија со Twin Engine (двоен мотор).

 • Кои кабли за полнење се достапни за мојот Volvo Twin Engine (двоен мотор)?

  Вашиот Volvo plug-in хибрид со Twin Engine (двоен мотор) има стандарден кабел за полнење кој одговара на високите барања за електрична безбедност (Mode (Режим) 2). Достапен во различни варијанти (6А, 8А или 10А во зависност од пазарот), овој кабел од 4,5 m овозможува полнење до 1.4–2,3 kW преку штекер за домаќинство. Овој кабел е исто така достапен во изборна варијанта од 8 метри. За пократки периоди на полнење дома, можете да го полните и со 1-фазен 16A "Blue Plug" кабел кој може да полни до 3,5 kW. Овој кабел е достапен како 4,5 m или 8 m. И, за навистина интегрирано и лесно употребливо решение за полнење дома, 3-фазен 16A Volvo Cars Wallbox (ѕиден полнач) ќе биде достапен подоцна во 2019 година. Кој може да доставува до 22 Kw, оваа моќна Mode 3 домашна станица за полнење е исто така компатибилна со следните генерации на plug-in хибриди и pure (чисто) електрични автомобили. За практично и безбедно полнење надвор од дома, достапен е и Mode (режим) 3 кабел за полнење 1-фазен 16A, како додаток. Овој кабел од 4,5 m или 8 m обезбедува до 3,5 kW и е погодно да се има при рака кога нема кабли на станицата за полнење. За подетални информации, контактирајте го вашиот Volvo car дистрибутер.

Други типови на електрифицирани мотори

Икона за батерија и за електричен приклучок
Pure (чисто) електрични

(Наскоро)

Целосен електричен погон - за тивко, моќно и рафинирано возачко искуство со нула издувна емисија.

Икона за бензинска станица и за батерија
Mild хибрид

(Достапно во 2 модели на автомобили)

Ефективна погонска технологија, каде што електричната енергија го поддржува моторот со внатрешно согорување за поглатко возење и поефикасно искористување на горивото.