Идеите што го менуваат светот често се најконтроверзни.

Откако го воведовме безбедносниот појас во три точки, се соочивме со критики. Оттогаш спаси повеќе од милион животи. Сега е време за следниот чекор. За сечија безбедност

Уште милион животи

Со нови и постојни безбедносни карактеристики, решени сме да спасиме уште милион животи.

Дознајте повеќе за безбедноста на автомобилот
Ограничувач за брзина

За да испратиме силен сигнал за опасностите од брзото возење, ја намаливме максималната брзина на сите наши нови автомобили на 180 км на час во 2020 година. Исто така разгледуваме опции, како паметната технологија за контрола на брзината и геофизирање може во иднина автоматски да ја ограничи брзината во близина на училиштата и болниците.

Highway pilot систем

Со поддршка од LiDAR сензорите, следната генерација на автомобили на Volvo ќе бидат подготвени со хардвер за автономен погон. И со текот на времето, ние ќе имплементираме надградбите на софтверот over-the-air за да обезбедиме целосно автономно возење на автопат.

Камери за следење на возачот

За да помогнеме во решавањето на интоксикацијата и невниманието во сообраќајот, работиме на нови решенија. Камерите во автомобилот, заедно со другите сензори, ќе му овозможат на автомобилот да интервенира кога возачот е во ризик.

Care Key

Неодамна ја воведовме нашата иницијатива за Care Key, чија цел е ограничување на брзината. Со помош на Care Key, сопствениците на Volvo автомобили можат да стават ограничување на брзината на автомобилот кога ќе го позајмат на помлад член на семејството или помалку искусен возач.

Опишаните карактеристики можеби не се стандардни или достапни за сите стилови, опции на мотори и региони.

Еден од милион

Слушнете ги приказните од вистински преживеани сообраќајни несреќи и видете како успеале да претворат несреќа во позитивна промена во нивните животи.

Ејми

Запознајте ја Ејми Ма, која преживеа судир со повеќе возила благодарение на безбедносниот ремен.

Самер

Слушнете како Самер зборува за судирот што го уништи нејзиниот автомобил, но го поштеди нејзиниот живот благодарение на безбедносниот ремен.

Линда и Моли

Да не беше безбедносниот појас, патувањето на Линда и Моли на зимување можеше да биде последно.

Алекс

Алекс зборува за судирот кој за малку ќе му го одземеше животот, но бидејќи тој носеше сигурносен појас го остави само со лузна.

Децении на иновации

Уште од нашето основање во 1927 година, ние дизајниравме автомобили што ги ставаат луѓето на прво место. Откријте ги нашите најважни безбедносни иновации со текот на годините.

Види повеќе

Овие филмови содржат вистински приказни од вистински луѓе, кои биле обештетени за учеството. Безбедносните карактеристики на Volvo Cars ги надополнуваат практиките на безбедно возење и немаат за цел да овозможат или поттикнат расеано, агресивно или на друг начин небезбедно или незаконско управување. На крајот, возачот е одговорен за безбедно работење на возилото во секое време.