Наследство на иновации во безбедноста

Во секоја генерација, Volvo беше пионер. Ние стоиме зад некои од најважните пронајдоци и иновации во историјата на безбедноста на автомобилите и континуирано ја подобруваме вашата безбедност.

1959 година - Безбедносен појас со три точки

Може да има малку мажи на планетата што спасиле исто толку животи како инженерот на Volvo, Нилс Бохлин - тој воведе безбедносни ремени со три точки во сериското производство PV544. Оттогаш се проценува дека се спасени над еден милион животи како резултат на тоа што Volvo Cars се откажа од своите права за патент за сите да имаат корист.

1972 година - Детско седиште ориентирано со поглед наназад

Се сеќавате на оние рани слики на астронаути кои лежат на грб за време на полетувањето за да ја изедначат силата на нивните тела? Па, тоа беше основниот принцип што стои зад нашите детски седишта со поглед наназад. Да се рашири товарот и да се минимизира повредата.

1978 година - Детско седиште со засилени страници

Ние го измисливме првото перниче во ремените, кој им овозможи на децата од 4-годишна возраст да патуваат свртени напред, со зголемена заштита и удобност.

1990 година - Прво во свет, интегрирано детско седиште

Воведувањето на првото интегрирано детско седиште беше уште еден огромен чекор напред за безбедноста на децата. Покрај придобивките од зголемената безбедност и удобност, интегрираното детско седиште, исто така, обезбедува подобра положба на седење за детето, овозможувајќи им да гледаат низ прозорците.

1991 година - Систем за заштита од странични влијанија (SIPS)

Друга пресвртница во безбедноста дојде со нашиот систем за заштита од странични влијанија. Ова беше составен дел од дизајнот на автомобилот и вклучуваше многу силна структура и материјали што апсорбираат енергија одвнатре, зајакнат под, па дури и армирани седишта. Ние го подобривме тоа во 1994 година со интегрирање воздушни перничиња за страничен удар.

1998 година – Whiplash Protection System (WHIPS)

Повредите од ваков тип се најчестите повреди при судири со автомобили и може да резултираат со долготрајна болка и попреченост. WHIPS обезбедува униформна поддршка и апсорпција на енергија во задниот дел и ги ублажува ударите благодарение на паметниот дизајн на потпирачот за глава и седиштето. Резултатот е преполовување на ризикот од долгорочни медицински проблеми.

1998 година - Странична завеса

Страничната завеса беше уште еден скок напред во безбедноста за Volvo Cars. Воздушното перниче е скриено во насловот и брзо се полни со воздух за да помогне во заштитата на главата на патникот за време на сценарио на страничен удар или превртување. Тоа беше првиот систем на воздушни перничиња што понуди подобрена заштита и за предните и за задните патници.

2002 година - Систем за заштита од превртување (ROPS)

Со зголемената популарност на SUV автомобилите, сметавме дека е време да ја претставиме нашата следна иновација за безбедност - заштита од превртување. Ние се справивме со проблемот од два правци. Прво, ја подобривме стабилноста на нашите SUV модели со софистициран електронски систем за контрола на стабилноста и второ, го подобривме нивниот дизајн и структура на каросеријата за подобро да ги заштитиме патниците во случај на несреќа при превртување.

2003 година - Информативен систем за мртов агол (BLIS)

Кога возачите ќе сменат лента, невниманието од еден момент може да има катастрофални последици ако возачот не забележал друг автомобил во мртвиот агол. Затоа, решивме дека е потревно нашите автомобили да ни помогнат да внимаваме на неволјите. Нашиот систем BLIS користи камери или радари за откривање на возила. Кога автомобил влегува во областа на мртвите агли, се вклучува светло за предупредување во ретровизорот, што му дава на возачот повеќе време да реагира.

2008 година - City Safety

Почнувајќи со првата генерација на Volvo XC60, го воведовме автономниот систем за итно сопирање City Safety како стандардна опрема во сите нови автомобили. Системот користеше ласерски радар и беше развиен за да го намали ризикот и последиците од судир на задниот дел со брзина до 30 km/h.

2010 година - Откривање на пешаци со сплицирање целосна автоматска сопирачка

Ние сакаме од нашите новини за безбедност да имаат корист и за луѓето надвор од нашите автомобили. Па, развивме систем - користејќи радар и камери - кој е дизајниран да го предупреди возачот ако некој излезе пред автомобилот, а потоа автоматски да сопира ако возачот не го стори тоа.

2014 - Run-off road систем

Volvo беше пионер во тестирање на сообраќајни несреќи при напуштање на патот - честопати резултат на замор, лоши временски услови или недостаток на внимание на возачот. Се фокусиравме на одржување на патниците во позиција, со затегнување на безбедносниот ремен и воведување на уникатна функционалност за апсорпција на енергија на седиштата за ублажување на повредите на 'рбетот.

2016 година - Поврзана безбедност

Volvo Cars дефинира целосно нов вид на систем за безбедност на патиштата во светот на поврзани автомобили. Поврзаните иновации - Предупредување за лизгав пат и Предупредување за опасност од светло - ја користат конекцијата за споделување критични податоци помеѓу возилата, предупредувајќи го возачот за лизгави делови на патот или возила што ги активирале своите светла за опасност, помагајќи му да му дадат на возачот доволно време да забави.

2018 година - Ублажување на судир со автоматско сопирање

Ублажување на судир со автоматско сопирање е уште една единствена карактеристика на Volvo. Системот може да ви помогне со тоа што ќе ги активира сопирачки за возило за да го ублаж судирот со возило што доаѓа во вашата лента. Ако возило што доаѓа од друга страна влегува во вашата лента и судирот е неизбежен, системот може да помогне во намалувањето на брзината на вашето возило за да се обиде да ја намали силата на судирот.

2019 година - Иницијативата E.V.A. (Еднакви возила за сите)

Ние собравме податоци за несреќи уште од 1970-тите за подобро да разбереме што се случува при судир - без оглед на големината, полот или обликот на телото. Со иницијативата E.V.A., го направивме нашето истражување за безбедноста лесно достапно во дигитална библиотека, отворена за преземање од секој. За сечија безбедност

Види повеќе

2020 година - ограничување на брзината

За да испратиме силен сигнал за опасностите од брзото возење, ја намаливме максималната брзина на сите наши нови автомобили на 180 км на час во 2020 година. Оваа иницијатива илустрира како можеме да преземеме активна одговорност за да помогнеме да се постигнат нула жртви во сообраќајот преку поддршка на подобро однесување на возачот.

Наведените карактеристики може да не бидат стандардни или достапни за сите стилови и опции на моторот.