Telefoon koppelen

16 Resultaten

Bluetooth profielen voor Sensus Connect

Sensus Connect IHU biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.1+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus Connect IHU 3.0 - 3.2.)

Telefoonboek overdragen naar uw Volvo

U kunt het telefoonboek van uw mobiele telefoon overdragen naar uw Volvo. Hoe dat in zijn werk gaat hangt af van het systeem waarmee uw Volvo is uitgerust.

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

Bijgewerkt 9/17/2019

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

Sluit uw mobiele telefoon via Bluetooth aan om het handsfree-systeem te gebruiken of draadloos muziek te streamen in de auto. Dit artikel beschrijft hoe u uw mobiele telefoon aansluit op uw Volvo.

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

U kunt twee Bluetooth-eenheden tegelijk hebben aangesloten, waarvan de ene alleen voor het streamen van muziek. De laatst aangesloten telefoon wordt automatisch aangesloten om te kunnen bellen, berichten te kunnen versturen/ontvangen, media te kunnen streamen en de telefoon te gebruiken voor een internetverbinding. De mobiele telefoon dient Bluetooth te hebben en ondersteuning te bieden voor "internet sharing". Voor informatie over mobiele telefoons en hun compatibiliteit, zie Telefoons en Bluetooth-compatibiliteit.

U hoeft een eenheid slechts eenmaal te koppelen of pairen. Na het paren hoeft alleen nog Bluetooth in de Bluetooth-eenheid te worden geactiveerd.

Zie de instructievideo of volg de onderstaande instructies op om uw telefoon via Bluetooth aan te sluiten.

Telefoon koppelen

Let op

Afhankelijk van de softwareversie zijn er verschillen in de instellingen en menu's op het middendisplay.

Instructies

Hieronder staat hoe u de auto aansluit op de telefoon.

Telefoon paren

Activeer Bluetooth in uw telefoon.

Om de auto via de Bluetooth van de telefoon met internet te verbinden, moet u controleren of de telefoon "internet sharing" ondersteunt en of de functie is geactiveerd. De functie heet "persoonlijke hotspot" bij een iPhone en "mobiele hotspot" bij Android-telefoons. Bij iPhone-telefoons moet tevens de menupagina "internet sharing" geopend zijn totdat een internetverbinding is gemaakt.

Open het deelscherm voor de telefoon.

• Druk, als er geen telefoon is aangesloten op de auto, op Telefoon toevoegen.
  • Tik op Wijzigen als er al een telefoon met de auto is verbonden. Druk in het pop-upvenster op Tel. toevoegen.

Er verschijnt een lijst met de beschikbare Bluetooth-eenheden.

Tik op de naam van de te verbinden telefoon en volg de instructies op het middendisplay.

Let op

Bij sommige telefoons moet de berichtenfunctie geactiveerd worden.

Niet alle mobiele telefoons zijn volledig compatibel en ze kunnen dus niet allemaal contacten en berichten in de auto tonen.

Bij een update van het besturingssysteem van de telefoon wordt de koppeling mogelijk onderbroken. Verwijder de telefoon dan uit de auto en breng een nieuwe koppeling tot stand.

Zie de gebruikershandleiding voor uw model voor meer informatie over aansluiten via Bluetooth.

Berichtgeving voor sms iOS

De instellingen voor berichtgeving voor sms-berichten kunnen variëren afhankelijk van telefoonmodel en softwareversie.

Om berichtgeving mogelijk te maken op het telefoondisplay voor sms-berichten van iOS-telefoons moet u mogelijk in de instellingen van de telefoon de berichtgeving voor sms-berichten activeren:

Instellingen

Berichtgeving

Berichten

Activeer Sta berichtgeving toe, In Berichtencentrale, Badge-appsymbool, Op toegangsscherm en Berichtgeving onder Meldingsstijl indien ontgrendeld.