Telefoon koppelen

16 Resultaten

Bluetooth profielen voor Sensus Connect

Sensus Connect IHU biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.1+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus Connect IHU 3.0 - 3.2.)

Telefoonboek overdragen naar uw Volvo

U kunt het telefoonboek van uw mobiele telefoon overdragen naar uw Volvo. Hoe dat in zijn werk gaat hangt af van het systeem waarmee uw Volvo is uitgerust.

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

Sluit uw mobiele telefoon via Bluetooth aan om het handsfree-systeem te gebruiken of draadloos muziek te streamen in de auto. Dit artikel beschrijft hoe u uw mobiele telefoon aansluit op uw Volvo.

Bluetooth profielen voor Sensus Connect IHU

Sensus Connect IHU biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.1+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus Connect IHU.)

Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo

U kunt de koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo. Het apparaat is vervolgens niet meer aan uw auto gekoppeld.

Telefoons en Bluetooth-compatibiliteit

Bluetooth is een draadloze technologie die verbinding mogelijk maakt tussen meerdere media-apparaten. Om een telefoon te kunnen pairen aan Volvo's Bluetooth-systeem moet de desbetreffende telefoon compatibel zijn met de auto. Volvo test voortdurend telefoons met Bluetooth-functie om na te gaan of ze compatibel zijn.

Bluetooth profielen voor Sensus IAM2.1

Sensus IAM2.1 biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.0+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus IAM2.1.)

Van Bluetooth®-apparaat wisselen

Als er meerdere apparaten aan uw Volvo gekoppeld zijn, kunt u aan de hand van de onderstaande aanwijzingen eenvoudig van koppeling wisselen.

Bluetooth® en uw Volvo

Bluetooth® is een draadloze technologie die verbinding mogelijk maakt tussen meerdere media-apparaten. Dit artikel beschrijft de functies en voordelen van Bluetooth® in uw Volvo.

Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo

Bijgewerkt 9/17/2019

Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo

U kunt een Bluetooth®-apparaat koppelen vanaf het desbetreffende apparaat of vanuit uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u vanaf een Bluetooth®-eenheid (zoals een mobiele telefoon of tablet) een koppeling tot stand brengt met uw Volvo.

Instructies

Zie de instructievideo of neem de onderstaande instructies in acht om een Bluetooth®-koppeling tot stand te brengen.

Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo

Het infotainmentsysteem is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Aan de hand van de verbindingsknop kunt u controleren welke versie er in uw auto zit. Als deze knop in uw Volvo zit, gaat u verder naar het hoofdstuk over Sensus Connect. Ga anders naar het hoofdstuk Sensus.

Sensus Connect

Op de middenconsole: Druk op TEL of MEDIA.

Op de middenconsole: Druk op OK/MENU en kies Auto herkenbaar maken.

Op de telefoon/media-eenheid: open Bluetooth®-Instellingen en zoek naar apparaten.

Op de telefoon/media-eenheid: kies de naam van uw auto.

Controleer of de weergegeven code op uw mobiele telefoon/media-eenheid overeenkomt met de weergegeven code op het scherm in uw auto. Bevestig in het gegeven geval de code op beide punten.

Op de telefoon: Ga wel of niet akkoord met opties op het gebied van het telefoonboek en de sms-berichten (geldt alleen voor bepaalde telefoonmodellen).

De telefoon/het media-apparaat is daarmee gekoppeld aan uw Volvo. Lukt het niet op deze manier, tik dan op EXIT en volg de instructies in Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-apparaat of neem contact op met de Volvo-dealer.

Sensus

Op de middenconsole: Draai aan OK/MENU en kies Telefooninstellingen.

Op de middenconsole: Kies Herkenbaar en druk op OK/MENU.

Op de telefoon/media-eenheid: kies My Volvo Car op de telefoon/media-eenheid en volg de aanwijzingen op het scherm om de procedure af te ronden.

Geef een willekeurige code aan op de externe eenheid.

Geef dezelfde code aan in de auto via het toetsenblok van de middenconsole en druk op OK/MENU.

De telefoon/het media-apparaat is daarmee gekoppeld aan uw Volvo. Lukt het niet op deze manier, tik dan op EXIT en volg de instructies in Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-apparaat of neem contact op met de Volvo-dealer.

P3/P4 - Support site - Center console - TEL/MEDIA
P3/P4 - Support site - Phone view

Na koppeling en selectie van uw telefoon/media-apparaat verschijnt de naam ervan op het Sensus Infotainment-scherm, waarna u het desbetreffende apparaat vanuit de auto kunt bedienen.

Let op

U hoeft deze procedure slechts eenmaal uit te voeren. Uw Volvo zal vervolgens automatisch verbinding met uw eenheid proberen te maken, wanneer deze binnen het bereik van het systeem is en op voorwaarde dat Bluetooth® geactiveerd is op de eenheid.

Let op

Bij een update van het besturingssysteem van uw mobiele telefoon wordt de koppeling tussen de telefoon en de auto mogelijk verbroken. Verwijder in dat geval de telefoon van de lijst met gekoppelde telefoons (zie Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo) en herhaal de koppelingsprocedure zoals beschreven in dit artikel.

Interactieve gids voor Sensus Connect

We nodigen u uit om de interactieve gids (Sensus Connect-gids) te raadplegen voor meer informatie over de mogelijkheden van Sensus Connect.

Model/modeljaar

S60, V60 en XC60 van modeljaar 2014 (week 46) uitgerust met Sensus Connect

Alle automodellen van modeljaar 2015 en later uitgerust met Sensus Connect

Systeem

Sensus Connect

Dit artikel is van toepassing op

Model/modeljaar

S60, V60 en XC60 van modeljaar 2014 (week 46) uitgerust met Sensus Connect

Alle automodellen van modeljaar 2015 en later uitgerust met Sensus Connect