Telefoon koppelen

16 Resultaten

Bluetooth profielen voor Sensus Connect

Sensus Connect IHU biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.1+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus Connect IHU 3.0 - 3.2.)

Telefoonboek overdragen naar uw Volvo

U kunt het telefoonboek van uw mobiele telefoon overdragen naar uw Volvo. Hoe dat in zijn werk gaat hangt af van het systeem waarmee uw Volvo is uitgerust.

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

Sluit uw mobiele telefoon via Bluetooth aan om het handsfree-systeem te gebruiken of draadloos muziek te streamen in de auto. Dit artikel beschrijft hoe u uw mobiele telefoon aansluit op uw Volvo.

Bluetooth profielen voor Sensus Connect IHU

Sensus Connect IHU biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.1+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus Connect IHU.)

Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo

U kunt de koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo. Het apparaat is vervolgens niet meer aan uw auto gekoppeld.

Telefoons en Bluetooth-compatibiliteit

Bluetooth is een draadloze technologie die verbinding mogelijk maakt tussen meerdere media-apparaten. Om een telefoon te kunnen pairen aan Volvo's Bluetooth-systeem moet de desbetreffende telefoon compatibel zijn met de auto. Volvo test voortdurend telefoons met Bluetooth-functie om na te gaan of ze compatibel zijn.

Bluetooth profielen voor Sensus IAM2.1

Sensus IAM2.1 biedt ondersteuning voor Bluetooth Core versie 2.0+EDR. In de tabel vindt u informatie over de Bluetooth profielen die worden ondersteund door het infotainmentsysteem van uw auto. (Het artikel is relevant voor auto's met infotainmentsysteem Sensus IAM2.1.)

Van Bluetooth®-apparaat wisselen

Als er meerdere apparaten aan uw Volvo gekoppeld zijn, kunt u aan de hand van de onderstaande aanwijzingen eenvoudig van koppeling wisselen.

Bluetooth® en uw Volvo

Bluetooth® is een draadloze technologie die verbinding mogelijk maakt tussen meerdere media-apparaten. Dit artikel beschrijft de functies en voordelen van Bluetooth® in uw Volvo.

Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo

U kunt een Bluetooth®-apparaat koppelen vanaf het desbetreffende apparaat of vanuit uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u vanaf een Bluetooth®-eenheid (zoals een mobiele telefoon of tablet) een koppeling tot stand brengt met uw Volvo.

Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-apparaat

Bijgewerkt 9/17/2019

Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-apparaat

U kunt een Bluetooth®-apparaat koppelen vanaf het desbetreffende apparaat of vanuit uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u een koppeling tot stand brengt tussen uw Volvo en een Bluetooth®-apparaat (zoals een mobiele telefoon of tablet).

Instructies

Zie de instructievideo of volg de onderstaande instructies om een Bluetooth®-verbinding te maken.

Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-eenheid

Het infotainmentsysteem is verkrijgbaar in twee verschillende versies. Aan de hand van de verbindingsknop kunt u controleren welke versie er in uw auto zit. Als deze knop in uw Volvo zit, gaat u verder naar het hoofdstuk over Sensus Connect. Ga anders naar het hoofdstuk Sensus.

Sensus Connect

Op de telefoon: Ga naar Instellingen en controleer of Bluetooth® geactiveerd is.

Op de telefoon: Zorg dat de telefoon in de zichtbare stand staat.

Op de middenconsole: Tik op TEL en daarna op OK/MENU.

Op de middenconsole: Draai aan de OK/MENU-knop om Nieuwe telefoon zoeken te kiezen (voor het media-apparaat Nieuw apparaat zoeken) en druk op OK/MENU.

Het systeem zoekt vervolgens naar de beschikbare telefoons.

Op de middenconsole: Kies uw apparaat in de lijst en druk op OK/MENU.

Op de middenconsole: Kies Verbinden voor telefoon of Aansluiten voor media en druk op OK/MENU.

Controleer of de weergegeven code op uw mobiele telefoon overeenkomt met de weergegeven code op het scherm in uw auto. Bevestig in het gegeven geval de code op beide punten.

Op de telefoon: Ga wel of niet akkoord met opties op het gebied van het telefoonboek en de sms-berichten (geldt alleen voor bepaalde telefoonmodellen).

De telefoon/het media-apparaat is daarmee gekoppeld aan uw Volvo. Lukt het niet op deze manier, tik dan op EXIT en volg de instructies in Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo of neem contact op met de Volvo-dealer.

Sensus

Op de telefoon: Ga naar Instellingen en controleer of Bluetooth® geactiveerd is.

Op de middenconsole: Tik op TEL of MEDIA en daarna op OK/MENU.

Volg de instructies op het externe apparaat en op het scherm in de auto om de procedure af te ronden.

De telefoon/het media-apparaat is daarmee gekoppeld aan uw Volvo. Lukt het niet op deze manier, tik dan op EXIT en volg de instructies in Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo of neem contact op met de Volvo-dealer.

P3/P4 - Support site - Center console - TEL/MEDIA
P3/P4 - Support site - Phone view

Na koppeling en selectie van uw telefoon/media-apparaat verschijnt de naam ervan op het Sensus Infotainment-scherm, waarna u het desbetreffende apparaat vanuit de auto kunt bedienen.

Let op

U hoeft deze procedure slechts eenmaal uit te voeren. Uw Volvo zal vervolgens automatisch verbinding met uw eenheid proberen te maken, wanneer deze binnen het bereik van het systeem is en op voorwaarde dat Bluetooth® geactiveerd is op de eenheid.

Let op

Bij een update van het besturingssysteem van uw mobiele telefoon wordt de koppeling tussen de telefoon en de auto mogelijk verbroken. Verwijder in dat geval de telefoon van de lijst met gekoppelde telefoons (zie Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo) en herhaal de koppelingsprocedure zoals beschreven in dit artikel.

Interactieve gids voor Sensus Connect

We nodigen u uit om de interactieve gids (Sensus Connect-gids) te raadplegen voor meer informatie over de mogelijkheden van Sensus Connect.

Model/modeljaar

S60, V60 en XC60 van modeljaar 2014 (week 46) uitgerust met Sensus Connect

Alle automodellen van modeljaar 2015 en later uitgerust met Sensus Connect

Systeem

Sensus Connect

Dit artikel is van toepassing op

Model/modeljaar

S60, V60 en XC60 van modeljaar 2014 (week 46) uitgerust met Sensus Connect

Alle automodellen van modeljaar 2015 en later uitgerust met Sensus Connect