65 Resultaten

Navigeren op het middendisplay

Beschrijving van het middendisplay van de auto en hoe de navigatie erop verloopt.

"Connected Service Booking" gebruiken

Via de dienst "Connected Service Booking" kunt u rechtstreeks vanuit uw auto met internetverbinding informatie verwerken met betrekking tot werkplaatsafspraken.

Telefoonboek overdragen naar uw Volvo

U kunt het telefoonboek van uw mobiele telefoon overdragen naar uw Volvo. Hoe dat in zijn werk gaat hangt af van het systeem waarmee uw Volvo is uitgerust.

WikiLocations

Met de app WikiLocations kunt u Wikipedia-artikelen lezen die verband houden met de actuele locatie en bestemming van de auto. WikiLocations is alleen te gebruiken in auto's met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call

De gegevensuitwisseling voor de dienst Volvo On Call staat standaard ingeschakeld. Dit betekent dat u de gegevensuitwisseling voor de dienst niet actief hoeft in te schakelen bij aankoop van een nieuwe auto bijvoorbeeld of na het herstellen van de fabrieksinstellingen.

Weather

De app Weather kan u de weersinformatie verstrekken voor de actuele autolocatie of een willekeurige plek. Weather is alleen te gebruiken in een auto met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Wisselen tussen internetverbinding via persoonlijke simkaart en mobiele telefoon

Soms wilt u de internetverbinding van uw auto via een persoonlijke simkaart kunnen verruilen voor een internetverbinding via uw mobiele telefoon: bijvoorbeeld wanneer u de grens oversteekt. Dit artikel geldt voor auto's met Sensus Connect en Volvo On Call.

TuneIn gebruiken

De internetradiodienst TuneIn biedt meerdere functies. U kunt bijvoorbeeld lokale radiostations beluisteren, voorkeuren aangeven of snelkoppelingen naar radiostations opslaan. In dit artikel vindt u een beschrijving van het gebruik van deze functies en hoe u deze vanuit de auto kunt openen.

Veelvoorkomende problemen met "Connected Service Booking"

Bij gebruik van "Connected Service Booking" vanuit de auto zijn enkele foutmeldingen mogelijk. In dit artikel worden mogelijke problemen beschreven en de foutmeldingen die erbij kunnen verschijnen.

Boordapps

Volvo biedt een breed scala aan diensten, apps en programma's die u in uw auto kunt gebruiken. Dit artikel geeft een overzicht van de voor uw auto beschikbare boordapps.

Systeemupdates voor de auto

Systeemupdates hebben betrekking op de autosystemen die te maken hebben met de internetverbinding en infotainment. Als er updates van systeemsoftwareproducten beschikbaar zijn, kunnen de updates allemaal tegelijk of een voor een worden verricht.

TuneIn gebruiken

De internetradiodienst TuneIn biedt meerdere functies. U kunt bijvoorbeeld lokale radiostations beluisteren, voorkeuren aangeven of snelkoppelingen naar radiostations opslaan. In dit artikel vindt u een beschrijving van het gebruik van deze functies en hoe u deze vanuit de auto kunt openen.

Sensus Connect

Sensus Connect is Volvo's Infotainmentsysteem dat uw Volvo met de buitenwereld kan verbinden en informatie, entertainment en functies kan bundelen voor een probleemloos bezit.

Bestemming naar auto sturen via Send to Car

Send to Car maakt het mogelijk om bestemmingen op de kaart naar uw Volvo te sturen. U kunt bestemmingen sturen via een internetbrowser op een computer of via de app Volvo On Call. Voor het gebruik ervan moet uw auto zijn uitgerust met Sensus Connect en Sensus Navigation en bovendien moet een Volvo ID aan de auto zijn gekoppeld. Om de functie via de Volvo On Call-app te kunnen gebruiken, moet uw auto zijn uitgerust met Volvo On Call.

Mobiele telefoon via Bluetooth aansluiten op de auto

Sluit uw mobiele telefoon via Bluetooth aan om het handsfree-systeem te gebruiken of draadloos muziek te streamen in de auto. Dit artikel beschrijft hoe u uw mobiele telefoon aansluit op uw Volvo.

Weather

De app Weather verstrekt u weersinformatie voor de actuele autolocatie of een willekeurige plek. Weather is alleen te gebruiken in een auto met Sensus Navigation.

Veelgestelde vragen en antwoorden over updates vanuit de auto

Bij een auto met internetverbinding zijn meerdere autosystemen rechtstreeks vanaf het middendisplay bij te werken.

Stitcher

Auto’s met Sensus Connect bieden toegang tot enkele apps. Met de app Stitcher kunt u een grote hoeveelheid ondemandprogramma's (zoals podcasts) in uw Volvo beluisteren.

Muziek kopiëren naar de harde schijf van de auto

Het is mogelijk muziek op een cd of een USB-stick te kopiëren naar de harde schijf van de auto.

Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo

U kunt de koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo. Het apparaat is vervolgens niet meer aan uw auto gekoppeld.

‘Connected Service Booking’-dienst

Via de dienst "Connected Service Booking" kunt u rechtstreeks vanuit uw 'connected car' informatie verwerken met betrekking tot service- en reparatieafspraken.

Sensus Connect

Sensus Connect is Volvo's Infotainmentsysteem dat uw Volvo met de buitenwereld kan verbinden en informatie, entertainment en functies kan bundelen voor een probleemloos bezit.

Send to Car

Send to Car maakt het mogelijk om via uw browser thuis bestemmingen op de kaart naar uw Volvo te sturen. Op de markten waar Volvo On Call beschikbaar is, kunt u ook bestemmingen via de Volvo On Call-app sturen. De kaarten worden opgehaald vanuit www.here.com.

Instellingen herstellen in instellingsscherm

U kunt alle gewijzigde instellingen op het instellingsscherm in één keer terugzetten naar de standaardwaarde. Dit wordt geadviseerd vóór doorverkoop van uw auto.

TuneIn

TuneIn is een internetradiodienst die u kunt gebruiken in een auto met Sensus Connect. TuneIn biedt meer dan 100.000 radiostations wereldwijd en heeft meer dan twee miljoen ondemandprogramma's (zoals podcasts, concerten en interviews).

Updates vanuit de auto

Bij een auto met een actieve internetverbinding zijn rechtstreeks vanaf het middendisplay diverse autosystemen bij te werken.

Rdio is komen te vervallen

De app Rdio is niet langer verkrijgbaar bij de leverancier.

Send to Car

Send to Car maakt het mogelijk om via uw browser thuis bestemmingen op de kaart naar uw Volvo te sturen. Op de markten waar Volvo On Call beschikbaar is, kunt u ook bestemmingen via de Volvo On Call-app sturen. De kaarten worden opgehaald vanuit www.here.com.

Internetverbinding maken via mobiele telefoon (Wi-Fi)

Als uw Volvo is uitgerust met Sensus Connect kunt u een internetverbinding maken via uw mobiele telefoon. Dit is alleen mogelijk, wanneer uw mobiele telefoon ondersteuning biedt voor "internet sharing".

Gewijzigde opmaak van waarschuwingsmeldingen voor Pilot Assist, cruisecontrol, adaptieve cruisecontrol en snelheidsbegrenzer

Voor de Pilot Assist, cruisecontrol (CC), adaptieve cruisecontrol (ACC) en de snelheidsbegrenzer (SL) hebben bepaalde waarschuwingsmeldingen een gewijzigde opmaak na installatie van de software-update die in mei 2018 uitkwam.

Van Bluetooth®-apparaat wisselen

Als er meerdere apparaten aan uw Volvo gekoppeld zijn, kunt u aan de hand van de onderstaande aanwijzingen eenvoudig van koppeling wisselen.

Bluetooth® en uw Volvo

Bluetooth® is een draadloze technologie die verbinding mogelijk maakt tussen meerdere media-apparaten. Dit artikel beschrijft de functies en voordelen van Bluetooth® in uw Volvo.

Installatie en gebruik van Google Local Search

U kunt de app Google Local Search installeren en gebruiken via het middendisplay van uw Volvo. Met de app kunt u onder andere zoeken naar restaurants, hotels en tankstations in de buurt van de auto en langs een route.

Unieke instellingen voor privacy en gegevensuitwisseling per bestuurdersprofiel

De eerste keer dat u een nieuw bestuurdersprofiel gebruikt, worden de standaardinstellingen voor gegevensuitwisseling gehanteerd. Deze zijn uitgeschakeld.

Find Fuel

Met de app Find Fuel kunt u onderweg tankstations in de buurt van de auto vinden. Find Fuel is alleen te gebruiken in auto's met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Bluetooth®-eenheid pairen met uw Volvo

U kunt een Bluetooth®-apparaat koppelen vanaf het desbetreffende apparaat of vanuit uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u vanaf een Bluetooth®-eenheid (zoals een mobiele telefoon of tablet) een koppeling tot stand brengt met uw Volvo.

WikiLocations

Met de app WikiLocations kunt u Wikipedia-artikelen lezen die verband houden met de actuele locatie en bestemming van uw auto.

Glympse

Met de app Glympse kunt u uw locatie delen met anderen om aan te geven wat uw bestemming is en de geschatte aankomsttijd. Glympse is alleen te gebruiken in een auto met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Google Local Search

Met de app Google Local Search kunt u zoeken naar restaurants, hotels, tankstations en nog een heleboel andere dingen langs uw route, en dat rechtstreeks via het middendisplay van uw Volvo.

Muziek op een externe bron afspelen

Via de USB-ingang van de auto kunt u uw eigen mediabron aansluiten om de muziek die erop staat af te spelen.

Yelp

Met de app Yelp kunt u bedrijven (zoals restaurants of winkels) bij u in de buurt vinden en lezen welke reviews/scores ze kregen van andere gebruikers. Yelp is alleen te gebruiken als de auto is uitgerust met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Uw Volvo pairen met een Bluetooth®-apparaat

U kunt een Bluetooth®-apparaat koppelen vanaf het desbetreffende apparaat of vanuit uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u een koppeling tot stand brengt tussen uw Volvo en een Bluetooth®-apparaat (zoals een mobiele telefoon of tablet).

Wi-Fi Hotspot (Volvo On Call) gebruiken

Auto's met Sensus Connect en Volvo On Call kunnen een Wi-Fi Hotspot opzetten de internetverbinding te delen met andere apparaten in de auto.

Handsfree bellen via Bluetooth®

Het is mogelijk een mobiele telefoon met Bluetooth®-functie aan te auto te koppelen om er handsfree mee te bellen. Zie de onderstaande instructies om de Bluetooth®-functie te activeren en handsfree te bellen.

Stembediening gebruiken

De stembediening biedt u de mogelijkheid om bepaalde functies van het multimediasysteem, de radio, een mobiele telefoon met Bluetooth®-aansluiting of Volvo’s navigatiesysteem met uw stem te bedienen.

Internetverbinding maken via mobiele telefoon (Bluetooth)

Als uw Volvo is uitgerust met Sensus Connect kunt u een internetverbinding maken via uw mobiele telefoon. Dit is alleen mogelijk, wanneer uw mobiele telefoon Bluetooth® heeft en ondersteuning biedt voor "internet sharing".

Privacy en gegevensuitwisseling

Veel connected diensten en apps moeten gegevens kunnen versturen en ontvangen. De gegevensuitwisseling voor uw connected diensten en apps staat standaard uitgeschakeld. Om gebruik te kunnen maken van bepaalde connected diensten en apps in de auto moet u de gegevensuitwisseling daarvoor actief inschakelen.

‘Connected Service Booking’-dienst

Via de dienst "Connected Service Booking" kunt u rechtstreeks vanuit uw auto met internetverbinding informatie beheren met betrekking tot service- en reparatieafspraken. Dit artikel beschrijft Connected Service Booking en wat u moet doen om deze dienst vanuit uw auto te kunnen gebruiken.

Gegevensuitwisseling inschakelen bij het starten van een connected dienst of app

Als de gegevensuitwisseling niet hebt ingeschakeld voor een connected dienst of voor gedownloade apps, kunt u dat alsnog doen door de desbetreffende dienst en apps te starten vanaf het middendisplay. Als het de eerste keer is dat u een dienst start, als de fabrieksinstellingen zijn hersteld of als bepaalde software-updates zijn verricht, moet u ook Volvo's gebruiksvoorwaarden voor connected diensten goedkeuren.

Yelp

Met de app Yelp kunt u bedrijven (zoals restaurants of winkels) bij u in de buurt vinden en lezen welke reviews/scores ze kregen van andere gebruikers. Yelp is alleen te gebruiken als de auto is uitgerust met Sensus Connect plus Sensus Navigation.

Sms-berichten

Als uw auto is uitgerust met Sensus Connect kunt u sms-berichten op uw mobiele telefoon laten voorlezen in uw Volvo. Dit artikel beschrijft hoe u dit kunt doen.

TuneIn

TuneIn is een internetradiodienst die u kunt gebruiken in een auto met Sensus Connect. TuneIn biedt meer dan 100.000 radiostations wereldwijd en ruim twee miljoen ondemandprogramma’s (zoals podcasts, concerten en interviews).

Wi-Fi-hotspot gebruiken

Als uw Volvo Sensus Connect heeft, kunt u een internetverbinding maken via Wi-Fi vanaf uw mobiele telefoon. In dit artikel worden de voorwaarden beschreven voor het maken van een internetverbinding voor de auto via de Wi-Fi-hotspot van uw mobiele telefoon.

Koppeling verbreken tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo

Als u de koppeling tussen een Bluetooth-apparaat en uw Volvo permanent wilt verbreken, kunt u de onderstaande instructies volgen. Het apparaat zal vervolgens niet meer voorkomen op de lijst met gekoppelde apparaten.

Kaarten rechtstreeks vanuit de auto bijwerken

Wanneer uw auto een actieve internetverbinding heeft, kunt u rechtstreeks vanuit de auto kaarten bijwerken.

Gegevensuitwisseling instellen voor connected diensten en gedownloade apps via instellingsmenu

Bijgewerkt 9/17/2019

Gegevensuitwisseling instellen voor connected diensten en gedownloade apps via instellingsmenu

U kunt de gegevensuitwisseling voor connected diensten en gedownloade apps inschakelen via het instellingsmenu in het middendisplay.

Tik vanuit het hoofdscherm van het middendisplay op InstellingenSysteem.

17w46 - P5 - Support site - Data sharing - Settings and system menu

Kies Privacy en gegevens.

17w46 - P5 - Support site - Data sharing - Privacy and data options

Kies in het menu de connected diensten waarvoor u de gegevensuitwisseling wilt inschakelen. Ook kunt u de gegevensuitwisseling voor gedownloade apps actief inschakelen.

Om de gegevensuitwisseling voor connected diensten of gedownloade apps uit te schakelen moet u het vakje voor de desbetreffende functie in het menu uitvinken.

Model/modeljaar

XC90 en XC90 Twin Engine van modeljaar 2016 en later met geïnstalleerde of bijgewerkte software beschikbaar vanaf november 2017

S90, V90 en V90 Cross Country van modeljaar 2017 en later met geïnstalleerde of bijgewerkte software beschikbaar vanaf november 2017

XC40, XC60, XC60 Twin Engine, V90 Twin Engine en S90 Twin Engine van modeljaar 2018 en later met geïnstalleerde of bijgewerkte software beschikbaar vanaf november 2017