Kaarten downloaden

7 Resultaten

MapCareTM

MapCareTM is een updateservice voor navigatiekaarten voor Volvo-modellen uitgerust met Sensus Navigation. In dit artikel vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van MapCareTM voor Volvo-modellen van modeljaar 2016 en later (Life Time MapCareTM).

POI-bestanden importeren

Veel bedrijven bieden de mogelijkheid om zogenoemde POI-bestanden (Point Of Interest) te downloaden. Aan de hand van deze bestanden kunt u de kaarten van Volvo soms aanvullen met informatie over bijvoorbeeld flitspalen, campings et cetera. POI-bestanden in GPX-formaat werken het best met Sensus RTI, maar zijn tot op zekere hoogte ook te importeren bij modellen met Sensus Navigation.

MapCareTM

MapCareTM is een updateservice voor navigatiekaarten voor Volvo-modellen uitgerust met Sensus Navigation. In dit artikel vindt u een beschrijving van de belangrijkste aspecten van MapCareTM voor Volvo-modellen van modeljaar 2014 (2013, week 46) en later (Life Time MapCareTM).

Kaartupdates voor oudere navigatiesystemen

Hier vindt u informatie over het uitvoeren van kaartupdates voor andere systemen dan Sensus Navigation. Volvo biedt een aantal verschillende navigatiesystemen aan die in dit artikel worden opgesomd.

Kaarten rechtstreeks vanuit de auto bijwerken

Wanneer uw auto een actieve internetverbinding heeft, kunt u rechtstreeks vanuit de auto kaarten bijwerken.

Kaarten downloaden voor Sensus Navigation

Bijgewerkt 9/17/2019

Kaarten downloaden voor Sensus Navigation

MapCareTM is een updateservice voor navigatiekaarten voor Volvo-modellen uitgerust met Sensus Navigation. De kaartupdate bestaat uit twee stappen: eerst downloadt u de kaart naar een lege USB-stick waarna u de kaart op de USB-stick downloadt naar de auto. In dit artikel staan de instructies voor deze stappen beschreven.

Voorbereidingen

Download de kaart naar een lege USB-stick (32GB) met het bestandssysteem FAT32. Als u niet over een USB-stick beschikt, kunt u de kaart ook downloaden naar een willekeurige andere locatie op de computer. In dat geval moet u alle bestanden later kopiëren naar een lege USB-stick.

Kaartdownloadprogramma

Het downloaden van kaarten vindt plaats via een hulpprogramma dat op uw computer wordt geïnstalleerd. Met dit hulpprogramma kunt u het grote kaartbestand in één keer downloaden of de download onderbreken en deze later voortzetten.

Kaartupdate verrichten

Wanneer u onder de bovenstaande menuoptie “Auto's” uw model en het modeljaar specificeert, krijgt u automatisch de juiste informatie voor uw auto te zien. Op het tabblad Software en downloads vindt u de actuele updates voor uw navigatiesysteem. Klik op de update die u wilt verrichten en volg daarna de onderstaande instructies.

Let op

Let op het volgende:

• Hoe lang de overdracht van de USB-stick naar de auto duurt, hangt af van de grootte van de bestanden met kaartgegevens. De update is tijdens het rijden te verrichten. Tijdens een update van een kaartregio is het navigatiesysteem te gebruiken. Maar tijdens een update van een complete kaartmarkt (zoals Europa), kunt u het navigatiesysteem niet gebruiken. Als een update bij het uitschakelen van de auto niet voltooid is, wordt de update de volgende rit voortgezet.
  • Als u het infotainmentsysteem uitschakelt of de USB-stick verwijdert voordat de update gereed is, wordt de kaartupdate gepauzeerd. De update wordt na inschakeling van het systeem of na terugplaatsing van de USB-stick hervat.
  • Het wordt geadviseerd om na afloop van de overdracht enige tijd te wachten voordat u de auto uitschakelt en de USB-stick verwijdert. Dit om er zeker van te zijn dat de kaart correct geïnstalleerd wordt.
  • Als een kaart niet goed werd geïnstalleerd, kunt u eerst een kleinere kaart van een ander land (bijv. Israël) installeren en daarna opnieuw de gewenste kaart proberen te installeren.
  • Als u het navigatiesysteem wilt bijwerken met een andere kaart, informeer dan bij de dichtstbijzijnde Volvo-dealer of dit mogelijk is.

Instructies

Afhankelijk van uw systeem, kiest u de downloadkoppeling voor Windows of Mac.

Kies ‘Starten’ om het kaartdownloadprogramma te installeren.

Klik op "Nieuwe download" om de kaart te downloaden naar een USB-stick of naar de harde schijf van de computer.

U kunt controleren of het downloaden/kopiëren naar de USB-stick gelukt is, voordat u de kaart in de auto installeert door de stappen 1-2 te herhalen en in het downloadprogramma op "Download controleren" te klikken.

Neem de USB-stick met de gedownloade kaart erop mee naar de auto en schakel het infotainmentsysteem in.

Plaats de USB-stick in de USB-aansluiting.

P3/P4 - Support site - MapUpdate - USB

De positie van de aansluiting kan per model verschillen.

De kaartupdate gaat automatisch van start, waarna het infotainmentsysteem aangeeft hoe lang de update duurt en u vraagt of u wilt doorgaan.

Druk op OK/MENU. De kaartupdate gaat van start en er verschijnt een “voortgangsbalk”.

P3/P4 - Support site - Map update ongoing

Kaartupdate bezig.

Verwijder na afloop van de update de USB-stick.

Neem bij problemen met de kaartupdate contact op met de helpdesk of uw Volvo-dealer.

Let op

Het wordt afgeraden om voor het downloaden van software een internetverbinding via mobiele apparaten/telefoons te gebruiken. Dat geldt in het bijzonder als het gebruikte abonnement een limiet hanteert voor het aantal GB dat per maand kan worden gedownload.

Model/modeljaar

S60, V60 en XC60 van modeljaar 2014 (week 46 van 2013) uitgerust met Sensus Navigation

Alle automodellen van modeljaar 2015 en later uitgerust met Sensus Navigation

Systeem

Sensus Navigation