Volvo On Call-app koppelen aan uw Volvo

Bijgewerkt 11/5/2020

Volvo On Call-app koppelen aan uw Volvo

Om de diensten van de app Volvo On Call te kunnen gebruiken moet u de Volvo On Call-app eerst koppelen aan uw auto. Dit artikel beschrijft hoe u dat doet.

17w17 - P4/P5 - Support site - Volvo On Call app and buttons

Overzicht van de knoppen op de plafondconsole en de Volvo On Call-app De knoppen kunnen er verschillend uitzien, afhankelijk van het model en het modeljaar..

Volvo On Call koppelen aan uw Volvo

Verricht de onderstaande procedure vanuit de auto (zittend op de bestuurdersstoel).

Instructies

Zorg ervoor dat uw auto op een plek staat waar bereik is en dat uw mobiele apparaat internetverbinding heeft.

Let op

Zorg er bij een auto uitgerust met Sensus Connect en Volvo On Call voor dat Automodem niet is gekozen als internetverbinding in het infotainmentsysteem. Als dat namelijk wel het geval is, kunt u de onderstaande stap 5 niet uitvoeren en de Volvo On Call-app daardoor niet koppelen aan de auto.

Controleer alvorens te starten of u de viercijferige Volvo On Call-pincode ( Pincode voor Volvo On Call), de Volvo ID (Volvo ID aanmaken en koppelen ) en het VIN of kenteken van de auto bij de hand hebt. Bij het inloggen op de Volvo On Call-app kunt u een Volvo ID registreren.

Neem met uw mobiele telefoon in de auto plaats en schakel het contact van de auto in. Start de motor van de auto echter niet.

Log in op de Volvo On Call-app met uw Volvo ID en volg de instructies op de app. Als u al een gekoppelde Volvo in de app heeft en u wilt er nog één toevoegen, kies dan , Gekoppelde auto’s, Een auto toevoegen.

Bevestig de koppeling tussen de app en de auto door kort op de On Call-knop op de plafondconsole van de auto te drukken (de knop niet ingedrukt houden).

U kunt nu gebruik maken van de functies van de Volvo On Call-app.

Let op

Wacht, wanneer op de Volvo On Call-app de melding verschijnt dat u op de On Call-knop moet drukken, enkele seconden om er zeker van te zijn dat de auto in de bevestigingsmodus staat.

Wisselen tussen meerdere gekoppelde auto's in de Volvo On Call-app

Als u meerdere auto aan de Volvo On Call-app hebt gekoppeld, wisselt u hier als volgt tussen:

Ga naar het tabblad .

Kies Gekoppelde auto’s.

Markeer de betreffende auto en kies Wisselen naar deze auto.

Tips voor het gebruik van de Volvo On Call-app

Als u problemen ondervindt met de Volvo On Call-app ondanks dat de auto waaraan de app gekoppeld is buiten op een plek met bereik staat en uw mobiele apparaat een goede internetverbinding heeft, probeer de app dan opnieuw te installeren op uw mobiele apparaat.

Als de auto tweedehands is moet u controleren of de dienst Volvo On Call in de auto geactiveerd is.

Neem voor meer informatie contact op met een Volvo-dealer.

Model/modeljaar

Auto's vanaf modeljaar 2012 t.e.m. 2019Geldt voor auto's met Volvo On Call..

Het aanbod van modellen, systemen en diensten kan per markt verschillen.

Voor automodellen vanaf modeljaar 2020, zie de online handleiding voor het betreffende model.

Systeem

Volvo On Call

Dit artikel is van toepassing op

Model/modeljaar

Auto's vanaf modeljaar 2012 t.e.m. 2019.

Het aanbod van modellen, systemen en diensten kan per markt verschillen.

Voor automodellen vanaf modeljaar 2020, zie de online handleiding voor het betreffende model.