Software bijwerken

Om ervoor te zorgen dat u als Volvo-bezitter zo goed mogelijk van uw auto kunt genieten blijven we de autosystemen en beschikbare diensten verder ontwikkelen. Bij een update van de software van uw auto krijgt u toegang tot tal van nieuwe functies en verbeteringen.

Software bijwerken

Bij service door een erkende Volvo-dealer kunt u de software van uw Volvo laten bijwerken. Bij een update kunt u toegang krijgen tot nieuwe functies en verbeteringen en daarnaast tot eventuele verbeteringen in eerdere software-updates.

Updates vanaf april 2019

• Verbeterde logica voor gordelwaarschuwing op de achterbank. Het geluidssignaal stopt als de auto stopt en is weer hoorbaar als de auto in beweging komt.
  • Om de algehele kwaliteit van onze auto's te verbeteren, is er een nieuwe functie, Volvo data analytics, geïntegreerd. Deze functie zal een klein deel van het datategoed van de auto gebruiken.
  • Veranderde optimalisatie in het infotainmentsysteem voor compensatie van motorgeluid. Er kan een iets veranderd geluid worden waargenomen.
  • Verbeterde feedback voor Pilot Assist. Onder bepaalde omstandigheden trilt het stuur licht wanneer Pilot Assist stuurhulp wordt uitgeschakeld; de adaptieve cruisecontrol blijft actief. Hierbij wordt dezelfde trilling gebruikt die de rijbaanassistent gebruikt als de auto de rijbaan dreigt te verlaten.
  • Gewijzigde meldingen op het bestuurdersdisplay (12") voor de Start/Stop-functie. Het symbool voor start/stop is toegevoegd en de teksten "Ready" en "Off" zijn verwijderd.

Geldt niet voor Twin Engine-modellen.

Zie Gewijzigde start/stop-symbolen
  • Connected safety, alarm voor waarschuwingsknipperlichten en alarm voor een glad wegdek worden beschikbaar voor Europa, zie Connected Safety.
  • Update Apple CarPlay:
    • Vereenvoudigde Start-up nadat een iPhone is aangesloten.
    • Visuele melding bij ontvangen sms-bericht en andere berichten vanaf een iPhone.
    • Verbeterde positiebepaling bij gebruik van kaartdiensten in Apple CarPlay in China.
  • Verbeterde software in TuneIn; er zullen meer zenders functioneren.
  • Verbeterd zoeken van point of interest (POI

Point Of Interest

) in het navigatiesysteem.
  • Prestatie- en stabiliteitsverbeteringen in het infotainmentsysteem.
  • De gebruiker krijgt een nieuwe timer op de "Follow-me-Home" verlichting van de auto. Eerder stond die op 30 seconden en na de nieuwe wijziging wordt dat 120 seconden.
  • Verbeterde optimalisatie van de motorregeling.
  • Verbeterde optimalisatie van de versnellingsbakregeling.
  • Geüpdatete software voor beter stuurgevoel en minder trillingen.

Geldt voor auto's vanaf 18w46, niet voor XC40

Updates vanaf maart 2019

• Verbeterde optimalisatie van de motorregeling

Geldt niet voor de XC40 of de XC40 Twin Engine.

.
  • De communicatie tussen de auto en de Volvo On Call-app is verbeterd als het gaat om waarschuwingen voor een laag brandstofniveau.

Updates vanaf november 2018

• Verbeterde optimalisatie van de versnellingsbakregeling.
  • Twin Engine-modellen: De auto is niet te starten terwijl de laadkabel is aangesloten.
  • Update van de Spotify-app. Nieuwe functies: Mogelijkheid tot toevoeging en verwijdering van tracks aan c.q. uit de lijst met favorieten. Weergave van afspeellijsten bijgewerkt met informatie over de lijsten. Verbeterde bladerfunctie. Oplossingen voor algemene fouten.
  • Update van de Yelp-app. Nieuwe functies: Het is voortaan mogelijkheid om het aantal recensies te zien. Oplossingen voor algemene fouten.
  • Update van de TuneIn-app. Oplossingen voor algemene fouten.
  • Update van de Weather-app. Oplossingen voor algemene fouten.
  • De mogelijkheid om het bandenspanningscontrolesysteem, TPMS

Bandenspanningscontrolesysteem

, uit te schakelen via de app "Autostatus" op het middendisplay is opnieuw ingevoerd

Geldt alleen voor bepaalde markten

.
  • Wijziging in de verstelling van de lendensteun en zijsteunen zoals die zijn ingesteld en opgeslagen in een bestuurdersprofiel. De lendensteun en zijsteunen worden nog steeds ingesteld bij ontgrendeling van een portier via een transpondersleutel die aan het bestuurdersprofiel is gekoppeld. Ze worden voortaan echter verder ingesteld bij het starten van de auto voor aanpassing aan het gewicht van de bestuurder op de bestuurdersstoel.
  • Bestuurdersprofielen: De informatie in de lijst met bestuurdersprofiel is gewijzigd voor een beter overzicht. Als er een transpondersleutel aan een profiel gekoppeld is, dan staat dit voortaan in de lijst onder de profielnaam. Om wijzigingen in een beveiligd bestuurdersprofiel eenvoudiger te kunnen opslaan is de knop "Opslaan" toegevoegd aan het actieve profiel in het snelmenu voor bestuurdersprofielen.
  • Het is mogelijk om met de auto weg te rijden wanneer de elektrische parkeerrem is uitgeschakeld, zelfs al is "Auto hold" geactiveerd en heeft de bestuurder de veiligheidsgordel niet omgedaan.
  • Stembediening: Algemene verbeteringen en fixes doorgevoerd, o.a. betere prestaties/verbeterde uitvoering voor POI

Point Of Interest

-zoekopdrachten en correctie van geluidsstrings/commandoseries.

Updates vanaf oktober 2018

• Verbeterde optimalisatie van de motorregeling.
  • Voor de XC40: Beginwaarde voor het punt waarbij de toerenteller tot in het rode veld uitslaat gewijzigd van 6500 omw/min in 6000 omw/min voor alle benzinemodellen.
  • Verbeteringen in de Spotify-app ter verhoging van de kwaliteit en prestaties, o.a. een effectievere manier om afspeellijsten te laden, gedetailleerde gegevens en oplossingen voor algemene fouten.
  • Verbeteringen in de TuneIn-app ter verhoging van de kwaliteit en prestaties. Oplossingen voor algemene fouten. TuneIn-pictogram bijgewerkt.
  • Nieuwe functie in de Yelp-app: mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de app een tafel te reserveren. Automatische voltooiing bij het zoeken van restaurants ingevoerd. Oplossingen voor algemene fouten.

Updates vanaf mei 2018

• De tijd dat de afsluitklep van de brandstoftank openstaat bij Twin Engine-modellen is verlengd. Voor meer informatie over de werking van de klep bij Twin Engine-modellen, zie Als bij een Twin Engine de tankklep sluit tijdens het tanken.
  • Update van de autodimfunctie van de achteruitkijkspiegel en buitenspiegels van de auto voor een groter verschil tussen de verschillende standen: Licht, Normaal en Donker. Zie de handleiding bij uw auto voor meer informatie over Binnenspiegel automatisch dimmen.
  • Privacy en gegevens is bijgewerkt. De functie voor in- en uitschakeling van de gegevensuitwisseling voor alle connected diensten en gedownloade apps wordt verwijderd. De gegevensuitwisseling moet voortaan voor alle connected diensten en gedownloade apps apart worden in- of uitgeschakeld. Voor meer informatie over Privacy en gegevens, zie Privacy en gegevensuitwisseling.
  • Bepaalde meldingen voor Pilot Assist, de adaptieve cruisecontrol, de cruisecontrol en de snelheidsbegrenzer hebben een gewijzigde opmaak en vormgeving. Voor meer informatie, zie Gewijzigde opmaak van waarschuwingsmeldingen voor Pilot Assist, cruisecontrol, adaptieve cruisecontrol en snelheidsbegrenzer.
  • Rijbaanassistent, (Lane Keeping Aid, LKA), update van en wijziging in de wijze waarop het systeem registreert of de bestuurder beide handen aan het stuur heeft of niet, wat een voorwaarde is voor de functie. Dit is merkbaar aan een verandering in de wijze van weergave van een waarschuwing op het bestuurdersdisplay. De waarschuwing komt soms sneller en soms langzamer dan eerder met als doel een betere afstemming op verschillende situaties.
  • Op grond van de nieuwe EuroNCAP-eisen klinkt de gordelwaarschuwing voor de achterpassagiers langer, als een van de achterpassagiers de gordel losmaakt voordat de auto stilstaat.
  • Gewijzigde positie van verkeersborden op het head-updisplay

Geldt niet voor de XC40.

bij gebruik van het navigatiesysteem en de routebegeleiding inactief is bij bepaalde modellen. De verkeersborden verschijnen alleen rechts op het display na activering van een navigatieroute.
  • Om redenen van comfort is Pilot Assist niet te activeren als een aanhangwagen, fietsdrager of iets dergelijks worden aangesloten op het elektrische systeem van de auto.
  • Stembediening: Algemene verbeteringen en fixes doorgevoerd, o.a. betere herkenning voor alle talen, betere herkenning meteen vanaf de start voor Engels

UK English

, Duits en Mandarijn plus verbetering van uitspraak voor spraaksynthese voor Mandarijn.

Updates vanaf maart 2018

• De Volvo On Call-app is verbeterd en bijgewerkt zodat meldingen minder vaak worden herhaald.
  • De bestuurdersprofielweergave op het middendisplay is bijgewerkt. De opties Profiel beveiligen en Sleutel koppelen zijn onderling van plaats verwisseld en de optie Huidige instellingen opslaan naar profiel is alleen zichtbaar als u Profiel beveiligen hebt gekozen. Wanneer u Huidige instellingen opslaan naar profiel kiest, verschijnt de tekst "Opslaan..." enkele seconden lang in het venster, wat aangeeft dat instellingen worden gewijzigd. Voor meer informatie over hoe u instellingen in een bestuurdersprofiel kunt beveiligen en wijzigingen kunt aanbrengen, zie Bestuurdersprofiel bewerken en beveiligen.

Updates vanaf november 2017

• Het aantal notificaties in de Volvo On Call-app is gereduceerd in situaties waar niet is voldaan aan de voorwaarden voor preconditioning.
  • Nieuwe functie, Privacy en gegevens. De gegevensuitwisseling moet actief worden ingeschakeld als deze ingeschakeld moet zijn voor de connected diensten en gedownloade apps in de auto. U moet de gegevensuitwisseling mogelijk inschakelen bij ontvangst van een nieuwe auto, na het herstellen van de fabrieksinstellingen of na bepaalde werkplaatsbezoekjes en software-updates. U moet de gegevensuitwisseling voor connected diensten en gedownloade apps inschakelen voor elk bestuurdersprofiel dat u gebruikt. Voorbeelden van diensten die voor een goede werking gegevens moeten kunnen uitwisselen zijn Volvo On Call

Geldt alleen voor markten met VOC

en de dicteerfunctie voor sms-berichten. Voor meer informatie over de instellingen voor gegevensuitwisseling, zie Privacy en gegevensuitwisseling. Voor meer informatie over de voorwaarden voor services, zie volvocars.com/intl/support/legal.
  • Update van de instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call, Privacy en gegevens, beschikbaar vanaf de 51e week van december, 2017. De instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call staan standaard ingeschakeld. Let erop dat u de gegevensuitwisseling voor andere connected diensten en gedownloade apps nog steeds actief moet inschakelen om deze diensten en apps te kunnen gebruiken. Voor meer informatie, zie Instellingen voor gegevensuitwisseling voor Volvo On Call

Om bij auto's van modeljaar 2016 (geproduceerd in 2015 tot aan begin 2016) de gegevensuitwisseling voor Volvo On Call te kunnen inschakelen via de instellingen in Privacy en gegevens is de software-update vereist die in juni 2018 is uitgebracht.

.
  • Mogelijkheid ingevoerd om met de knoppen op de transpondersleutel verbinding te maken met een bepaald werkplaatsnetwerk tijdens een werkplaatsbezoek. Voor meer informatie, zie Gegevensoverdracht tussen auto en werkplaats via wifi.
  • Activering/deactivering van Hulp bij het voorkomen van aanrijdingen is verplaatst naar het functiescherm op het middendisplay. Voor meer informatie, zie Stuurhulp bij gevaar voor een botsing.
  • Nieuwe visuele functie, Intellisafe-controle tijdens het starten van de auto. Voor meer informatie, zie IntelliSafe-controle tijdens het starten.
  • Stembediening: Algemene verbeteringen en fixes doorgevoerd, o.a. verbeterde herkenning meteen vanaf de start voor Amerikaans Engels

US English

.

De functionaliteit na de upgrade kan variëren afhankelijk van markt, model, modeljaar en optie.

Systeem

Sensus Navigation

Systeem

Sensus Navigation

Vermeld onder thema's

Autosystemen Periodiek onderhoud

Gerelateerde informatie

Sensus Connect Volvo On Call