Gracenote® bijwerken

Gracenote ® bijwerken

Volvo werkt voortdurend aan het up-to-date houden van uw auto. Het is dan ook een goed idee om Gracenote® geregeld bij te werken. Het bijwerken vindt plaats in twee stappen met behulp van een lege USB-stick.

Bestanden downloaden en Gracenote® bijwerken

Het is verstandig om Gracenote® geregeld bij te werken. Hieronder staat aangegeven wat u moet doen om updates te downloaden en Gracenote® in uw Volvo bij te werken.

Voorbereidingen

Download de bestanden naar een lege USB-stick van minstens 8 GB. De stick heeft een van de volgende formatteringen: FAT32, NTFS of exFAT.

Downloadprogramma

Het downloaden van Gracenote®-bestanden gebeurt met behulp van een programma dat tijdens het ophalen van de updatebestanden op uw computer wordt geïnstalleerd.

Gracenote ® -bestanden bijwerken

Ga voor het downloaden van updatebestanden voor Gracenote® naar volvocars.com/intl/support en selecteer daar de juiste regio en markt. Klik op Downloads in het hoofdmenu. Klik onder Gracenote® op Gracenote bijwerken® en kies vervolgens het systeem van uw auto. Volg daarna de onderstaande instructies:

Instructies

Afhankelijk van uw systeem, kiest u de downloadkoppeling voor Windows of Mac.

Kies "Starten" om het downloadprogramma te installeren.

Klik op "Nieuwe download" om de bestanden te downloaden naar een USB-stick.

U kunt controleren of het downloaden/kopiëren naar de USB-stick gelukt is, voordat u het bestand in de auto installeert door de stappen 1-2 te herhalen en in het downloadprogramma op "Download controleren" te klikken.

Neem de USB-stick met de gedownloade bestanden erop mee naar de auto en schakel het infotainmentsysteem in.

Plaats de USB-stick in de USB-aansluiting. Als de auto twee USB-aansluitingen heeft, mag de andere niet in gebruik zijn.

17w38 - P5 - Support site - USB contact

De positie van de aansluiting kan per model verschillen.

Het systeem ontdekt automatisch dat er een update beschikbaar is en op het beeldscherm verschijnt een melding dat het wordt bijgewerkt.

Wanneer de installatie gereed is, verschijnt er een melding dat de update is geïnstalleerd. U kunt de USB-stick vervolgens verwijderen.

Neem bij problemen met de update contact op met de helpdesk of uw Volvo-dealer.

Tips voor het bijwerken

• Een update duurt ongeveer 15 minuten en het infotainmentsysteem moet zijn ingeschakeld. Gebruik een acculader of laat de motor van de auto draaien tijdens de update, zoals tijdens het rijden.
  • Gracenote ® wordt voortdurend bijgewerkt. Houd nieuwe updates in de gaten.

Vermeld onder thema's

Boordapps

Gerelateerde informatie

Gracenote®