Volvo ID aanmaken en koppelen

Om gebruik te kunnen maken van alle onlinediensten moet u een Volvo ID aanmaken en deze vervolgens koppelen aan uw auto. Dit artikel geeft een beschrijving van de wijze waarop u een Volvo ID aanmaakt en aan uw auto koppelt.

Persoonlijke Volvo ID aanmaken

Om een Volvo ID aan te maken, moet u een e-mailadres registreren en de aanwijzingen in de bevestigingsmail opvolgen. U kunt als volgt een Volvo ID aanmaken:

• Via uw Volvo
  • Via de Volvo On Call-app

Geldt alleen voor markten met Volvo On Call.

• Via deze link.
  • Via uw Volvo-dealer die u op verzoek kan helpen bij het aanmaken van een Volvo ID

Voor meer informatie over Volvo On Call, zie Volvo On Call.

Als u kiest (of al hebt gekozen) voor het aanmaken van een Volvo ID via een andere methode dan via de Volvo ID-app op het middendisplay van de auto, moet u ook uw Volvo ID aan de auto koppelen om toegang tot alle functies te krijgen. Voor meer informatie over hoe u uw Volvo ID aan de auto koppelt, zie het gedeelte "Uw Volvo ID aan de auto koppelen" verderop in dit artikel.

Aandachtspunten bij het aanmaken van een Volvo ID

Om veiligheidsredenen moet er bij het kiezen van gebruikersnaam en wachtwoord bij het aanmaken van een Volvo ID aan een aantal eisen worden voldaan.

Gebruikersnaam:

• De gebruikersnaam moet een geldig e-mailadres zijn waar u toegang toe hebt.
  • Het e-mailadres mag uit maximaal 60 tekens bestaan.

Wachtwoord:

• Het wachtwoord moet uit minstens 8 en maximaal 20 tekens bestaan.
  • Het moet hoofdletters (A-Z), kleine letters (a-z) en cijfers (0-9) bevatten.
  • U kunt ook bepaalde speciale tekens (# $ % ! & ' * + ? - / = ^ _ ` { | } ~) gebruiken.

Een Volvo ID aanmaken via de middenconsole in uw Volvo (uitgerust met Sensus Connect):

Op de middenconsole: Tik twee keer op de verbindingsknop en kies Apps.

In het Sensus Connect-menu: Kies Instellingen en druk op OK/MENU.

In het Sensus Connect-menu: Kies Volvo ID en geef uw e-mailadres aan onder Volvo ID registreren. Geeft het gebruik van speciale tekens problemen, zie dan Schrijfwiel en toetsenbord.

U krijgt een e-mailbericht met aanwijzingen om de registratieprocedure te voltooien.

P3/P4 - Support site - Connect button

Verbindingsknop.

P3/P4 - Support site - Register Volvo ID

Geregistreerd e-mailadres.

Een Volvo ID aanmaken via de Volvo On Call-app

Geldt alleen voor markten met Volvo On Call

Deze instructie geldt alleen voor auto's uitgerust met Volvo On Call.

Zorg dat u de nieuwste versie hebt van de Volvo On Call-app

De nieuwste versie van de app is bijv. te downloaden van Apple App Store of Google Play.
/>

Kies Volvo ID registreren vanaf de startpagina en volg de aanwijzingen op het scherm.

Tijdens de aanmaak van een Volvo ID via de Volvo On Call-app moet u tevens uw e-mailadres registreren in de auto om toegang te krijgen tot tal van online functies.

Uw Volvo ID registreren in uw ‘connected auto’

Volg de onderstaande instructies op om uw Volvo ID te koppelen aan een auto met internetverbinding en toegang te krijgen tot online functies:

Maak een Volvo ID aan volgens de bovenstaande instructies (tenzij u al een Volvo ID hebt).

Op de middenconsole: Tik twee keer op de verbindingsknop en kies Apps.

In het Sensus Connect-menu: Kies Instellingen en daarna Volvo ID.

In het Sensus Connect-menu: Geef uw e-mailadres aan onder Volvo ID registreren. Geeft het gebruik van speciale tekens problemen, zie dan Schrijfwiel en toetsenbord.

U ontvangt een bevestigingsmelding om de registratie te voltooien.

Onvolledige registratie van Volvo ID

Bij problemen met Volvo ID in een auto met internetverbinding moet u controleren of u alle stappen van de bovenstaande instructies voor aanmaak van een account hebt doorgenomen. U kunt de status van uw Volvo ID ook in uw auto controleren:

Op de middenconsole: Tik twee keer op de verbindingsknop en kies Apps.

In het Sensus Connect-menu: Kies Instellingen en daarna Volvo ID.

De status van uw Volvo ID verschijnt op het display. Als de instelling gelukt is, staat uw Volvo ID geregistreerd.

Als uw Volvo ID nog niet geactiveerd is of als uw Volvo ID niet verschijnt, zie dan het hoofdstuk “Volvo ID koppelen aan een auto met internetverbinding” eerder of neem contact op met de lokale Volvo-dealer of de helpdesk van Volvo Cars.

Alle persoonlijke gegevens verwijderen

Bij doorverkoop van een Volvo met Sensus Connect moet u alle persoonlijke gegevens uit de auto verwijderen en de fabrieksinstellingen herstellen. Zie Gebruikersgegevens uit uw Volvo verwijderen voor de details.

Het dienstenaanbod kan in de loop der tijd aangepast worden en hangt af van het uitrustingsniveau en de markt.

De beschikbare diensten op volvocars.com en in Volvo On CallGeldt alleen voor Volvo On Call-markten. kunnen per markt verschillen.

Interactieve gids voor Sensus Connect

We nodigen u uit om de interactieve gids (Sensus Connect-gids) te raadplegen voor meer informatie over de mogelijkheden van Sensus Connect.

Model/modeljaar

Sensus Connect: Mogelijk op automodellen vanaf modeljaar 2015 en later plus de S60, V60, XC60 van modeljaar 2014 (week 46).

Systeem

Volvo On Call

Sensus Connect

Dit artikel is bestemd voor

Model/modeljaar

Sensus Connect: Mogelijk op automodellen vanaf modeljaar 2015 en later plus de S60, V60, XC60 van modeljaar 2014 (week 46).

Systeem

Volvo On Call

Sensus Connect

Vermeld onder thema's

Accounts & inloggen Volvo On Call

Gerelateerde informatie

Volvo ID Problemen bij het inloggen met Volvo ID Volvo On Call