Volvo ID

Een Volvo ID biedt toegang tot een breed scala aan persoonlijke Volvo-diensten1 online.

Het is mogelijk een Volvo ID van de auto, Volvo On Call mobiele app2 of My Volvo 3 aan te maken. Voor sommige functies en diensten moet de auto op een persoonlijk Volvo ID geregistreerd staan. Wanneer het Volvo ID ook voor de auto geregistreerd wordt, krijgt u toegang tot een breed scala aan Volvo-diensten, die vanuit de auto beschikbaar zijn.

Voorbeeld van diensten:

• My Volvo - Uw persoonlijke website voor u en uw auto.
  • Volvo On Call, VOC* - Volvo ID wordt gebruikt bij het inloggen op de mobiele app Volvo On Call.
  • Send to Car - Mogelijkheid om een adres van een kaartservice op internet rechtstreeks naar de auto te sturen.
  • Onderhoud en reparatie reserveren - Registreer de door u gewenste werkplaats/dealer op My Volvo om onderhoud rechtstreeks vanuit de auto te kunnen reserveren.

Volvo ID aanmaken

Als er al eerder een Volvo ID is aangemaakt, bijvoorbeeld in een andere auto: zie verderop bij "Uw Volvo ID voor de auto registreren".

Een Volvo ID is op verschillende manieren aan te maken. Als het Volvo ID wordt aangemaakt op My Volvo of met de mobiele app Volvo On Call, moet het Volvo ID ook voor de auto geregistreerd worden om gebruik van de verschillende Volvo ID-diensten mogelijk te maken.

Op My Volvo3

Ga naar www.volvocars.com en link daarvandaan door naar My Volvo.
Geef een persoonlijk e-mailadres op.
Volg de instructies op die automatisch verstuurd worden naar het opgegeven e-mailadres.
Er is nu een Volvo ID aangemaakt. Lees hieronder over hoe u het ID registreert voor de auto.

Met de mobiele app Volvo On Call (VOC)2

Download de nieuwste versie van de VOC-app via de smartphone, op bijvoorbeeld AppStore, Windows Phone of Google Play.
Kies op de startpagina van de app voor het aanmaken van een Volvo ID en geef een persoonlijk e-mailadres aan.
Volg de instructies op die automatisch verstuurd worden naar het opgegeven e-mailadres.
Er is nu een Volvo ID aangemaakt. Lees hieronder over hoe u het ID registreert voor de auto.

Uw Volvo ID voor de auto registreren

Als het Volvo ID werd aangemaakt op het net of met de VOC-app, registreer dit dan voor de auto:
Download de app Volvo ID via Updates op het appscherm van het middendisplay. Lees "Apps downloaden, bijwerken en verwijderen" voor meer informatie over het downloaden.

N.b.

Om apps te kunnen downloaden moet de auto verbinding hebben met internet.
Start de app en vul uw Volvo ID/mailadres in.
Volg de instructies op, die automatisch naar het e-mailadres worden gestuurd dat aan uw Volvo ID is gekoppeld.
Uw Volvo ID is nu voor de auto geregistreerd. De Volvo ID-diensten kunnen nu gebruikt worden.

Volvo ID aanmaken en registreren voor de auto

Download de app Volvo ID vanaf Updates als u dat al niet eerder hebt gedaan.
Start de app en registreer een persoonlijk e-mailadres.
Volg de instructies op die automatisch verstuurd worden naar het opgegeven e-mailadres.
Er is nu een Volvo ID aangemaakt en het ID staat automatisch geregistreerd voor de auto. De Volvo ID-diensten kunnen nu gebruikt worden.

Voordelen van Volvo ID

• Een gebruikersnaam en een wachtwoord voor online diensten, dat wil zeggen u hoeft slechts één gebruikersnaam en één wachtwoord te onthouden.
  • Bij het wijzigen van een gebruikersnaam/wachtwoord voor een bepaalde dienst (bijvoorbeeld VOC) worden deze ook automatisch voor de overige diensten (zoals My Volvo) gewijzigd
  1. 1 Het aanbod aan diensten kan veranderen en hangt af van het uitrustingsniveau en de markt.
  2. * Optie/accessoire.
  3. 2 Voor mensen met Volvo On Call*, VOC.
  4. 3 Beschikbaar op bepaalde markten.