Auto met internet verbinden

De internetverbinding van de auto is tot stand te brengen via een telefoon met Bluetooth, Wi-Fi of een kabel in de USB-aansluiting of via de ingebouwde automodem*.

De mobiele telefoon en de provider moeten ondersteuning bieden voor tethering (delen van de internetverbinding) en het abonnement moet inclusief dataverkeer zijn.

N.b.

Bij gebruik van internet wordt data overgebracht (dataverkeer) en dat kan kosten met zich meebrengen.

Het activeren van dataroaming kan tot verdere kosten leiden.

Informeer bij uw provider naar de kosten voor dataverkeer.

N.b.

Bij gebruik van Apple CarPlay kunt u alleen een internetverbinding voor de auto maken via Wi-Fi of de automodem*.

Lees voordat u verbinding maakt de Servicevoorwaarden en het Beleid inzake vertrouwelijkheid van klantengegevens op support.volvocars.com.

Internetverbinding via Bluetooth

Zie Verbinding met telefoon.

Internetverbinding via Wi-Fi

P5–1507–WiFi logo small
Activeer "internet sharing" (wifi-hotspot) op de mobiele telefoon.
Druk op Instellingen op het hoofdscherm.
Druk op CommunicatieWi-Fi.
Activeer/deactiveer de optie door het vakje voor Wi-Fi aan/uit te vinken.
Druk op de naam van het netwerk waarop u wilt aansluiten.
Geef het wachtwoord van het netwerk aan.
Gebruikte u eerder een andere methode voor internetverbinding - bevestig de keuze van een andere verbindingsmethode.
De auto maakt een verbinding tot stand met het netwerk.

Let erop dat sommige telefoons de internetverbinding verbreken, wanneer de verbinding met de auto is verbroken (zoals wanneer u de auto ergens parkeert tot de volgende keer dat u hem nodig hebt). In dat geval moet u bij een volgend gebruik van de telefoon de "internet sharing" opnieuw activeren.

Een telefoon die verbinding heeft gemaakt met de auto wordt opgeslagen voor later gebruik. Als het maximum aantal opgeslagen telefoons (50) wordt bereikt, wordt de telefoon verwijderd die als eerste verbinding heeft gemaakt. Om de lijst met opgeslagen netwerken weer te geven of opgeslagen netwerken handmatig te verwijderen, drukt u op InstellingenWi-FiOpgeslagen netwerken.

Zie paragraaf "Techniek en veiligheid rond Wi-Fi" voor eisen aan de netwerkaansluiting.

Verbinding via een kabel in de USB-aansluiting

Sluit de telefoon via een kabel aan op de USB-aansluiting in het opbergvak in de tunnelconsole.
Activeer "internet sharing" via USB op de mobiele telefoon.
Gebruikte u eerder een andere methode voor internetverbinding - bevestig de keuze van een andere verbindingsmethode.
De auto maakt een verbinding tot stand met het netwerk.

Internetverbinding via automodem*1

Bij verbinding via de automodem gebruiken de Volvo On Call-diensten deze verbinding.

P5–1507–SIM card placement

Plaats een persoonlijke simkaart in de houder.

Druk op Instellingen op het hoofdscherm.
Druk op CommunicatieInternet via automodem.
Activeer/deactiveer de optie door het vakje voor Internet via automodem aan/uit te vinken.
Gebruikte u eerder een andere methode voor internetverbinding - bevestig de keuze van een andere verbindingsmethode.
Geef de pincode van de simkaart aan.
De auto maakt een verbinding tot stand met het netwerk.
  1. * Optie/accessoire.
  2. 1 Alleen auto's met Volvo On Call.