Byliv

Rom til å skape

I dagens tett befolkede byer blir det stadig viktigere å utnytte plassen smart. Vi ser på hvordan arkitekter og designere har tenkt utenfor boksen for å lage rom som gjør mest mulig ut av de kompakte, urbane omgivelsene.

AV SARAH JAPPY, OKTOBER 2017

Møt Beatrice Simonsson

Et mobilt rom

VOLVO XC40

«Jeg tror folk vil bli overrasket over hvor mye plass de har til tingene sine i denne bilen», sier Beatrice Simonsson, Group Design Leader hos Volvo. «Det er mange oppfinnsomme oppbevaringsfunksjoner inspirert av undersøkelsene vi gjorde av hvordan folk i byen lever. Vi ble overrasket over hvor mye folk har med seg i bilene sine. En av dem vi snakket med, hadde faktisk alltid med seg en grill i bagasjerommet.»

Beatrice og teamet hennes utviklet både små og store oppbevaringsløsninger – fra kroken som du kan folde pent ut av hanskerommet og henge en håndveske eller kanskje en pose med hurtigmat på, til det store oppbevaringsrommet under armlenet i midten foran. «Rommet under armlenet er stort nok til en eske med papirhåndklær, for det er det kundene våre vil ha», sier hun. «Under senterdisplayet er det et sted der du kan legge fra deg mobiltelefonen og lade den trådløst, slik at du unngår rot, men samtidig har telefonen for hånden.»

Kundenes ønske om praktisk oppbevaring førte til utformingen av de uvanlig lange og dype dørlommene. Hver lomme er stor nok til å romme tre litersflasker med drikke. Denne designløsningen var mulig takket være den luftventilerte basshøyttaleren montert bak dashbordet. Høyttaleren er den første av sitt slag i en bil i vanlig produksjon, og den eliminerer behovet for høyttalere i dørene foran. «Smart plassutnyttelse innebærer å gjøre den fleksibel og tilgjengelig», sier Beatrice. Derfor fås Volvo XC40 med en elektrisk bakluke med håndfrifunksjon som betyr at du slipper å sette fra deg det du har i hendene for å åpne bakluken. Det er bare å bevege foten under den bakre støtfangeren for å åpne eller lukke luken automatisk. Bagasjeromgulvet kan legges sammen og tas av ved behov, og nakkestøttene i baksetet kan legges ned ved å trykke på en knapp.

«Volvo XC40 handler om praktiske løsninger – om å finne måter å gjøre det travle bylivet mindre komplisert på», sier Beatrice.

Riverside House, Tokyo

Plass til å leve

RIVERSIDE HOUSE, TOKYO

Tokyo er en av verdens tettest befolkede byer, så det å utnytte plassen maksimalt er en absolutt nødvendighet for arkitekter her. Kota Mizuishi og teamet hans hos Mizuishi Architect Atelier tok utfordringen da de designet det fascinerende Riverside House i Tokyo. Huset er bygget av galvaniserte stålplater, aluminium, bjørk og gipsplater, og den oppsiktsvekkende kileformen er et resultat av behovet for å utnytte den lille tomten optimalt.

Førsteetasjen i Riverside House har oppfinnsom oppbevaring langs hele den ene siden av stuen. Smale bærende tverrvegger deler inn andreetasje i ulike områder, som bindes sammen av forholdet til takmønelinjen og omgivelsene. Det lille huset har overraskende nok kjøkken og spiseplass med dobbel takhøyde og vinduer som kan åpnes fullstendig på begge sider av stua. Det er også et ekstra rom på østsiden og et loft med to takvinduer med oversikt over elven og himmelen.

Huset – som er hjemmet til et par og den lille datteren deres – er bygget på en trekantet tomt der en vei og en elv møtes. Kota forteller at huset ble tegnet med tanke på beliggenheten, særlig elven. Han forklarer: «Selv om det var begrenset plass på tomten, ville jeg at alle deler av huset skulle ha en åpen følelse og et unikt forhold til elven.

The Friggatto, Stockholm

Et innovativt sted

THE FRIGGATTO, STOCKHOLM

Friggatto er et annet eksempel på kreativ svensk tenkning. Dette innovative huset – laget av det Stockholm-baserte Full Scale Studio (en del av KTH Arkitekturskolan) – er egentlig to separate strukturer som kan flyttes for å dekke ulike behov og få mest mulig ut av den tilgjengelige plassen. Komponentene – ett hus på 15 kvadratmeter (Friggebod) og ett på 25 kvadratmeter (Attefallshus) – kan tas fra hverandre og settes sammen igjen for å lage et sjenerøst uteområde om sommeren og en stor inneplass om vinteren.

Friggebod-huset er bygget av isoporplater og svensk kryssfiner av gran. Kryssfinerplatene ble behandlet utvendig med tjære, og den ubehandlede innsiden ble trukket i svart skinn. Denne lette konstruksjonen ble så montert på en metallskinne med hjul. Hvis du er sterk nok, kan du med litt anstrengelse flytte Friggebod alene, og hvis dere er to eller tre, går det som en lek. Attefallshus-delen ble designet som en åpen løsning med arbeidsrom, kjøkken og entré. Kryssfinerplater i gran ble brukt til veggene, taket og takbjelken. Gulvet er laget av gjenbrukt mahogni med innebygde luker til oppbevaring av verktøy og maskiner.

Huset er bygget med tanke på minimal miljøpåvirkning. Teamet brukte en tradisjonell japansk metode for røking av tre til å gjøre fasaden på Friggatto vanntett, så det var ikke noe behov for maling eller kjemikalier.