AUTOPILOT

Putujte mirnije, bezbednije i čistije

Zamislite da možete da prebacite kontrolu nad automobilom na autopilota, kao u avionu, da biste se naslonili na sedište i opustili. Zvuči neverovatno? Nije! Uskoro će Vaš Volvo moći sam da upravlja, ubrzava i koči, vozeći Vas bezbedno i efikasno do odredišta.

Budućnost je bliža nego što mislite. Autonomni Volvo automobili su već sada na švedskim ulicama, a do 2017. će 100 stvarnih kupaca koristiti autonomne Volvo automobile na javnim putevima u okviru prvog velikog projekta autonomne vožnje u svetu. Ovaj projekat su omogućili Volvo Car Group, Švedska uprava saobraćaja, Švedska uprava za transportne usluge, Naučni park Lindholmen i grad Geteborg, a podržala ga je Švedska vlada.

Sve je to deo IntelliSafe pristupa kompanije Volvo Cars u cilju smanjenja stresnih situacija i zakrčenja na našim putevima.

Naslonite se i opustite se

Kako ćete iskoristiti višak vremena kada automobil počne sam da vozi? Hoćete li se opustiti uz novine? Obaviti poslove u zadnji čas? Ili čitati priče deci? Osim toga, nećete morati da ostanete u automobilu kada dođe vreme za parkiranje vi ćete izaći, a on će naći prazno mesto za parkiranje i sam se parkirati.

Novi način gledanja na svet

Autonomna vozila otvaraju nove uzbudljive mogućnosti za svet kakav ga znamo. Na primer, mogli bismo još više da oslobodimo prostor za pešake i bicikliste izgradnjom ekonomičnih, kompaktnih tunela specijalno predviđenih za autonomne automobile.

Budućnost je već tu

Već sada možete da osetite neke karakteristike autonomne vožnje u našim automobilima. Na primer, potpuno novi Volvo XC90 automatski koči na raskrsnicama ako skrećete ispred vozila koje Vam ide u susret, automobil koči umesto Vas.