Drive-E

Inovacije za ekološki čistiju vožnju.

Šta mislite o kombinaciji snage, efikasnosti, superiornog doživljaja na putu i održive vožnje?

To je baš ono što nudi naša nova generacija Drive-E pogonskih agregata, što Vam omogućava uzbudljivo krstarenje putevima uz mnogo manju potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova.

I to nije sve. Drive-E je naše sveobuhvatno angažovanje oko održivih rešenja. U svemu što radimo koristimo ekološki pristup, od izbora materijala za svoje automobile do izbora postupaka u svojim fabrikama.

POGONSKI AGREGATI

Snažan, kompaktan i efikasan.

Naši potpuno novi četvorocilindarski Drive-E pogonski agregati nude malu potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova, a isto upravljanje i performanse kao šestocilindarski ili osmocilindarski motori. Rezultat: laka, efikasna vožnja i ređa dopuna goriva na pumpama.

HIBRIDNI POGONI NA DOPUNU

Bolje za Vas. Bolje za Zemlju.

Na raspolaganju su Vam naš dizel hibridni pogon na dopunu i naš Twin Engine benzinski hibridni pogon na dopunu, pa sami birate kakvu vožnju želite. Lako se prebacujete iz jednog režima vožnje u drugi da biste odabrali potrebnu snagu.

VIŠE O TOME
Za snagu i efikasnost

Koristite snažni režim za brzu sportsku vožnju uz minimalnu potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova.

Za maksimalnu održivost

Upravo ste krenuli na posao? Pređite na električni/ekonomični režim za kratka putovanja po gradu. Nećete potrošiti ni kap goriva i nećete emitovati nikakve izduvne gasove.

Za optimalniju vožnju

Hibridni režim koristi elektromotor i benzinski motor koji su paralelno vezani, pri čemu optimizuje njihov rad bez obzira na to gde ste krenuli.

CLEANZONE

Svež vazduh za disanje

CleanZone je naš pristup u vezi sa enterijerom Vašeg vozila. Volvo nudi sistem za proveru kvaliteta unutrašnjeg vazduha koji proverava ulazni vazduh po pitanju zagađivača i koji zatvara ventilacione otvore po potrebi. Osim toga, filter sa aktivnim ugljem Vas štiti od štetnih gasova i neprijatnih mirisa, pa udišete čist vazduh.

ŽIVOTNA SREDINA

Kreiranje održive budućnosti

Mi u kompaniji Volvo se uvek držimo svoje dugoročne odgovornosti prema životnoj sredini. Zato pravimo energetski efikasne automobile, smanjujemo štetnu emisiju izduvnih gasova iz svojih fabrika i smanjujemo svoj ukupan ekološki uticaj tako što koristimo materijale čija je stopa recikliranja do 85%.

Naše inovacije

Sve što radimo je u skladu sa ljudskim potrebama, pa svaka naša inovacija olakšava i poboljšava Vaš život. Posebno smo ponosni na svoj napredak u oblasti efikasne snage, povezivanja i bezbednosti. Za ove oblasti koristimo nazive: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.