Volvo Cars i Nobel Media: Šampionska inovacija

Partnerstvo između dve globalne institucije posvećeno progresu kroz inovacije.

Zajednička vizija

Nobelova nagrada dodeljuje se za dostignuća u nauci, književnosti i miru u svetu. Kao partner Nobel Media, s ponosom uzimamo učešće braneći sjajne ideje i nagrađujući one koji su zaslužni za inovacije za dobrobit čovečanstva.
"Izuzetno nam je drago što smo partneri Nobel Medie. Za nas je to šansa da označimo značaj inovacija za izgradnju našeg društva", izjavio je Hakan Semjuelson, Predsednik i CEO Volvo Cars.

Od jednostavne ideje

1921. godine Albert Ajnštajn je nagrađen Nobelovom nagradom za fiziku za otkriće fotoelektričnog efekta. Njegovo otkriće utrlo je put brojnim inovacijama, uključujući i tehnologije koje su sastavni deo današnjih digitalnih kamera.
Aktivna duga svetla

Vozite bez brige o dugim svetlima kako bi ste se fokusirali na putovanje. Po mraku kamere identifikuju nadolazeće vozilo i dinamično zasenjuju zonu puta koju to vozilo zauzima.

City Safety

Bezbedno istražujte grad uz podršku kreiranu namenski da zaštiti Vas i ljude oko Vas. Tehnologija kamere i radara se koristi kako bi identifikovala potencijalne prepreke kao što su vozila, biciklisti ili pešaci.

IntelliSafe Surround

Menjajte vozne trake ili skrećite s puta potpuno bezbedno. Kada drugo vozilo uđe u vaš mrtav ugao, detektuju ga kamera i radar. Lampica upozorenja se tada pali kako bi Vas upozorila i kako bi ste manevar izvršili bezbedno.

360° Asistencija pri parkiranju

Parkirajte jednostavno i bezbedno uz punu kontrolu nad svojim vozilom. Kada parkirate unazad, slike sa skrivenih kamera se kombinuju u jedinstveni prikaz iz ptičije perspektive i prikazuju Vam kompletno okruženje oko vozila.

Evolucija kroz inovaciju

Otkrića današnjice daju nam šansu da unapredimo naše proizvode i usluge kako bi smo zadovoljili buduće zahteve. Volvo Cars veruje da bi ljudi trebali imati slobodu da se kreću na bezbedan, održiv i jedinstveni način. Ovi principi vode naš pristup inovacijama i postavljaju kurs u smeru naše vizije budućnosti.
Stremimo ka nuli

Do 2020. planiramo da smanjimo broj poginulih i ozbiljno povređenih osoba u saobraćajnim nezgodama - na nulu. Zaštita i briga o ljudima je u srcu Volvo Cars filozofije i to je naša posvećenost u spašavanju života ljudi.

Čovek koji prilazi konektoru Volvo Wallbox-a prikačenom na drveni zid
Preusmeravanje na elektriku

Do 2025. godine planiramo da 50 procenata naše prodaje čine električna vozila i da ukupno prodamo preko milion elektrifikovanih vozila. To potvrđuje našu posvećenost smanjenju štetnog uticaja na okolinu i unapređenju kvaliteta života u gradovima.

Čovek koji stoji na ulici dok se na staklu vidi odraz Volvo XC game
Nudimo vam dodatno vreme

Do 2025. godine naš cilj je da svaki Volvo automobil svom vlasniku pruži još jednu sedmicu više svake godine. Uvereni smo da će autonomna tehnologija vožnje postati sastavni deo naše svakodnevne mobilnosti, nudeći Vam više slobodnog vremena za stvari koje su zaista važne.

Oficijelno vozilo svečanosti dodele Nobelove nagrade

Volvo Cars je počastvovan pružajući doprinos Nobelovim laureatima tokom svečanosti dodele Nobelove nagrade 2018. Flota od 30 oficijelnih vozila, sačinjena od modela XC40, XC60, XC90 i XC90 Excellence, obezbediće prevoz ka brojnim događajima uključujući i prestižnu ceremoniju dodele Nobelovih nagrada kao i Nobel banketa.
XC40

Kompaktni osvajač nagrada. Naš inovativni SUV krunisan je nagradom "Automobil godine" u Ženevi, ranije ove godine.

XC60

Švedski dizajn, globalno priznanje. Naš dinamični SUV krosover proglašen je svetskim automobilom godine za 2018. Ove godine, oficijelno vozilo je XC60 T5 AWD Inscription u Oniks crnoj boji.

XC90

Nagrađivani koncept. Naš elegantni sedmosed jedan je od najnagrađivanijih SUV-ova ovog veka. 2018. edicija je T6 AWD Inscription u oniks crnoj boji.

Studijska fotografija oniks crnog modela Volvo XC90 Twin Engine Excellence
XC90 Excellence

Vrhunac skandinavskog luksuza. Naš XC90 Excellence nudi prvoklasni prevoz VIP gostima. Oficijelno vozilo je Twin Engine Excellence u oniks crnoj boji.