Inovacije za ljude

Lakši, bezbedniji i bolji život ljudi.

Kompanija Volvo je uvek davala prioritet ljudima. Da bi mogla da pronalazi revolucionarne inovacije za bezbedniju, zdraviju i prijatniju budućnost. Šta će ljudima biti potrebno? Kako će voziti? Da biste odgovorili na ova pitanja, ponekad treba da se suprotstavite tradicionalnim shvatanjima i tako pronađete novi put. Preko je potrebno pronalaziti rešenja za lakši, bezbedniji i bolji život ljudi. Tako to radi Volvo.

Pođite sa nama na putovanje

Zamislite koliko bi Vaš dnevni prevoz bio bezbedniji kada bi Vaš automobil mogao sam da se kreće uz pomoć napredne tehnologije radara i kamere za kontrolu saobraćaja, kao i da koči i upravlja po potrebi. Pa, naši budući automobili će baš to moći. Olakšaće protok saobraćaja i smanjiti zakrčenja, što će koristiti i okruženju. Pročitajte više o tome kako će se Vaš automobil „integrisati“ sa Vašim životom.


VIŠE O TOME

Bez žrtava u novom Volvo automobilu

Pomeranjem tehnoloških granica, za 50% smo smanjili rizik od zadobijanja povreda u udesu u Volvo automobilu u poređenju sa 2000. godinom. Međutim, mi idemo mnogo dalje jer je naš cilj da niko ne nastrada i da se niko teško ne povredi u novom Volvo automobilu .

Naši automobili međusobno komuniciraju

Mi u kompaniji Volvo verujemo da je dobro razgovarati. Toliko verujemo u to da razvijamo tehnologiju koja će omogućiti međusobnu komunikaciju između vozila preko mobilne telefonske mreže. Ona će, na primer, u realnom vremenu razmenjivati podatke o zaleđenim ili klizavim putnim deonicama i tako automatski upozoravati druge vozače na loše uslove.

Efikasan i ekološki

Anders Agfors, Senior Engineer, Vas upoznaje sa našim Drive-E pogonskim agregatima.

Jednostavno, lako i bezbedno

Automobilska sedišta za decu su obično kabasta, teška i komplikovana za montažu. To ne važi za Volvo koncepciju sedišta za decu na naduvavanje. Osim što je jednostavno i inteligentno, sedište za decu na naduvavanje ima malu težinu i lako se pakuje i nosi, a bezbedno je kao normalno sedište za decu. Čak će ga i bake i deke rado nositi.

Dišite duboko, dišite čisto

Kvalitet vazduha postaje veliki problem, naročito u zakrčenim gradskim oblastima; zahvaljujući našem klima uređaju, vazduh u Volvo automobilu je često čistiji od spoljašnjeg. Ipak, mnogo vodimo računa o spoljašnjem vazduhu koji svi udišemo, pa razvijamo motore sa malom emisijom izduvnih gasova koji doprinose čistijem vazduhu.

Naše razmišljanje o budućnosti

Svet se brzo menja, a mi u kompaniji Volvo Cars uvek razmišljamo nekoliko koraka unapred. Kako bi Volvo mogao da poboljša Vaš život u budućnosti?

VIŠE O TOME