NAŠA IDEJA LUKSUZA

Švedski put do boljeg života.

Volvo automobili se stalno razvijaju i postaju sve napredniji, ali se od njih uvek zahteva da obezbede što lakšu i što prijatniju vožnju. Zaista je teško olakšati stvari u ovolikoj meri i treba Vam samopouzdanje da biste nešto oduzeli, a ne dodali. Ali vredi. Život je dovoljno komplikovan.

Vaš automobil Vama na usluzi

Naši automobili su osmišljeni tako da na najbolji način odgovaraju Vašem stilu života da bi Vam on zaista bio lakši. Isprobavali smo, na primer, sistem koji ljudima omogućava da koriste automobile kao opciju isporuke. Tako bi isporuke bezbedno i sigurno stizale do Vašeg automobila. Sve je to deo naše želje da Vaš Volvo stvarno bude „povezan“ sa svim aspektima Vašeg života – to je putovanje koje je odavno počelo kada smo ugradili svoj SOS sistem pod nazivom Volvo On Call.

Kada manje znači više

Briga za svet u kome živimo je u samoj osnovi kompanije Volvo Cars. Naši Drive-E pogonski agregati su mali i laki, a nude istu snagu kao znatno veći pogonski agregati, ali uz znatno bolju potrošnju goriva. Znači da naši automobili proizvode i emituju manju količinu štetnih gasova i da bolje koriste prirodne resurse.

Zdravo okruženje

Naša opsednutost detaljima u unutrašnjosti naših automobila prevazilazi površinski kvalitet i estetiku – želimo da naši automobili budu zdravo, smirujuće i luksuzno okruženje u svakom smislu. Imamo čak i „tim za ispitivanje mirisa“ da bismo bili sigurni da je unutrašnjost Volvo automobila osvežavajuća poput švedskog povetarca.

Stvari pod kontrolom

Šta želite da vidite u sledećoj generaciji Volvo On Call mobilne aplikacije? Postavili smo ovo pitanje hiljadama ljudi i zamolili ih da nam pošalju svoje komentare. Većina je rekla da želi više intuitivnih karakteristika za lakši život i kontrolu. Prihvatili smo odličan predlog da bismo Vam omogućili da nađete mesto za parkiranje i da ga platite iz automobila.

Naša trogodišnja fokusna grupa

Mi u kompaniji Volvo želimo radikalno da promenimo ideju fokusne grupe. Kada smo kreirali potpuno novi Volvo XC90, nismo samo nedelju ili mesec dana anketirali javnost. Zapravo, pune tri godine smo sarađivali sa pet „LA Influentials“ članova iz Kalifornije da bismo temeljno razumeli šta stvarno žele od luksuznog sportsko-terenskog vozila. 

Naslonite se, opustite se i uživajte u vožnji

Zar ne bi bilo dobro da se rešite stresa tokom svakodnevne vožnje? Automobil budućnosti će sam voditi računa o vožnji, dok ćete Vi moći da se posvetite svojim obavezama. Vožnja će biti i bezbednija i ekonomičnija.

Tri nova konceptualna automobila

Tri vrlo značajna nova konceptualna automobila su imala svoju premijeru u 2013/14. Svaki od njih je pomogao da se redefiniše budući dizajnerski pravac kompanije Volvo. Inspirisani jednostavnošću, funkcionalnošću i lepotom, oni su pravo oličenje skandinavskog dizajna. 

Osim toga, sva tri konceptualna automobila savršeno demonstriraju novu proširivu proizvodnu arhitekturu kompanije Volvo koja omogućava pravljenje mnogih različitih dizajnerskih rešenja na istoj platformi.

I svaki od njih naglašava nešto drugo. Concept Coupé pokazuje našu novu dizajnersku slobodu, Concept XC Coupé naglašava nove ideje po pitanju bezbednosti, a Concept Estate istražuje mogućnosti intuitivnog i praktičnog organizovanja komandi i informacija na jednoj komandnoj tabli osetljivoj na dodir. 


Priznanje za naše konceptualne automobile

Lepo je znati da je naš novi dizajnerski pravac na ceni – svi naši konceptualni automobili su dobili značajne međunarodne nagrade za dizajn.

Detroit, januar 2014.

Concept XC Coupé

„Best Concept Car“ i „Best use of Color, Graphics and Materials“ – EyesON Design priznanja za 2014.

Ženeva, mart 2014.

Concept Estate

Priznanje „Car of the Show“ koje dodeljuje Autoblog.com i priznanje „Best Design“ koje dodeljuje Auto Express (UK).

Frankfurt, septembar 2013.

Concept Coupé

Priznanje „Car of the Show“ koje dodeljuje Auto Bild (Nemačka).

Suština je u jednostavnosti

Kada su nam kupci rekli da žele manji broj dugmadi i jasnu, nenatrpanu instrument tablu, mi smo ih poslušali. U potpuno novom XC90 modelu smanjili smo broj dugmadi na instrument tabli sa 42 na samo 8. Ne samo da instrument tabla sjajno izgleda, nego se i komande mnogo intuitivnije koriste.