Unapređenje ljudskih otkrića

Sa ponosom najavljujemo saradnju Volvo Cars-a i Nobel Media organizacije. Ovo je spoj dve švedske institucije kojima je zajednička predanost unapređivanju ljudskih otkrića.

BJÖRN ANNWALL - VIŠI POTPREDSEDNIK, ODELJENJE STRATEGIJE, BRENDA I MALOPRODAJE, VOLVO CARS

Volvo veruje u tehnologiju koja koristi ljudima, a ne tehnologiju stvorenu zbog napretka tehnologije. Isto tako, Nobel Media organizacija ne veruje u nauku zbog dobrobiti nauke. Oni veruju u nauku za bolji svet.

Službeni međunarodni Nobel partner i Službeni automobilski partner

Nobelova nagrada stvorena je za veće dobro čovečanstva, kaže Annwall. "Ona pomaže u promovisanju nauke, znanja, mira i akademskih dostignuća, te naučnim dostignućima daje globalno priznanje. Mi smo jako ponosni i počašćeni što možemo da pomognemo u promovisanju te poruke."

Volvo Cars Nobel Media organizaciji i praktično pomaže na razne načine. Trideset automobila,  XC90 i S90 modela, prevozilo je dobitnike Nobelove nagrade i VIP goste za vreme Nobelove nedelje u Stockholmu decembra 2016. Kao službeni automobilski partner, Volvo će prevoziti vodeće akademike i druge VIP goste na Nobelove press konferencije i događaje širom sveta, uključujući i one na Nobel Prize Series u Indiji i Nobelov Prize Dialogue u Japanu u 2017. godini. Volvo će takođe promovisati saradnju kroz društvene medije i druge inicijative.

Ponosno skandinavski, istinski globalni

Temeljna vrednost Volvo Cars-a je da je on ponosno skandinavski, ali i istinski globalan. To se sjajno poklapa sa duhom Nobelove nagrade, kaže Björn Annwall.

Od svog začetka 1901. godine, Nobelova nagrada slavi izvanredna globalna dostignuća u područjima kao što su književnost, nauka i promovisanje mira, dodaje Annwall. "Volvo je takođe, od samih početaka imao globalnu viziju. Ovo partnerstvo će pomoći podizanju marke Volvo u zemljama u kojima on nije tako dobro poznat, kao što je Indija. U Indiji će se održati Nobel Prize Series nagrada u 2017. koja će okupiti laureate, akademike i poslovnu zajednicu."

Volvo Cars veruje kako će partnerstvo dodatno pomoći podizanju standarda novih diplomaca koji odluče da se priključe Volvo Cars grupaciji. "Želimo da podstaknemo više top studenata da se pridruže Volvo Cars-u", kaže Annwall. "Ovo partnerstvo jača naš odnos sa akademskom zajednicom i najboljim svetskim univerzitetima, a pomoći će nam da privučemo najbolje diplomce iz celog sveta."