Štitimo Vaš svet

Briga koja se ne odnosi samo na automobil.

Bezbednost svih u Volvo automobilu i izvan njega deo je filozofije koju su naši osnivači predstavili još 1927. godine – zaista, tehnologija koju smo mi uveli u svoje proizvode spasila je više od milion života. Osim toga, želimo da zaštitimo životnu sredinu u kojoj živite – održivost definiše sve što radimo i zato se svojski trudimo da smanjimo uticaj svojih automobila tako što pravimo efikasnije motore i čistije fabrike.

Dišite duboko, dišite čisto

Kvalitet vazduha postaje veliki problem, naročito u zakrčenim gradskim oblastima; zahvaljujući našem klima uređaju, vazduh u Volvo automobilu je često čistiji od spoljašnjeg. Ipak, mnogo vodimo računa o spoljašnjem vazduhu koji svi udišemo, pa razvijamo motore sa malom emisijom izduvnih gasova koji doprinose čistijem vazduhu.

Bez žrtava u novom Volvo automobilu nakon 2020.

Pomeranjem tehnoloških granica, za 50% smo smanjili rizik od zadobijanja povreda u udesu u Volvo automobilu u poređenju sa 2000. godinom. Međutim, mi idemo mnogo dalje jer je naš cilj da niko ne nastrada i da se niko teško ne povredi u novom Volvo automobilu nakon 2020. godine.

Pođite sa nama na putovanje

Zamislite koliko bi Vaš dnevni prevoz bio bezbedniji kada bi Vaš automobil mogao sam da se kreće uz pomoć napredne tehnologije radara i kamere za kontrolu saobraćaja, kao i da koči i upravlja po potrebi. Pa, naši budući automobili će baš to moći. Olakšaće protok saobraćaja i smanjiti zakrčenja, što će koristiti i okruženju. Pročitajte više o tome kako će se Vaš automobil „integrisati“ sa Vašim životom.

Kada manje znači više

Briga za svet u kome živimo je u samoj osnovi kompanije Volvo Cars. Naši Drive-E pogonski agregati su mali i laki, a nude istu snagu kao znatno veći pogonski agregati, ali uz znatno bolju potrošnju goriva. Znači da naši automobili proizvode i emituju manju količinu štetnih gasova i da bolje koriste prirodne resurse.

Efikasan i ekološki

Anders Agfors, Senior Engineer, Vas upoznaje sa našim Drive-E pogonskim agregatima.

Jednostavno, lako i bezbedno

Automobilska sedišta za decu su obično kabasta, teška i komplikovana za montažu. To ne važi za Volvo koncepciju sedišta za decu na naduvavanje. Osim što je jednostavno i inteligentno, sedište za decu na naduvavanje ima malu težinu i lako se pakuje i nosi, a bezbedno je kao normalno sedište za decu. Čak će ga i bake i deke rado nositi.