INTELLISAFE

Redefinisanje bezbednosti iz dana u dan.

Naša vizija: Niko se neće teško povrediti i niko neće nastradati u novom Volvo automobilu nakon 2020.

Toliko ozbiljno shvatamo bezbednost. IntelliSafe je naš način da Vašu svakodnevicu učinimo lakom i bezbrižnom bez obzira na to gde idete – od pomoćnih funkcija tokom vožnje do funkcija koje sprečavaju nesreće i koje Vas štite u slučaju da do njih dođe.

PODRŠKA I PREVENCIJA

Za lepšu svakodnevnu vožnju

Olakšali smo Vam vožnju da biste lakše i bezbednije išli gde god Vas put vodi. Samo se naslonite i uživajte u vožnji.

Adaptivno krstarenje

Adaptive Cruise Control omogućava Vašem automobilu da održava rastojanje od automobila ispred sebe. Vožnja je mnogo opuštenija, naročito u sporom gradskom saobraćaju.

Kamera sa uglom od 360°

Posmatrajte automobil iz ptičje perspektive da biste videli prepreke pod bilo kojim uglom. Ona znatno olakšava parkiranje i manevrisanje na uskom prostoru.

Pilot za pomoć pri parkiranju

Dozvolite da Vas parkiramo. Aktivirajte pilota za pomoć pri parkiranju, približite se svom mestu i pustite volan. Automobil sam upravlja i obaveštava Vas kada da kočite.

Aktivno dugo svetlo

Zamislite da noću ne morate da prebacujete kratka svetla na duga i obrnuto. Aktivno dugo svetlo automatski detektuje druga vozila, pešake i bicikliste i privremeno prigušuje svoj svetlosni snop.

Upozoravanje na mrtvi ugao

Menjajte trake bezbedno jer Vas radarski senzori upozoravaju na sve automobile oko Vas.

Pomoć pri održavanju trake

Ako Vaš automobil počne da napušta traku, aktivira se pomoć pri održavanju trake koja Vas blago vraća i koja Vam šalje upozoravajuće vibracije da biste ostali na oprezu.

BEZBEDNOST U GRADU

Stalna kontrola u gradu

Sistem za bezbednost u gradu pomaže pri iznenadnom saobraćajnom zastoju tako što priprema kočnice za brži odziv ili automatski koči ako nema vremena za odziv.

Zaštita pešaka

Funkcija za detekciju pešaka detektuje ljude koji prolaze ispred Vašeg vozila da biste izbegli nesreću. Čak i koči umesto Vas ako to situacija zahteva.

Zaštita biciklista

Kada se biciklista iznenada pojavi ispred Vašeg automobila, naša funkcija za detekciju biciklista Vas upozorava pomoću lampice na vetrobranu i koči umesto Vas u hitnim situacijama.

Upozoravanje na sudar sa vozilom ispred Vas

Sistem za upozoravanje na sudar sa vozilom ispred Vas skenira sve objekte na rastojanju do 150 m ispred Vašeg automobila; ako je sudar neizbežan, upozorava Vas i priprema kočnice da biste se brže zaustavili.

ZAŠTITA

Bezbednost u svakom pogledu

Na putu se dešavaju neočekivane stvari, zbog čega smo kreirali karakteristike koje Vas maksimalno štite u slučaju udara.

Vazdušni jastuk za pešaka

Vazdušni jastuk za pešaka, revolucionarna Volvo tehnologija, automatski se oslobađa da bi pokrio vetrobran i ublažio udar. Zato što bezbedan automobil treba da štiti i one u vozilu i one van njega.

Sigurnosni pojasevi

Izmislili smo sigurnosni pojas pričvršćen u tri tačke 1959. i to je još uvek najbolja bezbednosna karakteristika koju imamo. Sada se naši sigurnosni pojasevi automatski pritežu u roku od nekoliko hiljaditih delova sekunde nakon sudara.

Čvršća konstrukcija

Napravljeni od izuzetno čvrstog čelika sa legurom bora i lakših čelika, naši bezbednosni kavezi zadržavaju čvrstoću tokom udesa, dozvoljavajući rasipanje energije u cilju Vaše bezbednosti.

AUTOPILOT

Putujte mirnije, bezbednije i čistije

Autonomni automobili nisu naučna fantastika za Volvo Cars. Uskoro će Vaš Volvo moći sam da upravlja, ubrzava i koči, vozeći Vas bezbedno i efikasno do odredišta, pa ćete tokom putovanja moći da radite ono što stvarno želite.

Naše inovacije

Sve što radimo je u skladu sa ljudskim potrebama, pa svaka naša inovacija olakšava i poboljšava Vaš život. Posebno smo ponosni na svoj napredak u oblasti efikasne snage, povezivanja i bezbednosti. Za ove oblasti koristimo nazive: Drive-E, Sensus i IntelliSafe.