Dizajn

Dizajniran za život

U Volvou V60, moderni skandinavski dizajn i fokus na inovaciju će učiniti da uhvatite najviše od svakog trenutka. T. Jon Mayer, koji je bio vodeći dizajner ovog modela, poziva Vas da uđete u ovaj moderni Volvoov karavan.

DAN STEVENS

Umetnost luksuza

T. Jon Mayer otvara vrata novog Volvoa V60 i pokazuje enterijer. "Postoji ljudski kvalitet u dobrom skandinavskom dizajnu," rekao je. "On je funkcionalan i lep, kao i svaki dobar dizajn, ali ima i topline. Možete osetiti ljudsku ruku u ovoj kreaciji."

Enterijer V60 se zasniva na savremenom skandinavskom dizajnu jedinstvenog unutrašnjeg prostora koji je stvoren kako bi oduševio ali i inspirisao. "Obogaćuje svaki trenutak proveden u vozilu", kaže T. Jon, koji je bio vodeći dizajner za V60. "Ovo je karavan koji vam stvara dobar osećaj u trenutku kada ulazite unutra. Vi ste u okruženju koje je usredsrdeđeno na Vašu dobrobit, ali se ipak osećate i povezano sa spoljnim svetom. Stvorili smo enterijer koji Vam daje osećaj da možete učiniti bilo šta i otići bilo gde u njemu. "

Zajednička nit koja ujedinjuje 60 godina Volvo karavana pronalazi novi izraz u novom V60, gde se upoznaju najsavremenija povezanost, minimalistički dizajn i inovativna upotreba materijala. "Progres se održava jasnom vizijom", kaže T. Jon, koji je sada viši direktor dizajna u Dizajnerskom i konceptnom centru Volvo Cars u Los Anđelesu. "Volvo Cars je brend koji je ostao posvećen toj viziji - dizajniranje automobila oko vas, kako bi Vam olakšao život."

Volvo luksuz. Prefinjen

Unutrašnjost V60 balansira formu sa funkcijom i to sa odličnim krajnjim efektom. Ekran osetljiv na dodir u srcu kabine, na primer, uklanja potrebu za puno tastera na instrument tabli, zamenjujći ih elegantnim ekranom koji je predivan za gledanje i izuzetno jednostavan za korišćenje.

Jednostavnost je u srcu dobrog dizajna, kaže T. Jon: "Čuvanje stvari jednostavno stvara osećaj smirenosti i omogućava vam da se fokusirate na detalje. Karakteristično je, ono često nalazite u skandinavskoj arhitekturi i nameštaju, gde je dizajn prefinjen u samoj njegovoj osnovi, ali ipak ima dah luksuza i sofisticiranosti. "
"Držanje stvari jednostavnim kreira osećaj smirenosti i dozvoljava Vam da se fokusirate na detalje"

Najupečatljiviji detalji u V60 uključuju prepoznatljive vertikalne otvore za vazduh sa metalnim usmerivačima i rotirajućem točkiću u njihovom centru. Isti elegantni detalj sa šarom dijamanta se koristi za dugme za startovanje motora, kontrolno dugme ispod centralnog ekrana i komande na upravljaču." To su detalji koji oduševljavaju čula i daju taj osećaj prefinjenog luksuza ", kaže T. Džon.

Način na koji se materijali koriste unutar V60 stvara osećaj luksuza. Savršen primer je Driftwood dekor u Inscription modelima. "Upućuje švedski pejzaž i nasleđe na veoma savremen način", kaže T. Džon. "Prelep je za gledanje, i zadovoljstvo je dodirnuti ga, a to pokazuje kako inovativni savremeni skandinavski dizajn može biti. Volvo je pionir u ovom sofisticiranom tretmanu drveta, a postoji stvarna umetnost u stvaranju prirodnog materijala u tom preciznom, tehničkom obliku."

To je još jedan primer inovacija usredsređen na ljude, kako bi se poboljšao svaki trenutak koji provode u svom automobilu. Ovo je sofisticirani luksuz. I to Volvo Cars tako dobro radi.