Dizajn

Snaga iza dizajna

Kada se skandinavska elegancija spoji sa dinamičnošću, nastaje novi Volvo S60. Podpredsednik za dizajn u Volvo Cars, Robin Pejdž,  objašnjava kako su on i njegov tim dizajnirali novi Volvo S60 kako bi proslavili radost vožnje.

GAVIN GREEN

Robin Pejdž (levo) podpredsednik za dizajn Volvo Cars, prikazuje fine detalje na S60.

"S60 je automobil koji proslavlja užitak u vožnji na jedinstveni skandinavski način" kaže Robin Pejdž, podpredsednik za dizajn u Volvo Cars. "Zabavan je za vožnju i izgleda samouvereno i zabavno bez doze agresivnosti."
Vizuelno, S60 je poslednji izdanak Volvo pouzdanosti, jednostavnog dizajnerskog jezika, koji je predstavljen u SUV modelu XC90. Novi S60 je najdinamičniji izraz ovog dizajnerskog pravca.

Stav je od krucijalnog značaja za sve automobile, kaže Robin, a naročito za one sa dinamičnom pojavom. S60 je definitvno takav. To je automobil koji stoji na zemlji, čvrsto prilepljen za asfalt i ima dizajn koji njegove performanse čine još jasnijim.

Prednji deo automobila je dubok i "povučen napred", a na haubi je diskretna, ali izražena "grba" - obe stvari nagoveštavaju performanse automobila. Zakrivljeni "bokovi" iznad zadnjih točkova su još jedan izraz automobilskog atlete, recimo Robin.

Lice S60 je jasno razvijeno u odnosu na novi pravac dizajna u Volvo Cars. "Veoma je karakteristično", kaže Robin. "To je postalo lice Volvo automobila. Ali S60 je niži i dinamičniji." Svetla u obliku slova T još jedna su karakteristika savremenih Volvo automobila, a na S60 proširuje se izvan glavnog dela farova, naglašavajući širinu i dinamiku automobila.

Na zadnjoj strani, obe ivice imaju posebnu snagu. "Imaju atletski izgled i pomažu aerodinamici", objašnjava Robin. "Zapazite nedostatak svetlosti - kao što je hrom - na repu. Kada je u pitanju oprema, manje je više kod nas u Volvo Cars. "

Kombinovanje ograničenja i elegancije savremenog skandinavskog dizajna sa dinamičkom notom daju S60 svoj jedinstveni karakter, kaže Robin. "Postoji snažna napetost, ali dizajn je minimalističan. Neki konkurenti imaju popunjenu i komplikovanu površinu. Naša je jednostavna i izvajana. To je čistoća skandinavskog dizajna - to je stvarno važno za Volvo Cars."