Tehnologija

Snaga za svaki trenutak

Smirenost, sloboda, poverenje: inovativni T8 Twin Engine plag-in hibridni pogon u Volvou V60 dizajniran je za svaki trenutak. 

DAN STEVENS

Trenuci smirenosti

Luksuz tišine. Zadovoljstvo nultom emisijom štetnih gasova. Ovo su momenti smirenosti koje doživljavate kada pomerate rotacijski valjak "Drive Mode" u Pure i prepustite se zadovoljstvu pogona u Volvo V60 T8 Twin Engine.

U Pure režimu, kada je potpuno napunjen, V60 daje električni domet oko 50 km, objašnjava Per-Arne Reinholdsson, tehnički direktor, hibridnih automobila u Volvo Cars-u. "To znači da će mnogi ljudi moći voziti na posao i nazad u V60 T8 Twin Engine sa nultom emisijom štetnih gasova", kaže on.

Trenutak poverenja

Volvo V60 T8 Twin Engine ima snagu da pretvori bilo koju vožnju u nešto za užitak. Režim snage kombinuje i turbopunjeni i superpunjeni benzinac sa snažnim električnim motorom koji obezbeđuje snažno i glatko ubrzanje. Ako je potrebno, pogon na svim točkovima osigurava da ovo napajanje ide direktno na put. "Znate da ćete dobiti trenutni odgovor kada pritisnete papučicu gasa", kaže Per-Arne. "To vam daje poverenje da uživate u svakom putovanju - i svakom trenutku - u kolima."

Trenutak slobode

Tokom dana, baterija V60 T8 Twin Engine se puni kada usporavate - ovo je poznato kao 'regenerativno kočenje'. Kada se vratite kući - ili ako koristite javnu tačku punjenja - jednostavno se uključite tako da se hibridna baterija napuni, spremna za sledeće putovanje.

Postoji i fleksibilnost konvencionalnog pogonskog sklopa, tako da se na dužim putovanjima možete biti sigurni da nećete stati. Čuvajući automobil podrazumevanim hibridnim režimom, automatski se bira između benzinskog motora, elektromotora ili kombinacije oba, da bi se vožnja održala što je moguće glatkom i efikasnom.

"Ovaj automobil je bio dizajniran od samog početka kako bi se koristio hibridni pogonski sklop", kaže Per-Arne. "Dakle, nema kompromisa u prostoru ili svestranosti. Dobijate fantastičan prtljažni prostor koji vam pomaže da uradite ono što želite. Čak i ako morate nositi gabaritnu opremu, kao što su torbe za golf, komplet za penjanje ili opremu za kameru, V60 T8 Twin Engine ima slobodu prostora. To je auto koji vam pruža slobodu da živite aktivnim životom."