Žena stoji pored svog Volvo XC60 kraj okeana

EFIKASNA SNAGA IZ VOLVO CARS

Električni automobili - budućnost mobilnosti

Električna vozila, plug-in hibridi i laka hibridna tehnologija će promeniti način na koji se krećete.

Vreme za promene

U 2017. smo se obavezali da ćemo elektrifikovati svako vozilo iz naše game u sklopu priprema za eru koja dolazi nakon motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Ta era počinje sada. Budite deo tih promena. Mi radimo na električnom pogonu još od 1970. godine i od tada smo naučili mnogo, od lansiranja flote vozila C30 Battery Electric 2010. godine, do lansiranja prvog svetskog plug-in dizel hibrida 2012.
Volvo XC40 na zidnom punjaču

Put ispred nas

Naša posvećenost elektrifikaciji je dugoročna. Danas možete kupiti Volvo plug-in hibridna vozila koja imaju mogućnost kretanja na benzin ili električnu energiju. U budućnosti ćemo dodati još više opcija pogona - uključujući lake hibride i potpuno električna vozila.

Now

Volvo XC90 zadnja svetlosna grupa

2019

Pogledajte šemu Volvo lake hibridne tehnologije

2025

Potpuno električni automobil iz Volvo Cars

Tehnologija

Primenjujemo najnovije tehnologije baterija i pogona kroz našu gamu proizvoda kako bi smo lakše i komfornije prešli na potpuno električne automobile.

Laki hibridi
Laki hibridi

Laki hibridi nude besprekorno i efikasno vozačko iskustvo.

Plug-in hibrid
Plug-in hibrid

Naši Twin Engine motori nude zavidne performanse i nultu emisiju štetnih gasova.

Električni Volvo automobili
Električna vozila

Budućnost je u tihoj vožnji bez štetnih gasova.

Volvo elektrifikovana gama vozila

XC90
XC90 T8 Twin Engine

400 KS
do 7 sedišta

S90
S90 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo V90
V90 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

XC60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Novi Volvo S60
S60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo V60
V60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo XC60 plug-in hibrid tokom punjenja

Tehnologija koja osnažuje ljude

Ponosimo se time što izrađujemo automobile koji život čine lakšim uz više uživanja. Ključ svega je razumeti kako načiniti tehnologiju koja će da radi za vas. Ovo je osnovni princip koji koristimo u svemu što radimo.
Unutrašnja struktura Volvo litijum-jonskih baterija koje snabdevaju energijom Twin Engine motore
Tehnologija baterija

Tehnologija baterija rapidno napreduje. To znači da su električni automobili danas pogodna i pametna alternativa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Ove baterije su dizajnirane da traju koliko je i radni vek vozila.

Crni Volvo S60 Polestar Engineered Twin Engine plug-in hibrid na punjaču tokom noći
Pure mode

Kada vozite svoj Twin Engine ili čisto električni Volvo automobil u Pure modu, odmah ćete primetiti nešto drugačije: neuporedivo je tiši u odnosu na standardni motor. Primetićete i povećanu snagu tokom preticanja zahvaljujući trenutnoj isporuci snage na točkove.

Žena koja sedi u udobnom sedištu svog Volvoa

Često postavljana pitanja

Zašto je Volvo Cars odlučio da se okrene ka električnom pogonu?
Radimo na inovacijama u vezi električnog pogona još od 1970.godine. Za nas je to prirodni tehnološki progres i jasna poruka i posvećenost ka održivoj mobilnosti i smanjenju emisija.

Koje su glavne prednosti elektrifikovanog pogona u odnosu na motore sa unutrašnjim sagorevanjem?
Elektrifikovani pogoni nude brojne prednosti - od smanjene emisije štetnih izduvnih gasova i smanjenih troškova goriva do isporučivanja veće snage i ubrzanja koja podsećaju na poletanje aviona.

Da li su elektrifikovani pogoni skuplji od benzinskih i dizel motora?
Zavisi. Uskoro ćemo ponuditi veliki izbor elektrifikovanih pogona koji uključuju laku hibridnu tehnologiju, plug-in hibride i čisto električna vozila. Elektrifikovana vozila zahtevaju manje troškove održavanja i manje troškove goriva, dok je cena baterija sada dostigla tačku kada zaista ima logike odlučiti se za elektrifikovani automobil

Šta je plug-in hibridni automobil?
Plug-in hibridni automobili, poznatiji i pod skraćenicom PHEV, su automobili koji kombinuju motor sa unutrašnjim sagorevanjem i električni motor koga pokreću baterije kako bi preneo svu snagu na točkove.

Koje vrste baterija koriste Volvo Twin Engine plug-in hibridi?
Volvo Cars trenutno koristi litijum-jonske baterije u Twin Engine vozilima. Baterija je kreirana tako da traje koliko je i životni vek automobil.

Koliki je domet u čisto električnom modu kod plug-in hibrida?
Naši Twin Engine plug-in hibridi su dizajnirani da zadovolje prosečne dnevne potrebe za putovanjima. Sam domet električnog vozila naravno zavisi od modela, stila vožnje, topografije terena i uslova na putu. Glavna prednost plug-in hibrida je to što uvek imate benzinski motor u rezervi između dva punjenja baterije, tako da domet nikada nije prepreka.

Kako i gde mogu da dopunim svoj elektrifikovani automobil?
Većina ljudi svoj automobil puni tokom noći kod svoje kuće uz pomoć zidnog punjača koji se montira u njihovom dvorištu ili u garaži. Ostali imaju mogućnost da se dopune na poslu ili na javnim punjačima, kojih je sve više na putevima.

Koliko dugo traje punjenje baterija?
Vreme punjenja najviše zavisi od izvora energije i amperaže koju isporučuje. Možete pronaći različita vremena punjenja baterija u tehničkoj specifikaciji svakog od naših dostupnih elektrifikovanih modela.

Koji Volvo modeli su dostupni sa Twin Engine plug-ih hibridnom tehnologijom?
Naše Serije 60 i Serije 90 su dostupne sa Twin Engine tehnologijom. Ovim modelima će se ubrzo priključiti i XC40.