Volvo V60 T6

Twin Engine motori iz Volvo Cars

Plug-in hibridna tehnologija

Našu plug-in hibridnu tehnologiju mi nazivamo Twin Engine. Ova napredna tehnologija kombinuje pouzdane performanse sa stilom vožnje koji odgovara svima.

Uključite se u budućnost

Naši Twin Engine automobili nude jedno od najsnažnijih i najekonomičnijih vozačkih iskustava današnjice. Beskompromisna kombinacija energije iz baterija i efikasnog benzinskog motora daje novo značenje pojmu fleksibilnosti i nezaboravnog vozačkog iskustva. Volvo Cars plug-in hibridna Twin Engine tehnologija dodata je svakom novom modelu koji smo lansirali od 2014. godine, nudeći beskompromisni miks čiste hibridne snage.
Centralni displej koji pokazuje različite modove vožnje

Vozački modovi za svaku priliku

Twin Engine plug-in hibridni modeli su konstruisani tako da prepoznaju potrebe vozača. Uz pomoć različitih modova vožnje koji su vam dostupni, moći ćete lagano da jezdite kroz dan u "Pure" modu, zujite okolo u "Power" modu ili da maksimizirate efikasnost u hibridnom modu.

Pure

U "Pure" modu vaše vozilo koristi samo električnu energiju. Puna baterija u mogućnosti je da ljudima ponudi da se dovezu na posao i odvezu sa njega svakog dana, eleiminišući na taj način zagađenje i troškove goriva.

Hybrid

U "Hybrid" modu Twin Engine pogon korisiti i električni motor i motor sa unutrašnjim sagorevanjem da bi postigao najbolji efekat, uz maksimizaciju efikasnosti i minimiziranje štetnih emisija. Hibridni mode je optimalan za većinu uslova vožnje.

Power

Kada vas obuzme želja za sportskom vožnjom, odaberite "Power" mod. On kombinuje snagu električnog motora i motora sa unutrašnjim sagorevanjem kako bi ponudio performantno vozačko iskustvo.

Napunite i vozite

Nikada nije bilo bolje vreme da se prebacite na električnu mobilnost. Naša vozila su dizajnirana sa fokusom na vozača i za što jednostavnije i zabavnije uživanje u svakodnevnim aktivnostima.

Volvo zidni punjač
Napunite svoj Volvo

Bez obzira da li svoje vozilo punite kod kuće, na poslu ili u gradu, uvidećete da je to jednostavno poput punjenja mobilnog telefona.

Jednostavna promena između modova vožnje kod Volvo plug-in hibrinog Twin Engine pogona
Odaberite svoj mod vožnje

Naši plug-in hibridni Twin Engine modeli nude različite modove vožnje prilagođene svakoj prilici - od snažnog "Power" moda, preko električnog "Pure" moda do balansiranog "Hybrid" moda.

Volvo elektrifikovana gama vozila

XC90
XC90 T8 Twin Engine

400 KS
do 7 sedišta

Volvo S90
S90 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo V90
V90 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

XC60
XC60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo S60
S60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Volvo V60
V60 T8 Twin Engine

400 KS
do 5 sedišta

Žena koja sedi u udobnom sedištu svog Volvoa

Često postavljana pitanja

Zašto je Volvo Cars odlučio da se okrene ka električnom pogonu?
Radimo na inovacijama u vezi električnog pogona još od 1970.godine. Za nas je to prirodni tehnološki progres i jasna poruka i posvećenost ka održivoj mobilnosti i smanjenju emisija.

Koje su glavne prednosti elektrifikovanog pogona u odnosu na motore sa unutrašnjim sagorevanjem?
Elektrifikovani pogoni nude brojne prednosti - od smanjene emisije štetnih izduvnih gasova i smanjenih troškova goriva do isporučivanja veće snage i ubrzanja koja podsećaju na poletanje aviona.

Da li su elektrifikovani pogoni skuplji od benzinskih i dizel motora?
Zavisi. Uskoro ćemo ponuditi veliki izbor elektrifikovanih pogona koji uključuju laku hibridnu tehnologiju, plug-in hibride i čisto električna vozila. Elektrifikovana vozila zahtevaju manje troškove održavanja i manje troškove goriva, dok je cena baterija sada dostigla tačku kada zaista ima logike odlučiti se za elektrifikovani automobil

Šta je plug-in hibridni automobil?
Plug-in hibridni automobili, poznatiji i pod skraćenicom PHEV, su automobili koji kombinuju motor sa unutrašnjim sagorevanjem i električni motor koga pokreću baterije kako bi preneo svu snagu na točkove.

Koje vrste baterija koriste Volvo Twin Engine plug-in hibridi?
Volvo Cars trenutno koristi litijum-jonske baterije u Twin Engine vozilima. Baterija je kreirana tako da traje koliko je i životni vek automobil.

Koliki je domet u čisto električnom modu kod plug-in hibrida?
Naši Twin Engine plug-in hibridi su dizajnirani da zadovolje prosečne dnevne potrebe za putovanjima. Sam domet električnog vozila naravno zavisi od modela, stila vožnje, topografije terena i uslova na putu. Glavna prednost plug-in hibrida je to što uvek imate benzinski motor u rezervi između dva punjenja baterije, tako da domet nikada nije prepreka.

Kako i gde mogu da dopunim svoj elektrifikovani automobil?
Većina ljudi svoj automobil puni tokom noći kod svoje kuće uz pomoć zidnog punjača koji se montira u njihovom dvorištu ili u garaži. Ostali imaju mogućnost da se dopune na poslu ili na javnim punjačima, kojih je sve više na putevima.

Koliko dugo traje punjenje baterija?
Vreme punjenja najviše zavisi od izvora energije i amperaže koju isporučuje. Možete pronaći različita vremena punjenja baterija u tehničkoj specifikaciji svakog od naših dostupnih elektrifikovanih modela.

Koji Volvo modeli su dostupni sa Twin Engine plug-ih hibridnom tehnologijom?
Naše Serije 60 i Serije 90 su dostupne sa Twin Engine tehnologijom. Ovim modelima će se ubrzo priključiti i XC40.