Choose category:
IntelliSafe
Bezbednosni kavez
Image2
Bezbednosni kavez

Karoserija Vašeg Volvo automobila obezbeđuje maksimalnu zaštitu pri svim tipovima nesreća. Vas i Vaša putnike štiti izuzetno čvrst bezbednosni kavez, a prednje i zadnje zone gužvanja smanjuju dejstvo udara. Čvrst bezbednosni kavez, koji sprečava deformisanje putničkog prostora prilikom sudara, u najvećoj meri je napravljen od čelika legiranog borom, jednog od najčvršćih tipova čelika na tržištu. U kombinaciji sa prednjim i zadnjim zonama gužvanja za rasipanje energije i bezbednosnim tehnologijama u unutrašnjosti automobila, to štiti putnike u Vašem Volvo automobilu pri bilo kom sudaru. Pri bočnom sudaru, naš SIPS™ sistem zaštite od bočnog udara raspodeljuje sile udara preko velikog dela karoserije automobila i smanjuje opasnost od povređivanja. U slučaju prevrtanja, čvrsta krovna konstrukcija štiti putnike.

Vazdušna zavesa na naduvavanje
Image2
Vazdušna zavesa na naduvavanje

Pri nesimetričnom čeonom sudaru ili bočnom sudaru, vazdušna zavesa na naduvavanje štiti glave putnika koji sede sa strane u prednjem i zadnjem delu automobila. Ona ostaje naduvana nekoliko sekundi radi duže zaštite u slučaju sekundarnih udara.

Prednja struktura koja apsorbuje energiju
Image2
Prednja struktura koja apsorbuje energiju

Čeona konstrukcija jedinstvene geometrije i podužne čelične šipke u vratima omogućavaju rasipanje energije pri sudaru i njeno prenošenje sa prednjeg na zadnji deo automobila, smanjujući udarno dejstvo na vozača i putnike. U cilju dodatne zaštite, poprečno montirani kompaktni motori obezbeđuju maksimalan prostor za deformisanje i rasipanje energije.

Sigurnosni pojasevi sa predzatezačima i limiterima opterećenja
Image2
Sigurnosni pojasevi sa predzatezačima i limiterima opterećenja

Sigurnosni pojasevi učvršćeni u tri tačke su Volvo inovacija koja predstavlja najvažniju bezbednosnu karakteristiku u automobilu. U slučaju sudara ili prevrtanja, predzatezači trenutno zatežu pojaseve da bi čvrsto vezali putnike na prednjim sedištima i zadnjim sedištima do prozora. Pojasevi se zatim malo otpuštaju da bi smanjili naprezanje. To takođe znači da vazdušni jastuci ublažavaju udar vozača i suvozača na kontrolisani način. Da biste Vi i Vaši putnici bili maksimalno zaštićeni, sigurnosni pojasevi takođe funkcionišu zajedno sa stubom upravljača i drugim bezbednosnim tehnologijama kao što su bočni vazdušni jastuci i vazdušna zavesa na naduvavanje.

Vazdušni jastuk za pešaka
Image2
Vazdušni jastuk za pešaka

Vazdušni jastuk za pešaka ublažava posledice sudara automobila i pešaka. Prilikom udara, zadnji kraj haube se oslobađa zajedno sa vazdušnim jastukom koji pokriva donji deo vetrobranskog stakla. Zajedno sa prednjom strukturom koja apsorbuje energiju i dizajnom haube, ovo smanjuje težinu povrede pešaka u sudaru. Vazdušni jastuk za pešaka je aktivan pri brzinama od 20 km/h do 50 km/h.

Pripremljena zaštita
Image2
Pripremljena zaštita

Kada Volvo automobil detektuje da je sudar neizbežan, priprema vazdušne jastuke i sigurnosne pojaseve za očekivanu udarnu silu. Ovo u kombinaciji sa zonama gužvanja i čvrstom konstrukcijom karoserije pruža najbolju zaštitu pri slabim ili umerenim čeonim sudarima.

Vazdušni jastuk za kolena vozača
Image2
Vazdušni jastuk za kolena vozača

Vazdušni jastuk za kolena se nalazi iznad papučica radi dodatne zaštite donjih delova nogu vozača u slučaju čeonog sudara. Vazdušni jastuk za kolena se aktivira zajedno sa drugim vazdušnim jastucima i dodatnim uređajima kao što su sigurnosni pojas, predzatezač sigurnosnog pojasa, funkcija za oslobađanje pedale kočnice i integrisana zaštita kolena ispod instrument table u cilju optimalne zaštite.

Bezbednost u gradu
Image2
Bezbednost u gradu

Tehnologija za bezbednost u gradu čini vožnju pri sporom gradskom saobraćaju opuštenijom. Ona stalno proverava vozila koja stoje ili se sporo kreću ispred nje i, po potrebi, automatski koči da biste izbegli ili ublažili sudar. Tehnologija za bezbednost u gradu detektuje predstojeći sudar pri brzinama do 50 km/h i po danu i po noći; osim toga, može da izbegne sudar ako je razlika u brzini Vašeg automobila i automobila ispred Vas do 15 km/h.

Zaštitni sistem za nezaštićene učesnike u saobraćaju
Image2
Zaštitni sistem za nezaštićene učesnike u saobraćaju

Naša jedinstvena tehnologija vazdušnog jastuka za pešake smanjuje udarno dejstvo na nezaštićene učesnike u saobraćaju. Da bi se dodatno smanjilo udarno dejstvo na nezaštićene učesnike u saobraćaju, prednji deo vozila je blago zaobljen, prednji farovi su postavljeni u ravni karoserije, a poklopac motora je takav da apsorbuje energiju delujući kao zona gužvanja.

Sistem koji sprečava blokiranje kočnica sa Hydraulic Brake Assist i Ready Alert Brakes sistemima
Image2
Sistem koji sprečava blokiranje kočnica sa Hydraulic Brake Assist i Ready Alert Brakes sistemima

Efikasne kočnice su najbitnije za pouzdanu i bezbednu vožnju. U vanrednoj situaciji mnogo znače snažne, neblokirajuće disk kočnice. Ako ne kočite dovoljno snažno, Hydraulic Brake Assist sistem obezbeđuje maksimalan kočioni pritisak. Osim toga, ako iznenada otpustite pedalu gasa ili senzori detektuju neku prepreku ispred automobila, Ready Alert Brakes sistem odmah približava disk pločice kočionim diskovima kako bi smanjio put kočenja. Electronic Brake Distribution sistem obezbeđuje odgovarajuću kočionu silu na prednjim i zadnjim točkovima u zavisnosti od opterećenja i putnih uslova.

Elektronska kontrola stabilnosti ESC
Image2
Elektronska kontrola stabilnosti ESC

Da bi kontrola bila veća, elektronska kontrola stabilnosti optimizuje vuču i smanjuje opasnost od bočnog klizanja točkova pri svim brzinama i u svim uslovima. Suprotstavlja se nedovoljnom i prevelikom zaokretanju u krivinama, što doprinosi bezbednijoj i zabavnijoj vožnji u krivinama. Elektronska kontrola stabilnosti detektuje potencijalno bočno klizanje i preduzima mere za njegovo sprečavanje tako što redukuje snagu motora i/ili koči odgovarajuće točkove. Osim toga, detektuje ljuljanje karoserije da bi smanjila opasnost od gubitka prianjanja pri hitnom manevrisanju i oštrom skretanju. Kada kočite automobil onda kada se jedna strana automobila nalazi na površini sa drugačijim koeficijentom trenja, automobil automatski blago zaokreće upravljač u suprotnom smeru da bi zadržao stabilnost. Da bi karakteristike vožnje bile dinamičnije, naša dinamična raspodela obrtnog momenta koristi rezervu stabilnosti automobila kako bi izuzetno brzo i precizno reagovala na pomeranje upravljača. Osim toga, naša kontrola prianjanja u krivinama sa raspodelom obrtnog momenta obezbeđuje bolje prianjanje pri skretanju velikom brzinom, nedovoljnom zaokretanju u krivinama i snažnijem ubrzavanju. Funkcioniše tako što koči unutrašnji pogonski točak ako počne da gubi prianjanje u krivini i prenosi snagu na spoljašnji točak. Kontrola nedovoljnog zaokretanja u krivinama je još jedna inovativna tehnologija koja još više umanjuje pojavu nedovoljnog zaokretanja u krivinama u cilju stabilnijeg i dinamičnijeg kretanja u krivinama. Osim toga, ako ste raspoloženi da preuzmete veću kontrolu pri dinamičnoj vožnji, izaberite sportski režim da biste isključili funkciju za redukovanje snage motora i dozvolili kontrolisano bočno klizanje zadnjih točkova.

Stop svetlo u vanrednoj situaciji i upozorenje na opasnost
Image2
Stop svetlo u vanrednoj situaciji i upozorenje na opasnost

Naše stop svetlo u vanrednoj situaciji upozorava vozila koja Vam se približavaju otpozadi ako morate panično da kočite. Funkcioniše pri brzinama iznad 50 km/h i razlikuje normalno i panično kočenje. Pri paničnom zaustavljanju stop svetla zatrepere četiri puta u sekundi, što slično telegrafu jasno obaveštava vozača iza Vas o potencijalnom problemu ispred njega. Kada usporite do brzine ispod 10 km/h, stop svetla prestaju da pulsiraju i trepćuća svetla upozorenja preuzimaju funkciju.

Automatsko kočenje nakon sudara
Image2
Automatsko kočenje nakon sudara

Da bi opasnost od dodatnih oštećenja i povreda nakon sudara bila manja, na primer usled sudara sa drugim automobilima ili ljudima, Vaš Volvo automatski koči kada se aktiviraju predzatezači sigurnosnih pojaseva ili vazdušni jastuk.

Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™
Image2
Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™

U slučaju prevrtanja, jedinstvena krovna konstrukcija štiti putnike. Naš ROPS™ sistem trenutno aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva i vazdušnu zavesu na naduvavanje da bi dodatno zaštitio Vas, suvozača i putnike na zadnjim sedištima do prozora.

Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™
Image2
Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™

Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™ štiti Vas i Vaše putnike od bočnog sudara. Čelični okvir karoserije – uključujući okvire prednjih sedišta – odvodi energiju nastalu pri bočnom sudaru od putnika do drugih delova automobilske karoserije. Izuzetno čvrsta bočna konstrukcija može da izdrži bočne udare velike jačine – čak i pri sudaru sa većim vozilima. Vazdušna zavesa na naduvavanje i bočni vazdušni jastuci na prednjim sedištima zajedno sa SIPS™-om obezbeđuju dodatnu zaštitu putnicima na prednjim sedištima. U zadnjem delu SIPS™ i vazdušna zavesa na naduvavanje štite putnike na sedištima do prozora.

Sklopivi stub volana
Image2
Sklopivi stub volana

Stub volana je napredni deo sistema bezbednosti, sa gornjom i donjom sekcijom koje se u slučaju čeonog sudara sklapaju na kontrolisani način i tako štite vozača.

Bočni vazdušni jastuci
Image2
Bočni vazdušni jastuci

U slučaju bočnog sudara bočni vazdušni jastuci se odmah naduvavaju da bi zaštitili grudni koš i kuk vozača i suvozača. Bočni vazdušni jastuci se nalaze na idealnom mestu na naslonu prednjih sedišta.

Dvostepeni vazdušni jastuci, za vozača i suvozača
Image2
Dvostepeni vazdušni jastuci, za vozača i suvozača

Zajedno sa sigurnosnim pojasevima, prednji vazdušni jastuci štite Vašu glavu, lice i grudi pri čeonom sudaru. Osim toga, oni su inteligentni – da bi zaštita bila optimalna, vazdušni jastuci prilagođavaju stepen naduvavanja sili udara. Ako je udar dovoljno slab pa vazdušni jastuci nisu potrebni, sistem samo aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva ako je to potrebno. Da bi se na sedište suvozača montiralo sedište za decu, vazdušni jastuk suvozača se lako isključuje pomoću prekidača za isključivanje.

Nasloni za glavu
Image2
Nasloni za glavu

Nasloni za glavu u Vašem Volvo automobilu pružaju izvanrednu zaštitu, bez obzira na visinu osobe i na to da li sedi napred ili nazad. Naslon za glavu na centralnom zadnjem sedištu može potpuno da se uvuče u naslon sedišta kako bi vozač bolje video unazad. Naslone za glavu zadnjih sedišta do prozora možete da preklopite unapred pritiskanjem dugmeta (opcija) kako biste bolje videli unazad. U sklopljenom položaju oni sprečavaju putnike da sednu, pa putnici moraju da ih podignu u uspravan položaj.

Unutrašnjost koja apsorbuje silinu udarca
Image2
Unutrašnjost koja apsorbuje silinu udarca

Svi paneli i stranice vrata obloženi su materijalima koji apsorbuju silinu udarca radi umanjivanja rizika od povreda putnika.

Bezbednosni trougao
Image2
Bezbednosni trougao

Povećajte svoju bezbednost, kao i bezbednost svojih putnika i drugih učesnika u saobraćaju koristeći ovaj lak, bezbednosni trougao sa širokougaonim reflektorom. Ima inteligentno omišljen dizajn, pa može da stoji uspravno čak i na snažnom vetru i klizavim površinama.

Bezbednosni trougao zauzima malo prostora kada se sklopi i odloži u svoju praktičnu kutiju.

Pribor za prvu pomoć
Image2
Pribor za prvu pomoć

Ovaj praktičan komplet za prvu pomoć sadrži opremu koja Vam treba u vanrednoj situaciji. Nalazi se u prtljažnom prostoru i sadrži različite zavoje; sadržaj kompleta se drži u različitim odeljcima radi lakšeg i bržeg pronalaženja.

IntelliSafe Surround čine IntelliSafe Standard i sledeće tehnologije
Kontrolni sistem za alarmiranje vozača
Image2
Kontrolni sistem za alarmiranje vozača

Kontrolni sistem za alarmiranje vozača Vas diskretno upozorava ako primeti da vozite dekoncentrisano ili umorno. Po potrebi emituje zvučno upozorenje i prikazuje poruku na instrument tabli u kojoj Vam predlaže da se odmorite. Aktivna pri brzinama većim od 65 km/h, kamera prati put ispred vozila dok kontrolni sistem za alarmiranje vozača proverava kako pomerate upravljač radi poređenja sa Vašim normalnim stilom vožnje.

Informacije o znakovima na putevima
Image2
Informacije o znakovima na putevima

Pomoću funkcije za informisanje o znakovima na putevima stalno dobijate najnovije informacije o trenutnim saobraćajnim ograničenjima. Ona detektuje znakove za ograničenje brzine, znakove za zabranu preticanja i razne tipove dodatnih znakova i prikazuje aktuelni saobraćajni znak na displeju za vozača. U automobilima koji imaju Sensus Navigation takođe koristi informacije o ograničenjima brzine na mapama. Osim toga, funkcija za informisanje o znakovima na putevima Vas vizuelno upozorava kada prekoračite ograničenje brzine tako što treperi tri puta.

Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj
Image2
Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj

BLIS™ Vas upozorava ako neko vozilo uđe u Vaš mrtvi ugao ili Vam se naglo približi otpozadi. Kada izlazite unazad sa uskog prostora za parkiranje, sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj može da Vas upozori na vozila, pešake i bicikliste koji dolaze iz bočnog pravca. BLIS™ Vam pomaže da promenite traku pri saobraćaju jakog intenziteta. Po potrebi Vas upozorava tako što pali lampicu na levom ili desnom retrovizoru na vratima. Zadnji radarski senzori stalno prate mrtve uglove i veliku oblast iza Vašeg automobila. BLIS™ funkcioniše u raznim vremenskim uslovima i pri različitom osvetljenju, odnosno danonoćno. Aktivira se kada automobil prekorači 12 km/h i reaguje na skoro svaki tip vozila, uključujući motocikle. Sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj Vas upozorava tako što Vam šalje zvučna upozorenja preko zadnjeg levog ili desnog zvučnika i što Vam prikazuje grafičko upozorenje na centralnom displeju. Zadnji radarski senzori mogu da detektuju vozila koja se približavaju iz bočnog pravca na rastojanju do 30 metara. Na kraćim rastojanjima takođe mogu da detektuju bicikliste i pešake i da Vas na njih upozore, što je korisno u zakrčenim oblastima.

BLIS™ sa sistemom za upozoravanje na dolazeći saobraćaj je deo IntelliSafe Surround paketa.

Pomoć pri održavanju trake
Image2
Pomoć pri održavanju trake

Ako počnete da skrećete sa pravca, naša tehnologija za pomoć pri održavanju trake Vas upozorava ili, po potrebi, polako zaokreće upravljač da bi Vam pomogla da ostanete u traci. Ova funkcija koristi naprednu kameru visoke rezolucije za registrovanje oznaka trake i pomaže u kontroli položaja automobila na putu. Ako se približite nekoj oznaci trake, sistem polako vraća automobil da bi ostao u traci. Ako i pored toga nenamerno pređete oznaku trake, upozoriće Vas vibriranjem upravljača ili zvučnim upozorenjem. Kada namerno pređete preko oznake trake koristeći pokazivače pravca, pomoć pri održavanju trake se ne aktivira. Sistem funkcioniše pri brzinama od 65 km/h do 200 km/h.

IntelliSafe Pro čine IntelliSafe Standard, IntelliSafe Surround i sledeće tehnologije
Upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista
Image2
Upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista

Volvo Vas upozorava i automatski interveniše u slučaju neizbežnog sudara sa vozilom, pešakom ili biciklistom ispred Vas. Aktivna pri brzinama većim od 4 km/h, naša tehnologija za izbegavanje sudara Vas može upozoriti zvučno i vizuelno ako ste preblizu vozila ispred Vas ili ako su Vam pešaci ili biciklisti na putu. Ako ne reagujete i sudar je neizbežan, uključuje se potpuno automatsko kočenje kako bi Vam pomoglo da izbegnete ili ublažite sudar. Sa dometom od 150 metara, radarski senzor iza rešetke stalno prati rastojanje do vozila ispred Vas, a digitalna kamera iza vetrobranskog stakla detektuje objekte ispred Vas. Na dnevnom svetlu takođe može detektovati pešake koji stoje ili se kreću ili bicikliste koji se kreću istim smerom. Ako se pešak ili biciklista neočekivano pojave ispred Vašeg automobila ili neko vozilo naglo zakoči (ili je u mirovanju), sistem upozorenja na sudar predviđa da će se sudar verovatno dogoditi i upozorava Vas trepćućim svetlom upozorenja na vetrobranskom staklu uz zvučni alarm. Osim toga, ova tehnologija podržava kočenje inicirano od strane vozača tako što unapred aktivira kočnice kako bi smanjila put kočenja. Ako ne reagujete na upozorenje i sudar je neminovan, automobil odmah koči punom kočionom snagom.

Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu
Image2
Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu

Pomažući Vam da održite prethodno definisano rastojanje od vozila ispred sebe pri svim brzinama do 200 km/h, ova adaptivna kontrola krstarenja je pouzdani partner za opušteniju vožnju na svim putovanjima. U sporom gradskom saobraćaju, funkcija „stani-kreni“* adaptivne kontrole krstarenja sa ECO režimom automatski prilagođava Vašu brzinu brzini vozila ispred Vas, pri čemu štedi gorivo jer održava ravnomernije kretanje uz ređa nagla ubrzavanja. Kad vozilo stoji, pritisak na dugme ili papučicu gasa je sve što treba da uradite da bi Vaše vozilo ujednačeno sledilo vozilo ispred sebe. Pri brzinama većim od 30 km/h samo odaberite željenu brzinu i minimalno vremensko rastojanje do vozila ispred Vas. Kada senzor radara otkrije sporije vozilo ispred, brzina se automatski prilagođava tom vozilu. A kada je put čist, vozilo se vraća na odabranu brzinu. Ako je adaptivna kontrola krstarenja isključena i ako Vam se suviše približi vozilo ispred Vas, funkcija upozoravanja na rastojanje od vozila ispred Vas uključuje upozoravajuću lampicu u donjem delu vetrobranskog stakla da biste zadržali propisno rastojanje. Kad god poželite, možete takođe da izaberete standardnu kontrolu krstarenja tako što ćete nekoliko sekundi držati dugme za adaptivnu kontrolu krstarenja.

*Potreban je Geartronic™ automatski menjač da bi funkcija pomoći pri čekanju u redu i funkcija „stani-kreni“ mogle da se koriste od 0 km/h do 30 km/h.

Takođe uključuje upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista.

Preventivna bezbednost
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima
Image2
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima

Naš indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima Vas odmah upozorava preko displeja za vozača ako je pritisak u nekom pneumatiku nizak, što Vam pomaže da bezbedno rukujete u svakom trenutku. Sistem je aktivan od 30 km/h.

Dnevna LED svetla
Image2
Dnevna LED svetla

Ova stilizovana dnevna LED svetla u spojleru se automatski aktiviraju tokom dana da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam za osvetljenje potrebna oborena halogena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Samo u kombinaciji sa halogenim prednjim svetlima.

LED prednja svetla
Image2
LED prednja svetla

Naša prepoznatljiva LED prednja svetla su atraktivno rešenje koje obezbeđuje izuzetno širok i dugačak svetlosni snop. Ako dodate naš sistem za alarmiranje vozača, funkcija aktivnog dugog svetla prebacuje svetla sa dugih na kratka da bi Vam bilo lakše i da biste bolje videli. Tokom dana, prepoznatljive svetlosne trake u obliku čekića služe kao svetla za dnevnu vožnju da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam potrebna oborena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Aktivno dugo svetlo (kao deo našeg sistema za alarmiranje vozača) omogućava Vam da koristite dugo svetlo sve vreme – kada se susretnete sa drugim automobilom ili mu se približite, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka svetla radi optimalne vidljivosti bez zaslepljivanja drugog vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka. LED svetla su izuzetno energetski efikasna i traju koliko i automobil ne gubeći jačinu, čime smanjuju potrošnju goriva i radne troškove.

LED osvetljenje sa aktivnim osvetljenjem u krivinama
Image2
LED osvetljenje sa aktivnim osvetljenjem u krivinama

Ova napredna, prepoznatljiva LED prednja svetla Vam daju još veću jačinu i domet. Takođe Vam pomažu da bolje vidite kada skrećete u mraku – dok skrećete, prednja svetla se zakreću da bi osvetlila krivinu ispred Vas. Tokom dana, prepoznatljive svetlosne trake u obliku čekića služe kao svetla za dnevnu vožnju da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam potrebna oborena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Aktivno dugo svetlo (kao deo našeg sistema za alarmiranje vozača) omogućava Vam da koristite dugo svetlo sve vreme – kada se susretnete sa drugim automobilom ili mu se približite, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka svetla radi optimalne vidljivosti bez zaslepljivanja drugog vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka. LED svetla su izuzetno energetski efikasna i traju koliko i automobil ne gubeći jačinu, čime smanjuju potrošnju goriva i radne troškove.

Halogeno osvetljenje sa podešavanjem visine
Image2
Halogeno osvetljenje sa podešavanjem visine

Naša snažna halogena prednja svetla obezbeđuju Vam izvanrednu preglednost pri svim svetlosnim uslovima. Ako dodate naš sistem za alarmiranje vozača sa funkcijom aktivnog dugog svetla, možete da koristite duga svetla sve vreme. Kada se drugi automobil približava iz suprotnog smera, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka radi optimalne preglednosti bez zaslepljivanja drugih vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka.

Privremeni rezervni točak
Image2
Privremeni rezervni točak

Predviđen za privremeno korišćenje i maksimalnu brzinu od 80 km/h, ovaj rezervni točak štedi i prostor i težinu. Radi Vaše udobnosti, ovaj pribor sadrži dizalicu, alat za zavrtnje točka i platnenu torbu za odlaganje celog točka.

Zaštitna bezbednost
Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Bezbednosna oprema za decu
Prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka suvozača
Image2
Prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka suvozača

Ovaj prekidač Vam omogućava da lako isključite vazdušni jastuk suvozača ako na sedište suvozača treba da postavite sedište za decu okrenuto unazad. Prekidač je pristupačan samo kada su vrata otvorena. Kada je vazdušni jastuk isključen, o tome Vas obaveštava poruka na displeju krovne konzole.

Električna sigurnosna brava za decu
Image2
Električna sigurnosna brava za decu

Električna sigurnosna brava za decu Vam omogućava da na podesan način zaključate zadnja vrata i zadnje električne prozore sa vozačkog sedišta i sprečite njihovo otvaranje s unutrašnje strane.

Bezbednost
Alarm
Image2
Alarm

Alarm štiti Vaš parkirani Volvo automobil i od njega odvraća nezvane goste. Reaguje na pokrete unutar automobila ili ako je razbijen prozor i ako neko pokuša da ukrade Vaše točkove ili odvuče Vaš automobil. Povezan je sa vratima, haubom i vratima prtljažnog prostora i automatski se aktivira kada zaključate automobil. Senzor nivoa odvraća lopove koji žele da podignu automobil da bi ukrali točkove ili da bi ga odvukli, dok sistem blokiranja onemogućava lopova da otvori vrata iznutra kada je automobil zaključan spolja. Senzor pokreta, senzor nivoa i senzor blokade mogu da se isključe da bi putnici ili kućni ljubimci ostali u parkiranom i zaključanom automobilu.

Alarm za slučaj panike
Image2
Alarm za slučaj panike

U vanrednoj situaciji možete da koristite dugme za slučaj panike na daljinskom upravljaču kako biste privukli pažnju. Pritisnite i držite dugme najmanje tri sekunde ili ga pritisnite dvaput kako biste aktivirali trepćuća svetla upozorenja i sirenu.

Centralni sistem zaključavanja sa daljinskom kontrolom
Image2
Centralni sistem zaključavanja sa daljinskom kontrolom

Pomoću daljinskog upravljača bezbedno i lako zaključavate i otključavate vrata putničkog prostora i prtljažnika. Kada izađete ili uđete u automobil, možete da zatvorite ili otvorite sve prozore tako što ćete dodirnuti dugme. U cilju veće bezbednosti, vrata prtljažnika možete da otključate pojedinačno. Tako možete da pristupite prtljažniku pri čemu niko drugi ne može spolja da otvori nijedna vrata.

Automatsko zaključavanje vrata
Image2
Automatsko zaključavanje vrata

Da biste bili još bezbedniji, vrata mogu da se podese tako da se automatski zaključaju čim se vozilo pokrene. Ili ih brzo zaključajte sa prednjih sedišta, koristeći dugme za zaključavanje. Da biste bili bezbedni u slučaju nesreće, Vaš Volvo se automatski otključava da bi vrata mogla da se otvore spolja.

Startovanje bez ključa
Image2
Startovanje bez ključa

Sve dok Vam je daljinski upravljač u automobilu, funkcija startovanja bez ključa Vam omogućava da startujete motor kada okrenete dugme za startovanje dok pritiskate pedalu kočnice.

Centralno zaključavanje i zatvaranje
Image2
Centralno zaključavanje i zatvaranje

Ako zaboravite da zatvorite prozore kada izađete iz automobila, možete lako da ih zatvorite pomoću daljinskog upravljača. Osim toga, možete da ih otvorite pre nego što uđete u automobil da biste osvežili vazduh u kabini.

Imobilizator i protivprovalne brave
Image2
Imobilizator i protivprovalne brave

Ne samo da će brave na vratima odoleti većini pokušaja provale, već elektronski imobilizator onemogućava startovanje motora bez odgovarajućeg daljinskog upravljača. Čak i ako potencijalni lopov uspe da uđe u automobil kroz prozor, opcionalni sistem blokiranja će mu onemogućiti da otvori vrata iznutra.

Lični komunikator za automobil sa funkcijom vožnje bez ključa
Image2
Lični komunikator za automobil sa funkcijom vožnje bez ključa

Ova praktična funkcija kombinuje funkciju vožnje bez ključa sa dvosmernom komunikacijom sa Vašim Volvo automobilom. Ona može da Vam kaže da li je Vaš automobil zaključan, a ako držite daljinski upravljač u džepu, možete da startujete motor, kao i da otključate ili zaključate vrata. Kada se približite automobilu, lični komunikator sa automobilom može da Vas upozori ako je aktiviran automobilski alarm, a daje i dodatno vizuelno upozorenje ako je aktiviran tokom poslednjih pet minuta.

Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Prilazno svetlo i svetlo za bezbedan povratak do kuće
Image2
Prilazno svetlo i svetlo za bezbedan povratak do kuće

Da biste bili bezbedniji kada noću prilazite automobilu, spoljašnji svetlosni izvori osvetljavaju neposrednu okolinu kada otključate automobil daljinskim upravljačem. Dok napuštate automobil, treba samo da povučete ručicu za prednja svetla da biste osvetlili put do svojih vrata. Ova funkcija može da se podesi tako da traje 30, 60 ili 90 sekundi.

Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla
Image2
Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla

Ovi električni retrovizori na vratima se automatski sklapaju kada zaključate automobil da bi bili zaštićeni kada je automobil parkiran. Osim toga, možete ih sklopiti kada pritisnete dugme sa sedišta vozača pri prolasku kroz perionicu. Da biste se lakše uparkirali, retrovizori na vratima se naginju automatski ili pritiskanjem dugmeta kako biste videli ivičnjak kada se krećete unazad.

Kaljeni bočni prozori
Image2
Kaljeni bočni prozori

Kaljeno staklo na bočnim prozorima je tri do pet puta čvršće od običnog stakla iste debljine. Kaljeno staklo povećava bezbednost u slučaju sudara ili loma stakla jer se lomi na komadiće da bi opasnost od povreda bila manja.

Zavrtnji točkova koji se mogu zaključati
Image2
Zavrtnji točkova koji se mogu zaključati

Upotrebite zavrtnje točkova koji mogu da se zaključaju da biste povećali bezbednost i smanjili opasnost od krađe točkova. Za zaključavanje točkova koristi se jedinstveni kodirani naglavak kojim točkove skidate samo Vi ili Vaš prodavac ili tehničar. Osim toga, da bi zavrtnji savršeno odgovarali dizajnu točkova, odaberite komplet zavrtanja točkova sa poklopcima odgovarajuće boje – sa Matt Tech Black, Silver ili Chrome završnom obradom.

Sedišta
Grejana sedišta, napred
Image2
Grejana sedišta, napred

Pošto mi kao Skandinavci razumemo hladno vreme bolje od većine, malo je automobila bolje opremljenih za niske temperature od Vašeg Volvo automobila. Zapravo, zbog naših sistema za grejanje sada možete pozitivnije da gledate na vožnju kada živa u termometru padne. Pogledajte, na primer, naša grejana prednja sedišta sa grejačima u jastucima i donjim naslonima – funkcija grejanja je vrlo brza, pa se u automobilu osećate prijatno kao kod kuće za tili čas jer postoje pojedinačne komande osetljive na dodir koje služe za podešavanje tri nivoa jačine za vozača i suvozača. Pobrinuli smo se i za putnike na zadnjim sedištima, pa smo u dva spoljašnja sedišta ugradili opcionalne grejače sa pojedinačnim komandama za tri nivoa jačine.

Grejana zadnja sedišta
Image2
Grejana zadnja sedišta

Zahvaljujući pojedinačnom električnom grejanju spoljašnjih zadnjih sedišta, Vaši putnici u zadnjem delu uživaju u vožnji čak i pri velikoj hladnoći. Funkcija grejanja jastuka i donjeg naslona sedišta se lako koristi sa zadnjeg sedišta pomoću pojedinačnih komandi za tri nivoa jačine.

Ergonomski dizajnirana sedišta
Image2
Ergonomski dizajnirana sedišta

Sedišta u vašem Volvo automobilu su možda najvažnija u Vašem životu – tokom radnog veka automobila verovatno ćete provesti hiljade časova na njima. Zato smo toliko mnogo vremena potrošili razvijajući njihov ergonomski dizajn – čvrst a udoban, sa podupirućim bočnim jastucima i ergonomskim punjenjem. Zaista, naša sedišta naširoko smatraju jednim od najfinijih u automobilskom svetu. Imaju karakteristike kao što je kontinualno lumbalno podupiranje na prednjim sedištima koje omogućava najfinija podešavanja radi najboljeg individualnog podupiranja. Ako tome dodate naš širok asortiman presvlaka i dizajnerskih rešenja, dobijate sedište iz koga nikada ne biste ustali.

Ambijentalno osvetljenje
Image2
Ambijentalno osvetljenje

Dobro osvetljenje je rešenje za pravljenje odgovarajuće atmosfere. To važi i za automobil i za kuću. Naš opcionalni paket ambijentalnog osvetljenja osvetljava sve ono što može da Vam zatreba noću. Zahvaljujući prefinjenom belom sjaju više nikada nećete morati da po mraku napipavate držače za čaše ili da kopate naslepo po džepovima u vratima. „Ukupan efekat je vrlo topao i prijatan, kao kada se u hladnoj noći nalazite u toploj švedskoj kući“, kažu naši dizajneri. Boja tematski divno pristaje belo osvetljenim komandama na instrument tabli i svim drugim mestima u automobilu. Čak je i opcioni kompas u retrovizoru osvetljen istom elegantnom belom nijansom.

Potpuno podesivo sedište vozača
Image2
Potpuno podesivo sedište vozača

Kada imate potpuno podesivo sedište vozača, možete, na primer, da promenite visinu i ugao jastuka za sedište da biste idealno sedeli potpuno oslonjeni od butina naniže. Velike mogućnosti podešavanja sedišta napred-nazad Vam obezbeđuju savršen položaj za vožnju, bez obzira na Vašu veličinu.

Električno sedište vozača sa funkcijom memorije
Image2
Električno sedište vozača sa funkcijom memorije

Funkcija memorije za električno sedište vozača i retrovizore na vratima podešava Volvo baš onako kako Vam odgovara svaki put kada uđete u automobil. Svaki put kada upotrebite daljinski upravljač za centralno zaključavanje, sedište vozača i retrovizori na vratima automatski se prilagođavaju Vašim postavkama (sa Volvo automobilom dobijate dva daljinska upravljača, a možete da poručite još četiri). Svaki daljinski upravljač aktivira odgovarajuću postavku koja je važila poslednji put kada je taj daljinski upravljač korišćen. Štaviše, možete da sačuvate najviše tri različite postavke sedišta i retrovizora na vratima koristeći dugmad na sedištu. Kao opcija postoji i električno podesivo sedište suvozača.

Električno sedište suvozača
Image2
Električno sedište suvozača

Da bi suvozaču bilo udobnije i lakše, jastuk i naslon sedišta suvozača se lako podešavaju električnim putem pomoću intuitivnih komandi koje se nalaze sa spoljašnje strane jastuka sedišta.

Zadnji centralni naslon za ruke
Image2
Zadnji centralni naslon za ruke

Centralni naslon za ruke, koji se lako spušta sa naslona zadnjih sedišta, omogućava putnicima na zadnjim sedištima da se opuste i uživaju u dugoj vožnji.

Ugrađeni držač za čaše, zadnji
Image2
Ugrađeni držač za čaše, zadnji

Elegantno smešten u jastuku zadnjeg sedišta, sklopivi držač za čaše je nadohvat ruke putnicima na zadnjim sedištima do prozora. Kada se ne koristi, diskretno je sakriven i ne utiče na udobnost putnika na srednjem sedištu.

Tekstilne presvlake sedišta
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)
Image2
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)

Fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)
Image2
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)

Table sedišta od City Weave tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. City Weave je tkanina Charcoal i Blond boje koja je svetla i sjajna, ali se lako održava u čistom stanju. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Blond/Charcoal
Unutrašnjost: Blond/Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/kožne presvlake sedišta
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P860)
Image2
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P860)

Jedinstvene presvlake od tamnog džinsa po uzoru na tekstil Charcoal boje sa kontrastnim belim kožnim umecima koji diskretno naglašavaju moderan švedski luksuz.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Upravljač: Kožom presvučen upravljač sa Uni-deco oblogom, Charcoal
Sedište: Udobno sedište

Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P800)
Image2
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P800)

Jedinstvene presvlake od tamnog džinsa po uzoru na tekstil Charcoal boje sa kontrastnim belim kožnim umecima koji diskretno naglašavaju moderan švedski luksuz.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Upravljač: Kožom presvučen upravljač sa Uni-deco oblogom, Charcoal
Sedište: Udobno sedište

Kožne presvlake sedišta
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal/Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)
Image2
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)

Table sedišta od nubuk kože i tekstila sa perforiranim podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Kombinacija nubuk kože i tekstila je divno, vrhunsko platno sa izvanrednim prianjanjem i prirodnom ventilacijom. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

R-Design presvlake od kože/perforirane kože
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)
Image2
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)

Fina koža je proizvedena primenom održivih ekoloških tehnika bojenja pomoću kojih se postiže izdržljiva završna obrada. Minimalnim korišćenjem laka dobija se prirodni izgled kože koja predivno stari. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

Klima
CleanZone
Image2
CleanZone

CleanZone omogućava Vama i Vašim putnicima da uživate u čistom, zdravom vazduhu u kabini. Kontroliše usisani vazduh i zatvara usisne vodove za vazduh u kabini ako detektuje štetne materije. Višenamenski filter smanjuje količinu prašine, polena, čestica i neprijatnih mirisa hemikalija. Osim toga, da bi osvežila Vašu kabinu po toplom danu, automatska CleanZone funkcija efikasno ventilira kabinu kada otključate automobil.

Elektronska kontrola klima uređaja
Image2
Elektronska kontrola klima uređaja

Elektronska kontrola klima uređaja održava željenu temperaturu u kabini i može nezavisno da se podešava za vozača i suvozača. Da bi doprineo Vašem zdravlju i udobnosti, sistem vodi računa da vazduh u kabini bude odgovarajuće vlažnosti.

Filter putničke kabine
Image2
Filter putničke kabine

Filter putničke kabine efikasno doprinosi zdravoj klimi u putničkoj kabini jer sprečava da kroz ventilacioni sistem u putničku kabinu uđu prašina i polen.

Zatamnjeni zadnji prozori
Image2
Zatamnjeni zadnji prozori

Dodatno zatamnjeno staklo za zadnje prozore daje Vašem Volvo automobilu prefinjeniji izgled, sprečava blještanje i održava nisku temperaturu u kabini u vrelim, sunčanim uslovima.

Panoramski krov
Image2
Panoramski krov

Naš fiksirani panoramski krov obezbeđuje izvanrednu količinu vazduha i svetlosti svima u Vašem Volvo automobilu. Električni štitnik od sunca od perforiranog tekstila smanjuje blještanje sunca po toplom danu, pri čemu je unutrašnjost kabine i dalje prozračna. Štitnik od sunca se otvara otpozadi tako da putnici na zadnjim sedištima mogu da uživaju u ambijentu svetlosti dok su vozač i suvozač još uvek u senci. Zatamnjena laminirana stakla povećavaju stepen udobnosti i bezbednosti. Takođe štite i od UV zračenja.

Parkirni grejač na gorivo
Image2
Parkirni grejač na gorivo

Ovaj grejač zagreva kabinu i motor da bi smanjio emisiju izduvnih gasova pri hladnom startu i habanje motora. Podesite vreme kada želite da uđete u toplu kabinu ili daljinski startujte grejač preko aplikacije za pametne telefone Volvo On Call.

Grejana sedišta, napred
Image2
Grejana sedišta, napred

Pošto mi kao Skandinavci razumemo hladno vreme bolje od većine, malo je automobila bolje opremljenih za niske temperature od Vašeg Volvo automobila. Zapravo, zbog naših sistema za grejanje sada možete pozitivnije da gledate na vožnju kada živa u termometru padne. Pogledajte, na primer, naša grejana prednja sedišta sa grejačima u jastucima i donjim naslonima – funkcija grejanja je vrlo brza, pa se u automobilu osećate prijatno kao kod kuće za tili čas jer postoje pojedinačne komande osetljive na dodir koje služe za podešavanje tri nivoa jačine za vozača i suvozača. Pobrinuli smo se i za putnike na zadnjim sedištima, pa smo u dva spoljašnja sedišta ugradili opcionalne grejače sa pojedinačnim komandama za tri nivoa jačine.

Grejana zadnja sedišta
Image2
Grejana zadnja sedišta

Zahvaljujući pojedinačnom električnom grejanju spoljašnjih zadnjih sedišta, Vaši putnici u zadnjem delu uživaju u vožnji čak i pri velikoj hladnoći. Funkcija grejanja jastuka i donjeg naslona sedišta se lako koristi sa zadnjeg sedišta pomoću pojedinačnih komandi za tri nivoa jačine.

Grejano vetrobransko staklo
Image2
Grejano vetrobransko staklo

Pomoću ove funkcije lako odmrzavate vetrobransko staklo po mrazu, baš kao i zadnji prozor i retrovizore na vratima. Samo pritisnite dugme i uskoro ćete moći da krenete.

Čišćenje prednjih svetala
Image2
Čišćenje prednjih svetala

Naš sistem za čišćenje prednjih svetala čisti prednja svetla od prljavštine i aktivira se zajedno sa peračima vetrobranskog stakla. Prilikom aktiviranja, mlaznice iskaču iz branika. Inteligentnim, sekvencijalnim čišćenjem štedi se tečnost za pranje vetrobranskog stakla.

Prostor za odlaganje
Osvetljena kaseta za rukavice koja se zaključava
Image2
Osvetljena kaseta za rukavice koja se zaključava

Kaseta za rukavice koja se zaključava omogućava praktično i bezbedno skladištenje automobilskih dokumenata i drugih sitnica. Osvetljena je da biste lakše našli svoje stvari. Da bi Vam bilo lakše, u kaseti za rukavice se nalaze držači za olovke i kreditnu karticu, kao i za dve limenke od 33 cl. U kombinaciji sa funkcijom privatnog zaključavanja, možete da je zaključate čak i kada ostavite automobil, na primer, licu koje parkira automobile ili servisnom tehničaru.

Korpe u prednjim vratima
Image2
Korpe u prednjim vratima

Duga putovanja olakšavaju džepovi za odlaganje stvari u tablama na prednjim vratima. Ovde možete da stavite sve one stvari koje Vama i suvozaču moraju da budu pri ruci. Postoji i džep sa drenažnim kanalom za čistač leda.

Prostor za odlaganje iza prednje centralne konzole
Image2
Prostor za odlaganje iza prednje centralne konzole

Za sitnice postoji praktičan prostor za odlaganje stvari iza centralne konzole. Ovaj prostor za odlaganje je diskretno osvetljen u mraku da biste lakše pronašli ono što tražite.

Prednji držači za čaše
Image2
Prednji držači za čaše

Da bi Vam osvežavajuća pića bila nadohvat ruke, dva držača za čaše za vozača i suvozača sakrivena su ispod elegantnog rolo pokrivača. Držači za čaše mogu da se uklone da bi se obezbedio dodatni prostor za odlaganje stvari.

Ugrađeni držač za čaše, zadnji
Image2
Ugrađeni držač za čaše, zadnji

Elegantno smešten u jastuku zadnjeg sedišta, sklopivi držač za čaše je nadohvat ruke putnicima na zadnjim sedištima do prozora. Kada se ne koristi, diskretno je sakriven i ne utiče na udobnost putnika na srednjem sedištu.

Prednji centralni naslon za ruke
Image2
Prednji centralni naslon za ruke

Da bi duga putovanja bila udobnija, prednji centralni naslon za ruke može da se podešava napred-nazad i ima inteligentno osmišljene funkcije. Dva držača za čaše i strujna utičnica nalaze se ispod rolo pokrivača. Ispod naslona za ruke nalazi se praktičan prostor za odlaganje stvari. U naslonu za ruke smešten je i AUX ulaz ili, u zavisnosti od audio sistema koji ste odabrali, USB priključak za povezivanje Vaših dodatnih uređaja sa audio sistemom u automobilu.

Zadnji džepovi za odlaganje u kabini
Image2
Zadnji džepovi za odlaganje u kabini

Praktično postavljeni sa zadnje strane prednjih sedišta, ovi elastični džepovi obezbeđuju dodatni prostor za odlaganje stvari putnicima na zadnjim sedištima, što je vrlo praktično za novine, časopise, pelene i igračke.

Prostor za odlaganje u panelima zadnjih vrata
Image2
Prostor za odlaganje u panelima zadnjih vrata

Da bi duga putovanja bila prijatnija putnicima na zadnjim sedištima do prozora, na raspolaganju su im praktični prostori za odlaganje sitnica koji se nalaze odmah pored jastuka sedišta.

Pepeljara i upaljač
Image2
Pepeljara i upaljač

Pepeljara sa poklopcem je smeštena tamo gde je lako dostupna, u jednom od panela sa držačima za čaše u centralnoj konzoli. Pepeljara se lako vadi i stavlja, a dizajnirana je tako da se lako čisti. Upaljač za cigarete može da se stavi u utičnicu za napon od 12 V na prednjem i zadnjem delu tunelske konzole.

Podrška vozaču
Paket za podršku vozaču
Image2
Paket za podršku vozaču

Opušten vozač je siguran vozač. Ove dodatne karakteristike Vam pomažu kao vozaču da biste uživali u vožnji i držali stvari pod kontrolom. Funkcija upozoravanja na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista Vas upozorava i automatski interveniše u slučaju neizbežnog sudara sa vozilom, pešakom ili biciklistom ispred Vas. Ako ne reagujete i sudar je neizbežan, uključuje se potpuno automatsko kočenje kako bi Vam pomoglo da izbegnete ili ublažite sudar. Ako počnete da skrećete sa pravca, naša tehnologija za pomoć pri održavanju trake Vas upozorava ili, po potrebi, polako zaokreće upravljač da bi Vam pomogla da ostanete u traci. Kontrolni sistem za alarmiranje vozača Vas diskretno upozorava ako primeti da vozite dekoncentrisano ili umorno. Po potrebi emituje zvučno upozorenje i prikazuje poruku na instrument tabli u kojoj Vam predlaže da se odmorite. Noću naša aktivna duga svetla svetle sve vreme radi optimalne preglednosti bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

Sensus Navigation
Image2
Sensus Navigation

Sensus Navigation obezbeđuje intuitivno vođenje i lako se povezuje sa našim uslugama na bazi tehnologije oblaka i aplikacijama za navigaciju. Lako se koristi pomoću glasovne kontrole ili kontrola na ekranu osetljivom na dodir. Uputstva za vožnju se prikazuju na displeju za vozača, centralnom displeju i displeju na vetrobranskom staklu. Kada koristite sistem, on Vam ne odvlači pažnju od saobraćaja – prirodno komunicirate sa svojim Volvo automobilom, a naša glasovna kontrola izvršava Vaše komande. Ako imate opcionalni displej na vetrobranskom staklu, uputstva za navigaciju lebde ispred vetrobranskog stakla. Sistem takođe može da koristi suvozač preko ekrana osetljivog na dodir na centralnom displeju. Na raspolaganju su Vam automobilske aplikacije koje mogu da Vam pomognu da pronađete i platite mesto za parkiranje, da podelite lokaciju sa prijateljima ili da jednostavno pronađete najbolju kafu u gradu. Da biste lakše izbegli zakrčenja, RTTI funkcija (funkcija za informisanje o saobraćaju u realnom vremenu) daje Vam jasan prikaz alternativnih ruta. Besplatne ispravke mapa Vam obezbeđuju najmoderniju navigaciju. Kada se tome doda aplikacija Volvo On Call, možete da šaljete odredišta iz svog pametnog telefona u svoj automobil. Takođe Vam omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio.

Grejano vetrobransko staklo
Image2
Grejano vetrobransko staklo

Pomoću ove funkcije lako odmrzavate vetrobransko staklo po mrazu, baš kao i zadnji prozor i retrovizore na vratima. Samo pritisnite dugme i uskoro ćete moći da krenete.

Park Assist kamera, zadnja
Image2
Park Assist kamera, zadnja

Da bi olakšala kretanje unazad, ova zadnja kamera prikazuje šta se dešava iza automobila na centralnom displeju. On-screen linije za navođenje pružaju dodatnu pomoć za parkiranje bez ikakvih problema. Zumirani prikaz blizu automobila je vrlo praktična funkcija kada priključujete prikolicu.

Analogni displej za vozača
Image2
Analogni displej za vozača

Analogni displej za vozača Vam daje brzu i intuitivnu kontrolu. Indikator menjača za manuelni prenos i Eco merač Vas podržavaju da vozite sa najekonomičnijom potrošnjom goriva.

Digitalni displej za vozača
Image2
Digitalni displej za vozača

Na našem digitalnom displeju za vozača visoke rezolucije lako podešavate raspored instrumenata i interfejs prema svojim potrebama u vožnji. Imate tri režima prikaza koje možete da menjate – Elegance, Eco i Performance. Elegance režim je klasičan, podrazumevan režim, dok ECO režim hvali ekonomičnu, ekološku vožnju. Performance režim je napadno crvene boje, sa velikim obrtomerom i brzinom digitalno prikazanom u sredini.

Centralni displej od 5 inča
Image2
Centralni displej od 5 inča

Centralni displej od 5 inča Vam daje intuitivnu kontrolu nad funkcijama kao što su klimatizacija, audio sistem, telefon i drugi automobilski sistemi. Takođe Vam omogućava da istražite funkcije Volvo automobila i da ih prilagodite svojim potrebama. Sve se lako kontroliše preko centralne konzole ili komandi na upravljaču.

Kontrola krstarenja
Image2
Kontrola krstarenja

Kontrola krstarenja čini vožnju autoputem prijatnijom jer održava brzinu koju ste odabrali, pri čemu ne morate da držite nogu na pedali gasa. Lako se koristi preko upravljača.

Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu
Image2
Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu

Pomažući Vam da održite prethodno definisano rastojanje od vozila ispred sebe pri svim brzinama do 200 km/h, ova adaptivna kontrola krstarenja je pouzdani partner za opušteniju vožnju na svim putovanjima. U sporom gradskom saobraćaju, funkcija „stani-kreni“* adaptivne kontrole krstarenja sa ECO režimom automatski prilagođava Vašu brzinu brzini vozila ispred Vas, pri čemu štedi gorivo jer održava ravnomernije kretanje uz ređa nagla ubrzavanja. Kad vozilo stoji, pritisak na dugme ili papučicu gasa je sve što treba da uradite da bi Vaše vozilo ujednačeno sledilo vozilo ispred sebe. Pri brzinama većim od 30 km/h samo odaberite željenu brzinu i minimalno vremensko rastojanje do vozila ispred Vas. Kada senzor radara otkrije sporije vozilo ispred, brzina se automatski prilagođava tom vozilu. A kada je put čist, vozilo se vraća na odabranu brzinu. Ako je adaptivna kontrola krstarenja isključena i ako Vam se suviše približi vozilo ispred Vas, funkcija upozoravanja na rastojanje od vozila ispred Vas uključuje upozoravajuću lampicu u donjem delu vetrobranskog stakla da biste zadržali propisno rastojanje. Kad god poželite, možete takođe da izaberete standardnu kontrolu krstarenja tako što ćete nekoliko sekundi držati dugme za adaptivnu kontrolu krstarenja.

*Potreban je Geartronic™ automatski menjač da bi funkcija pomoći pri čekanju u redu i funkcija „stani-kreni“ mogle da se koriste od 0 km/h do 30 km/h.

Takođe uključuje upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista.

Limiter brzine
Image2
Limiter brzine

Limiter brzine Vam ne dozvoljava da prekoračite podešenu brzinu. Kada dostignete podešenu brzinu, bićete upozoreni tako što ćete osetiti mali otpor na pedali gasa. Da biste poništili ovu funkciju, treba samo da pritisnete pedalu gasa do kraja.

Putni kompjuter
Image2
Putni kompjuter

Da biste stvari stalno držali pod kontrolom i efikasnije koristili gorivo, putni kompjuter Vam pokazuje najbitnije podatke o putu kao što su trenutna i prosečna potrošnja goriva, koliko će gorivo potrajati i prosečnu brzinu.

Merač spoljne temperature
Image2
Merač spoljne temperature

Uvek ste obavešteni o putnim uslovima koji zavise od vremenskih uslova zato što merač spoljne temperature kontroliše spoljnu temperaturu i što Vas upozorava ako postoji opasnost od crnog leda.

Informacije o znakovima na putevima
Image2
Informacije o znakovima na putevima

Pomoću funkcije za informisanje o znakovima na putevima stalno dobijate najnovije informacije o trenutnim saobraćajnim ograničenjima. Ona detektuje znakove za ograničenje brzine, znakove za zabranu preticanja i razne tipove dodatnih znakova i prikazuje aktuelni saobraćajni znak na displeju za vozača. U automobilima koji imaju Sensus Navigation takođe koristi informacije o ograničenjima brzine na mapama. Osim toga, funkcija za informisanje o znakovima na putevima Vas vizuelno upozorava kada prekoračite ograničenje brzine tako što treperi tri puta.

Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj
Image2
Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj

BLIS™ Vas upozorava ako neko vozilo uđe u Vaš mrtvi ugao ili Vam se naglo približi otpozadi. Kada izlazite unazad sa uskog prostora za parkiranje, sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj može da Vas upozori na vozila, pešake i bicikliste koji dolaze iz bočnog pravca. BLIS™ Vam pomaže da promenite traku pri saobraćaju jakog intenziteta. Po potrebi Vas upozorava tako što pali lampicu na levom ili desnom retrovizoru na vratima. Zadnji radarski senzori stalno prate mrtve uglove i veliku oblast iza Vašeg automobila. BLIS™ funkcioniše u raznim vremenskim uslovima i pri različitom osvetljenju, odnosno danonoćno. Aktivira se kada automobil prekorači 12 km/h i reaguje na skoro svaki tip vozila, uključujući motocikle. Sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj Vas upozorava tako što Vam šalje zvučna upozorenja preko zadnjeg levog ili desnog zvučnika i što Vam prikazuje grafičko upozorenje na centralnom displeju. Zadnji radarski senzori mogu da detektuju vozila koja se približavaju iz bočnog pravca na rastojanju do 30 metara. Na kraćim rastojanjima takođe mogu da detektuju bicikliste i pešake i da Vas na njih upozore, što je korisno u zakrčenim oblastima.

BLIS™ sa sistemom za upozoravanje na dolazeći saobraćaj je deo IntelliSafe Surround paketa.

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani
Image2
Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani Vam pomaže da se parkirate unazad na tesnom prostoru sa ograničenom vidljivošću. Kako se automobil približava prepreci, preko zadnjih zvučnika čujete pulsirajući zvuk, a na centralnom displeju vidite grafički prikaz.

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani
Image2
Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani Vam pomaže da se parkirate na tesnom prostoru sa ograničenom vidljivošću. Kako se automobil približava prepreci, preko zadnjih ili prednjih zvučnika čujete pulsirajući zvuk, a na centralnom displeju vidite grafički prikaz. Frekvencija zvučnog upozorenja se povećava što ste bliži prepreci.

Pilot za pomoć pri parkiranju
Image2
Pilot za pomoć pri parkiranju

Parkiranje je zabavno kada koristite našeg praktičnog pilota za pomoć pri parkiranju. On meri parkirni prostor (samo onaj koji je 1,2 puta duži od automobila) i parkira Vaš automobil tako što od Vas preuzima upravljač. Takođe Vam pomaže kada treba da izađete iz uskog parkirnog prostora.

Senzor za kišu
Image2
Senzor za kišu

Senzor za kišu može da aktivira brisače vetrobranskog stakla čim počne da pada kiša ili ako voda zapljusne vetrobransko staklo. Da bi Vam bilo lakše, podešava i brzinu brisača vetrobranskog stakla.

Dnevna svetla sa senzorom dnevne svetlosti
Image2
Dnevna svetla sa senzorom dnevne svetlosti

Svetla za dnevnu vožnju Vam obezbeđuju vidljivost tokom dana. Kada se intenzitet svetlosti promeni i kada su prednja svetla potrebna, ona se aktiviraju automatski. Ona se takođe aktiviraju ako uključite brisače vetrobrana ili zadnje svetlo za maglu.

Električno podesivi i grejani retrovizori na vratima
Image2
Električno podesivi i grejani retrovizori na vratima

Lako podesivi sa sedišta vozača, električno podesivi retrovizori na vratima se greju električnim putem zajedno sa zadnjim prozorom, pa ne mogu da se zamrznu po hladnom vremenu.

Multifunkcionalni retrovizori na vratima
Image2
Multifunkcionalni retrovizori na vratima

Retrovizori na vratima velikih su dimenzija, a podešavaju se električno pomoću džojstika u panelu vozačevih vrata. Indikatori su ugrađeni sa strane retrovizora - lako pomeranje ručice daće tri treptaja svetla, tako da postoji manja opasnost da će Vaše okretanje ostati nenajavljeno. Da biste se osećali još bezbednije i udobnije, postoje opcije kao što su električno sklapanje retrovizora, osvetljenje tla i naš sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™.

Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem
Image2
Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem

Unutrašnji retrovizor se automatski zatamnjuje da Vas ne bi zaslepljivala prednja svetla vozila iza Vas. Kada zaslepljujuće svetlo nestane, retrovizor se automatski vraća u normalan režim.

Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem i kompasom
Image2
Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem i kompasom

Da biste lakše vozili po mraku, ovaj retrovizor se automatski podešava tako da skreće snop prednjih svetala automobila koji se kreće iza Vas. Kada nema svetla koje bi Vas moglo zaslepiti, retrovizor se automatski vraća na svoju standardnu postavku. Da biste lakše koristili navigaciju, na staklu retrovizora se stalno prikazuje Vaš pravac kretanja.

Osvetljeno kozmetičko ogledalo
Image2
Osvetljeno kozmetičko ogledalo

Kozmetičko ogledalo smešteno u štitnik od sunca svetli kada podignete poklopac – zgodno i praktično rešenje. Integrisani držači karata još više olakšavaju život. Dostupni su i za vozača i za suvozača.

Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla
Image2
Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla

Ovi električni retrovizori na vratima se automatski sklapaju kada zaključate automobil da bi bili zaštićeni kada je automobil parkiran. Osim toga, možete ih sklopiti kada pritisnete dugme sa sedišta vozača pri prolasku kroz perionicu. Da biste se lakše uparkirali, retrovizori na vratima se naginju automatski ili pritiskanjem dugmeta kako biste videli ivičnjak kada se krećete unazad.

Električni prozori, prednji i zadnji
Image2
Električni prozori, prednji i zadnji

Svi u Vašem Volvo automobilu mogu lako da koriste električne prozore. Komande su praktično postavljene na naslone za ruke na vratima. Ako putujete sa malom decom, zadnje prozore možete da zaključate sa sedišta vozača.

Brzinski regulisani servo upravljač
Image2
Brzinski regulisani servo upravljač

Naš brzinski regulisani upravljač obezbeđuje odgovarajuću servo funkciju u cilju maksimalne udobnosti i odziva upravljača – teže upravljanje pri vožnji po autoputu, a lakše pri sporom saobraćaju. Jačina upravljača takođe može da se podesi pomoću kontrole režima vožnje.

Lično podešavanje električnog servo upravljača
Image2
Lično podešavanje električnog servo upravljača

Ako želite da prilagođavate karakteristike brzinski regulisanog servo upravljača svojim potrebama, možete da poručite servo upravljač koji podešava vozač. Dok se servo upravljač automatski prilagođava u zavisnosti od brzine automobila, na centralnom displeju možete da odaberete jedan od tri nivoa ukupne jačine i osetljivosti upravljača – malu, srednju ili veliku jačinu servo upravljača u celom opsegu brzina.

Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima
Image2
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima

Naš indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima Vas odmah upozorava preko displeja za vozača ako je pritisak u nekom pneumatiku nizak, što Vam pomaže da bezbedno rukujete u svakom trenutku. Sistem je aktivan od 30 km/h.

Podešavač nivoa prednjih farova
Image2
Podešavač nivoa prednjih farova

Uređaj za podešavanje visine snopa farova omogućuje vozaču da podiže ili spušta svetlosni snop okretanjem tastera na instrument tabli. Ova funkcija je posebno korisna kada noću vozite pod punim opterećenjem. Važi samo za halogena prednja svetla; LED prednja svetla se podešavaju automatski.

Dodatna strujna utičnica
Image2
Dodatna strujna utičnica

Dodatna strujna utičnica se nalazi u prostoru za odlaganje stvari ispod prednjeg centralnog naslona za ruke i mogu da joj pristupe svi putnici na prednjim ili zadnjim sedištima; ona obezbeđuje struju za telefonski punjač, laptop, konzolu za igrice, DVD plejer ili neke druge prenosive elektronske uređaje.

Komunikacija
Bluetooth® handsfree sistem, integrisani
Image2
Bluetooth® handsfree sistem, integrisani

Da li želite da pristupite svom mobilnom telefonu tokom putovanja da biste pronašli neku adresu, zadali rutu navigacionom sistemu ili unapred obavestili nekoga da ste krenuli? Bluetooth® tehnologija u vozilu Vam sve to omogućava bežičnim putem preko infotainment sistema – kao i reprodukovanje nekih muzičkih sadržaja tokom putovanja. Kada ga jednom konfigurišete za mobilni telefon, sistem automatski prepoznaje Vaš telefon čim uđete u automobil. Dok ulazite ili izlazite iz automobila, sistem Vam automatski omogućava da se slobodno prebacite sa mobilnog telefona na handsfree sistem i obrnuto. Audio sistemi High Performance i Premium Sound kompanije Harman Kardon uključuju ugrađeni Bluetooth® handsfree sistem koji Vam omogućava da lako rukujete telefonom preko dugmadi na upravljaču ili tastature na centralnoj konzoli. Informacije o telefonu su prikazane na multimedijalnom displeju na centralnoj konzoli. A ako ste odabrali Sensus Navigation sistem, možete telefonirati koristeći glasovno biranje. Štaviše, možete da emitujete visokokvalitetne audio datoteke sa plejera i slušate ih preko audio sistema u automobilu.

Bluetooth® oznaka i logotipi su vlasništvo kompanije Bluetooth SIG, Inc., a Volvo Car Corporation poseduje licencu za njihovo korišćenje. Ostale robne oznake i imena pripadaju vlasnicima na koje se odnose.

Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Audio sistemi
Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča
Image2
Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča

Specijalno napravljen za Vaš Volvo automobil, naš Performance audio sistem sa šest zvučnika dobro reprodukuje zvuk svim putnicima u automobilu. Lako se koristi preko centralne konzole ili komandi na upravljaču, a centralni displej od 5 inča Vam daje potpunu kontrolu.

High Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča
Image2
High Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča

Napravljen u cilju odlične zvučne reprodukcije i velike snage, ovaj audio sistem snage 4x45 W sa 8 zvučnika Vam omogućava da uživate u vrhunskom zvuku. Bluetooth® striming, USB povezivanje, CD plejer i centralni sistem od 5 inča daju Vam potpunu kontrolu.

High Performance audio sistem sa Sensus Connect centralnim displejom od 7 inča
Image2
High Performance audio sistem sa Sensus Connect centralnim displejom od 7 inča

Napravljen u cilju odlične zvučne reprodukcije, ovaj audio sistem snage 4x45 W sa 8 zvučnika Vam omogućava da uživate u vrhunskom zvuku. Bluetooth® striming, USB povezivanje, CD plejer i Sensus Connect multimedijalni displej od 7 inča pretvaraju Vaš Volvo u povezano infotainment čvorište. Osim što možete da emitujete odličnu muziku i gledate DVD filmove ili zemaljsku televiziju u automobilu, Sensus Connect Vam omogućava da ostanete u vezi sa spoljašnjim svetom. Nudi Vam veliki broj praktičnih automobilskih aplikacija koje Vam obezbeđuju zabavu, navigaciju, kontrolu, povezivanje i druge usluge. I ono što je možda najvažnije: Vaš Volvo je već sada pripremljen za predstojeće automobilske infotainment funkcije na bazi Veba i tehnologije oblaka.

Harman Kardon Premium Sound
Image2
Harman Kardon Premium Sound

Vrhunski audio sistem Harman Kardon Premium Sound sa 10 zvučnika obezbeđuje pun, čist i jasan zvuk u čitavom muzičkom frekvencijskom opsegu – bez obzira na to gde sedite. Dirac Live® optimizuje zvučnu reprodukciju radi vernog koncertnog doživljaja. Digitalno pojačalo snage 5x130 W reprodukuje dinamičan i veran zvuk bez obzira na muzičke žanrove. Proširujući niskofrekvencijski zvučni opseg, dalekometni bas zvučnici daju Vašoj muzici dimenziju koju možete osetiti telom. USB povezivanje, CD plejer i Sensus Connect multimedijalni displej od 7 inča pretvaraju Vaš Volvo u povezano infotainment čvorište. Osim što možete da emitujete odličnu muziku i gledate DVD filmove ili zemaljsku televiziju u automobilu, Sensus Connect Vam omogućava da ostanete u vezi sa spoljašnjim svetom. Nudi Vam veliki broj praktičnih automobilskih aplikacija koje Vam obezbeđuju zabavu, navigaciju, kontrolu, povezivanje i druge usluge. I ono što je možda najvažnije: Vaš Volvo je već sada pripremljen za predstojeće automobilske infotainment funkcije na bazi Veba i tehnologije oblaka.

Audio oprema
Audio striming
Image2
Audio striming

Integrisana Bluetooth® tehnologija omogućava bežičnu komunikaciju i striming muzičkih datoteka. Jednostavno povežite Vaš Bluetooth® kompatibilni mobilni telefon na audio sistem i uživajte u muzici memorisanoj u Vašem telefonu. Nazivi numera i izvođača se prikazuju na integrisanom centralnom displeju.

Daljinska kontrola na upravljaču
Image2
Daljinska kontrola na upravljaču

Pomoću ove kontrole lako koristite funkcije audio sistema i telefona ne podižući ruke sa upravljača. Podesite jačinu zvuka, promenite radio stanicu, promenite numeru i obavite telefonske pozive ili odgovorite na njih tako što ćete upotrebiti dugmad ili intuitivni točkić.

Digital Audio Broadcasting (DAB)
Image2
Digital Audio Broadcasting (DAB)

Kada imate digitalni radio uređaj, možete da koristite Digital Audio Broadcasting (DAB) – standard za digitalne radio uređaje u Evropi. U zemljama koje imaju DAB emitere imaćete pristup većem broju radio kanala, poboljšani radio prijem i visok kvalitet zvuka.

Zabava
Digitalni TV prijemnik
Image2
Digitalni TV prijemnik

Ako imate digitalni TV prijemnik, možete da gledate zemaljske TV kanale na centralnom displeju od 7 inča kada automobil miruje. Digitalnim televizorom se lako upravlja opcionalnim daljinskim upravljačem.

Dodatna strujna utičnica
Image2
Dodatna strujna utičnica

Dodatna strujna utičnica se nalazi u prostoru za odlaganje stvari ispod prednjeg centralnog naslona za ruke i mogu da joj pristupe svi putnici na prednjim ili zadnjim sedištima; ona obezbeđuje struju za telefonski punjač, laptop, konzolu za igrice, DVD plejer ili neke druge prenosive elektronske uređaje.

Tekstilne presvlake sedišta
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)
Image2
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)

Fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)
Image2
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)

Table sedišta od City Weave tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. City Weave je tkanina Charcoal i Blond boje koja je svetla i sjajna, ali se lako održava u čistom stanju. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Blond/Charcoal
Unutrašnjost: Blond/Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Kožne presvlake sedišta
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal/Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)
Image2
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)

Table sedišta od nubuk kože i tekstila sa perforiranim podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Kombinacija nubuk kože i tekstila je divno, vrhunsko platno sa izvanrednim prianjanjem i prirodnom ventilacijom. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

R-Design presvlake od kože/perforirane kože
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)
Image2
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)

Fina koža je proizvedena primenom održivih ekoloških tehnika bojenja pomoću kojih se postiže izdržljiva završna obrada. Minimalnim korišćenjem laka dobija se prirodni izgled kože koja predivno stari. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

Upravljači
Kožom presvučen upravljač, Charcoal
Image2
Kožom presvučen upravljač, Charcoal

Sportski dizajniran kožni upravljač Charcoal boje sa tri paoka. Upravljač ima ergonomski dizajniranu ivicu sa jasnim osloncima za palčeve, što omogućava dinamičko držanje. Ekskluzivna i prijatna koža daje najbolji mogući osećaj. Dekorativna Silk metal tabla naglašava vrhunski tehnološki dizajn.

Kožom presvučeni upravljač, Charcoal sa Silk Metal umetkom
Image2
Kožom presvučeni upravljač, Charcoal sa Silk Metal umetkom

Sportski dizajniran kožni upravljač Charcoal boje sa tri paoka. Upravljač ima ergonomski dizajniranu ivicu sa jasnim osloncima za palčeve, što omogućava dinamičko držanje. Ekskluzivna i prijatna koža daje najbolji mogući osećaj. Dekorativna Silk metal tabla naglašava vrhunski tehnološki dizajn.

Upravljač presvučen kožom, Blonde/Charcoal sa Silk Metal umetkom
Image2
Upravljač presvučen kožom, Blonde/Charcoal sa Silk Metal umetkom

Upravljač sa ručno šivenom kožnom oblogom, pri čemu je spoljašnja ivica Charcoal boje, a unutrašnja ivica Blond boje. Silk Metal umetak daje hromirani okvir oko središta, produžavajući se do centralnog paoka.

R-Design kožom presvučen sportski upravljač, Charcoal sa Silk metal umetkom
Image2
R-Design kožom presvučen sportski upravljač, Charcoal sa Silk metal umetkom

Upravljač sa ručno šivenom kožnom oblogom Charcoal boje, pri čemu je spoljašnja ivica od perforirane kože. Silk Metal umetak daje hromirani okvir oko središta, produžavajući se do dvodelnog centralnog paoka sa R-Design oznakom.

Ručice menjača
Kožom presvučena ručica menjača, Charcoal sa Silk metal umetkom, ručni menjač
Image2
Kožom presvučena ručica menjača, Charcoal sa Silk metal umetkom, ručni menjač

Kožom presvučena ručica menjača za manuelne menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Svetleća, kožom presvučena ručica menjača, Charcoal, manuelni
Image2
Svetleća, kožom presvučena ručica menjača, Charcoal, manuelni

Svetleća, kožom presvučena ručica menjača za manuelne menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Ručica menjača presvučena kožom Charcoal boje sa Silk metal umetkom, Geartronic™
Image2
Ručica menjača presvučena kožom Charcoal boje sa Silk metal umetkom, Geartronic™

Ručica menjača presvučena kožom za automatske menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Ručica menjača presvučena kožom
Image2
Ručica menjača presvučena kožom

Ručica menjača presvučena kožom je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom, Charcoal, Geartronic™
Image2
R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom, Charcoal, Geartronic™

Naša R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom naglašava sportski i osobeni izgled Vašeg automobila. Kada je mračno, svetleća ručica menjača Vam pomaže da se fokusirate na vožnju.

(Standardno za R-Design)

Dekorativni umeci
Charcoal
Image2
Charcoal

Ručno farbane table mat crne boje imaju glatku završnu obradu sa metalik nijansama koje se pojavljuju kada svetlost obasja površinu.

Milled Aluminium
Image2
Milled Aluminium

Sjajni metal sa finim geometrijskim dezenom koji ima trodimenzionalni efekat. Satenska završna obrada čini dezen uočljivijim. Samo za centralnu konzolu.

Black Grid Aluminium
Image2
Black Grid Aluminium

Vrlo sjajan metal sa lakiranim slojem preko vrlo detaljnog kariranog dezena odštampanog na metalu radi ujednačenog izgleda. Samo za centralnu konzolu.

Stealth Aluminium
Image2
Stealth Aluminium

Crni metal sa mat završnom obradom preko ovlaš teksturiranog rešetkastog dezena radi ujednačenog izgleda. Samo za centralnu konzolu.

Moderno drvo
Image2
Moderno drvo

Drvo otvorene teksture sa tamnom, raskošnom kestenjastom bojom i ravnomernom, linearnom strukturom. Glatka mat završna obrada ima vrlo prirodan izgled. Samo za centralnu konzolu.

Patosnice
Tekstilne patosnice
Image2
Tekstilne patosnice

Ove stilizovane i praktične tekstilne patosnice, koje savršeno odgovaraju unutrašnjosti automobila i koje se lako postavljaju, naglašavaju udobnu i prijatnu atmosferu u Volvo automobilu. Osim što održavaju unutrašnjost u dobrom stanju, efikasno štite od prljavštine i čvrsto zaptivaju pod. Osim toga, lako se uklanjaju kada treba da se očiste.

R-Design tekstilne patosnice
Image2
R-Design tekstilne patosnice

Vaš automobil će imati sportski izgled iznutra kao i spolja uz pomoć ovih praktičnih, stilizovanih R-Design patosnica. Vodootporni donji deo od gume štiti unutrašnjost od prljavštine i vode. Napravljene su od robustnog taftovanog tekstila otpornog na habanje koji je udoban za noge i koji ima dinamičan i karakterističan izgled.

Gumene patosnice, Charcoal
Image2
Gumene patosnice, Charcoal

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna.

U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Izlivene plastične patosnice, Charcoal
Image2
Izlivene plastične patosnice, Charcoal

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna. U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Izlivene plastične patosnice, Blond
Image2
Izlivene plastične patosnice, Blond

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna. U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Gumena prostirka za tunel
Image2
Gumena prostirka za tunel

Održite unutrašnjost Volvo automobila u prvobitnom stanju i zaštitite podne prostirke pomoću gumene prostirke za tunel odgovarajuće boje. Ona je idealna kada na zadnjem sedištu sede tri putnika.

Ostali unutrašnji izgled
Ambijentalno osvetljenje
Image2
Ambijentalno osvetljenje

Dobro osvetljenje je rešenje za pravljenje odgovarajuće atmosfere. To važi i za automobil i za kuću. Naš opcionalni paket ambijentalnog osvetljenja osvetljava sve ono što može da Vam zatreba noću. Zahvaljujući prefinjenom belom sjaju više nikada nećete morati da po mraku napipavate držače za čaše ili da kopate naslepo po džepovima u vratima. „Ukupan efekat je vrlo topao i prijatan, kao kada se u hladnoj noći nalazite u toploj švedskoj kući“, kažu naši dizajneri. Boja tematski divno pristaje belo osvetljenim komandama na instrument tabli i svim drugim mestima u automobilu. Čak je i opcioni kompas u retrovizoru osvetljen istom elegantnom belom nijansom.

Unutrašnje osvetljenje
Image2
Unutrašnje osvetljenje

LED unutrašnje osvetljenje naglašava prefinjen ambijent unutar Vašeg Volvo automobila kada je napolju mrak. Pomoću sedam pojedinačnih podešavanja za boju osvetljenja i reflektore možete da napravite sopstveni unutrašnji ambijent. Znači, bez obzira na to da li putujete na posao ili izlazite na večeru, atmosfera u Vašem Volvo automobilu biće uvek onakva kakvu želite. Osim toga, boja osvetljenja u unutrašnjosti može da se usklađuje sa temperaturnim podešavanjima sistema za klimatizaciju.

Sportske papučice
Image2
Sportske papučice

Naglasite ekskluzivan, sportski izgled i atmosferu unutar Volvo automobila koristeći ove sportske papučice. Brušeni aluminijum i guma kao završna obrada povećavaju prianjanje.

R-Design adaptivni digitalni displej
Image2
R-Design adaptivni digitalni displej

Ovaj digitalni displej za vozača Vam omogućava da uživate u dinamičkom izgledu prepoznatljivog plavog R-Design displeja i da lako prilagodite njegov raspored i interfejs koristeći jedan od tri režima displeja – Performance, ECO i Elegance. Performance režim koji ima vrlo veliki obrtomer, Eco režim koji hvali ekonomičnu, ekološku vožnju i Elegance režim koji je klasičan podrazumevan režim.

R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje
Image2
R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje

Ekskluzivna R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje optimizuje unutrašnjost Volvo automobila i daje joj dinamičan izgled kao kod avionske kabine. Standardno za R-Design.

Ukrasne obloge pragova, napred
Image2
Ukrasne obloge pragova, napred

Ove aluminijumske ukrasne obloge pragova na prednjim vratima čine automobil prefinjenijim i predstavljaju stilski dodatak koji se zapazi svaki put kada se otvore prednja vrata.

Boje karoserije
614 Ice White
Image2
614 Ice White

Svetla, puna bela boja sa diskretnim sivim tonovima koji naglašavaju raskoš i dubinu.

707 Crystal White pearl
Image2
707 Crystal White pearl

Svetlucava biserna metalik boja koja prelazi iz svetlucave bele u svetlucavu toplu žutobelu boju u zavisnosti od svetla i ugla gledanja.

Dostupno i za R-Design.

719 Luminous Sand metallic
Image2
719 Luminous Sand metallic

Svetla, topla metalik boja sa velikim udelom srebrne boje.

612 Passion Red
Image2
612 Passion Red

Dostupno i za R-Design.

723 Denim Blue metallic
Image2
723 Denim Blue metallic

Raskošna, tamna boja plavog dima sa svilenkastom završnom obradom. Po uzoru na pohabanu kožu i teksas platno.

720 Bursting Blue metallic
Image2
720 Bursting Blue metallic

Samo za R-Design.

721 Mussel Blue metallic
Image2
721 Mussel Blue metallic

Svetla, elegantna plava boja sa čeličnim nijansama koja podseća na boju švedskog mora i neba.

621 Amazon Blue
Image2
621 Amazon Blue

Po uzoru na originalne Volvo boje iz 1960-ih koje su korišćene za klasične modele kao što je Amazon.

711 Bright Silver metallic
Image2
711 Bright Silver metallic

Jasna, neutralna metalik boja sa glatkim aluminijumskim nijansama koje daju svetlu završnu obradu.

714 Osmium Grey metallic
Image2
714 Osmium Grey metallic

Tamnosiva boja sirovog, nedovršenog čelika sa srebrnim nijansama koje definišu oblik automobila.

717 Onyx Black metallic
Image2
717 Onyx Black metallic

Vrlo tamna crna boja koja sjaji na suncu i izgleda još crnje pri slabijoj svetlosti.

725 Fusion Red metallic
Image2
725 Fusion Red metallic

Diskretna crvena boja sa tamnijim i svetlijim nijansama koje joj daju pravu dubinu.

019 Black Stone
Image2
019 Black Stone

Sjajna, prefinjena crna boja sa lakom koji podseća na vrhunski ispoliran crni klavir.

Točkovi
Artio 8x19" Matt Tech Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Artio 8x19" Matt Tech Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 8x19
​Dimenzija pneumatika: 235/35 R19

Ixion 7,5x18" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Ixion 7,5x18" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Midir 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure
Image2
Midir 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Midir 7,5x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Midir 7,5x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/45 R18

Tamesis 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure
Image2
Tamesis 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Narvi 7x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Narvi 7x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7x18
Dimenzija pneumatika:

Ixion 7,5x17" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Ixion 7,5x17" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7,5x17
Dimenzija pneumatika: 205/50 R17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Standardno za R-Design

Sarpass 7,5x17" Silver Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Sarpass 7,5x17" Silver Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Segomo 7,5x17" Matt Tinted Silver, točak od lake legure
Image2
Segomo 7,5x17" Matt Tinted Silver, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Spider 7x17" Dark Grey Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Spider 7x17" Dark Grey Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x17
Dimenzija pneumatika: 205/50 R17

Markeb 7x16" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Markeb 7x16" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7x16
Dimenzija pneumatika:

Matres 7x16" Silver Stone, točak od lake legure
Image2
Matres 7x16" Silver Stone, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x16
Dimenzija pneumatika: 205/55 R16

Komplet poklopaca glavčina točkova, Silver
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Silver

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Komplet poklopaca glavčina točkova, Dark Grey
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Dark Grey

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Komplet poklopaca glavčina točkova, Chromed
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Chromed

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Stilizovanje karoserije
Dnevna LED svetla
Image2
Dnevna LED svetla

Ova stilizovana dnevna LED svetla u spojleru se automatski aktiviraju tokom dana da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam za osvetljenje potrebna oborena halogena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Samo u kombinaciji sa halogenim prednjim svetlima.

Okrugle izduvne cevi
Image2
Okrugle izduvne cevi

Ove izduvne cevi od nerđajućeg čelika sa jedinstvenom i atraktivnom hromiranom završnom obradom naglašavaju sportski profil Vašeg Volvo automobila i daju mu dinamičniji izgled.

R-Design zadnji difuzor
Image2
R-Design zadnji difuzor

Dvostruke sportske izduvne cevi od 90 mm sa Silk metal završnom obradom, koje su integrisane u R-Design zadnji difuzor, upotpunjuju beskompromisni, sportski karakter Vašeg V40 R-Design modela. Dvostruke sportske izduvne cevi montirane su sa svake strane. (Standardno za R-Design).

R-Design sportske izduvne cevi
Image2
R-Design sportske izduvne cevi

Dvostruke sportske izduvne cevi od 90 mm sa Silk metal završnom obradom, koje su integrisane u R-Design zadnji difuzor, upotpunjuju beskompromisni, sportski karakter Vašeg V40 R-Design modela. Dvostruke sportske izduvne cevi su montirane sa svake strane. (Standardno za R-Design)

R-Design poklopci retrovizora na vratima, Bright Silver matt
Image2
R-Design poklopci retrovizora na vratima, Bright Silver matt

Ovi prepoznatljivi poklopci retrovizora na vratima sa Bright Silver matt završnom obradom daju osobeni stil i naglašavaju sportski karakter Vašeg Volvo automobila. Standardno za R-Design.

Bez zadnjeg amblema motora
Image2
Bez zadnjeg amblema motora

Možete da poručite Volvo bez zadnjeg amblema motora.

Bez zadnjih amblema (levo i desno)
Image2
Bez zadnjih amblema (levo i desno)

Možete da poručite Volvo bez zadnjih amblema (levo i desno).

Prtljažni prostor
Zadnje sedište sa sklopivim dvodelnim naslonom u odnosu 60/40
Image2
Zadnje sedište sa sklopivim dvodelnim naslonom u odnosu 60/40

Ergonomsko zadnje sedište je izuzetno udobno tokom dugih putovanja i po potrebi fleksibilno. Nasloni se nezavisno spuštaju u dva dela, što omogućava prevoz tereta i putnika uz istu udobnost. Spoljašnja zadnja sedišta su postavljena prema centralnom delu tako da putnici imaju više prostora i bolji pogled. Sklopivi naslon za ruke, držači za čaše integrisani sa jastukom srednjeg sedišta i dodatni prostor za odlaganje stvari na sedištima do prozora nude još veću udobnost.

Pod prtljažnika na dva nivoa
Image2
Pod prtljažnika na dva nivoa

Pod prtljažnika na dva nivoa olakšava utovar, pričvršćivanje i transport robe jer je potpuno ravan kada su zadnja sedišta spuštena. To takođe daje dodatne mogućnosti za skladištenje ispod poda, što je naročito pogodno u kombinaciji sa prostirkom organizatora prtljažnika. Rasklapanjem dodatnog poda prtljažnika dobijate pametni držač za torbe za kupovinu.

Mrežasti džep, bočna tabla prtljažnog prostora
Image2
Mrežasti džep, bočna tabla prtljažnog prostora

Ovaj elastični mrežasti džep omogućava praktično skladištenje sitnica duž leve table u prtljažniku. Ne može da se kombinuje sa podom prtljažnika na dva nivoa.

Organizator tereta, prtljažni prostor
Image2
Organizator tereta, prtljažni prostor

Ovaj teleskopski okvir s podnim šinama i držačem tereta lako se ugrađuje, a pojednostavljuje učvršćivanje i organizaciju torbi, opreme i nepričvršćenih predmeta. Razdvaja lomljive predmete od drugog tereta ili čak, po potrebi, deli prtljažni prostor na dva dela. A kada organizator nije potreban, lako se uklanja i odlaže.

Mreža na zadnjoj polici
Image2
Mreža na zadnjoj polici

Montirana ispod zadnje police, ova mreža za nepričvršćene predmete (kao što su kišobrani, knjige i mape) pomaže Vam da održite red u prtljažnom prostoru, pa su stvari i dalje nadohvat ruke kada Vam zatrebaju.

Strujna utičnica, prtljažni prostor
Image2
Strujna utičnica, prtljažni prostor

Da bi Vaš Volvo bio univerzalniji, priključite dodatnu električnu opremu kao što je rashladna kutija preko ove strujne utičnice od 12 V u prtljažnom prostoru.

Obezbeđivanje tereta
Zaštitna mreža
Image2
Zaštitna mreža

Ova mreža štiti putnike od neobezbeđenog prtljaga pri naglom kočenju. Može da se drži u praktičnoj torbi ispod poda prtljažnika kada nije potrebna.

Motori
T5 od 245 KS/350 Nm
Image2
T5 od 245 KS/350 Nm

T5 Drive-E motor nove generacije ima dinamične performanse i na autoputu i u gradu. Ovaj vrhunski, univerzalni motor obezbeđuje veliku količinu snage baš onda kada Vam treba, što daje izvanredne vozne karakteristike u kombinaciji sa našim mirnim osmostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T4 od 190 KS/300 Nm
Image2
T4 od 190 KS/300 Nm

Naš T4 Drive-E motor nove generacije Vam nudi laku, dinamičnu i vrlo efikasnu vožnju. Već na malim brojevima obrtaja imate stalan tok snage koji obezbeđuje izvanredne vozne karakteristike u svim uslovima. Da bi vožnja bila lakša, T4 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T3 od 1,5 litara i 152 KS/250 Nm
Image2
T3 od 1,5 litara i 152 KS/250 Nm

Konstruisali smo T3 Drive-E motor nove generacije da biste od manjeg dobili više. Uparen sa našim ekonomičnim 6-stepenim Geartronic™ automatskim menjačem, ovaj motor Vam obezbeđuje malu potrošnju goriva i ravnomernu snagu pri svim brojevima obrtaja.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T3 od 2,0 litara i 152 KS/250 Nm
Image2
T3 od 2,0 litara i 152 KS/250 Nm

Konstruisali smo T3 Drive-E motor nove generacije da biste od manjeg dobili više. Ovaj motor, koji Vam obezbeđuje malu potrošnju goriva i ravnomernu snagu pri svim brojevima obrtaja, uparen je sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T2 od 122 KS/220 Nm
Image2
T2 od 122 KS/220 Nm

T2 Drive-E motor od 122 KS/220 Nm Vam nudi veliku efikasnost, malu potrošnju goriva i prijatnu vožnju. Maksimalna snaga Vam je na raspolaganju već na vrlo malim brojevima obrtaja, a stvari držite pod kontrolom zahvaljujući našem prepoznatljivom šestostepenom ručnom menjaču.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T2 od 1,5 litara i 122 KS/220 Nm
Image2
T2 od 1,5 litara i 122 KS/220 Nm

T2 Drive-E motor Vam nudi veliku efikasnost, malu potrošnju goriva i prijatnu vožnju. Da bi vožnja bila lakša, T2 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

D4 od 190 KS/400 Nm
Image2
D4 od 190 KS/400 Nm

Naš napredni D4 Drive-E motor od 190 KS/400 Nm omogućava Vam da uživate više i trošite manje. Napravljen po najmodernijoj tehnologiji za dizel motore, D4 Vam obezbeđuje najefikasniju i najpouzdaniju vožnju. Da bi vožnja bila lakša, D4 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Zbog svoje efikasnosti i poboljšanja ovaj motor je savršen izbor za poslovne korisnike. Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija dva turbo-punjača čine vožnju prijatnijom uz istu efikasnost. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

D3 od 150 KS/320 Nm
Image2
D3 od 150 KS/320 Nm

Konstruisali smo ovaj D3 dizel motor da bismo Vam dali vrhunsku kombinaciju ekonomičnosti i performansi. To u kombinaciji sa ekološkom prirodom motora čini vrlo efikasan i univerzalan D3 motor savršenim partnerom na svakom putovanju.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača čine vožnju prijatnijom uz istu efikasnost. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida. Kontrola emisije najnovije generacije sa selektivnom katalitičkom redukcijom smanjuje štetnu emisiju azotnih oksida (NOx) do 90%.

Pomoću naše funkcije režima vožnje, lako prilagođavate karakteristike motora svojim potrebama koristeći komforni, ECO, dinamički ili individualni režim.

Ovaj D3 može da se poruči sa osmostepenim Geartronic™ automatskim menjačem ili šestostepenim ručnim menjačem.

D2 od 120 KS/280 Nm
Image2
D2 od 120 KS/280 Nm

Naš D2 Drive-E motor Vam nudi izuzetnu efikasnost i isto uživanje u vožnji. Bez obzira na to da li ste u gradu ili na autoputu, ovaj motor Vam nudi vrhunsku kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača samo su neke od tajni ove čudesne efikasnosti. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

Ovaj D2 je uparen sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem ili sa našim mirnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

D2 od 120 KS/280 Nm
Image2
D2 od 120 KS/280 Nm

Naš D2 Drive-E motor Vam nudi izuzetnu efikasnost i isto uživanje u vožnji. Bez obzira na to da li ste u gradu ili na autoputu, ovaj motor Vam nudi vrhunsku kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača samo su neke od tajni ove čudesne efikasnosti. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

Ovaj D2 je uparen sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem.

Menjač
Osmostepeni Geartronic™ automatski menjač
Image2
Osmostepeni Geartronic™ automatski menjač

Naša nova generacija osmostepenih Geartronic™ menjača brzo i lako menja stepene prenosa, što omogućava superiornu efikasnost i intuitivnu vožnju. Uvek ste u odgovarajućem stepenu prenosa, bez obzira na to da li je reč o optimalnoj reakciji motora pri svim brojevima obrtaja ili laganom i najekonomičnijem krstarenju. Kad god ste raspoloženi za dinamičnu vožnju, treba samo da se prebacite na ručni režim. Kada imate naše opcionalne prebacivače stepena prenosa, držite stvari pod kontrolom jer stepene prenosa menjate kada su Vam obe ruke na upravljaču.

Šestostepeni Geartronic™ automatski menjač
Image2
Šestostepeni Geartronic™ automatski menjač

Naša nova generacija šestostepenih Geartronic™ menjača brzo i lako menja stepene prenosa, što omogućava izvanrednu efikasnost i intuitivnu vožnju. Uvek ste u odgovarajućem stepenu prenosa, bez obzira na to da li je reč o optimalnoj reakciji motora pri svim brojevima obrtaja ili laganom i ekonomičnom krstarenju. Kad god ste raspoloženi za dinamičnu vožnju, treba samo da se prebacite na ručni režim. Kada imate naše opcionalne prebacivače stepena prenosa, držite stvari pod kontrolom jer stepene prenosa menjate kada su Vam obe ruke na upravljaču.

Šestostepeni ručni menjač
Image2
Šestostepeni ručni menjač

Naš lak šestostepeni ručni menjač funkcioniše tečno i precizno. Šesti stepen prenosa obezbeđuje opušteno krstarenje i veliku ekonomičnost na autoputu. Ravnomerni hod kvačila garantuje da ćete krenuti s pouzdanjem i otmenošću.

Šestostepeni ručni menjač
Image2
Šestostepeni ručni menjač

Naš lak šestostepeni ručni menjač funkcioniše tečno i precizno. Šesti stepen prenosa obezbeđuje opušteno krstarenje i veliku ekonomičnost na autoputu. Ravnomerni hod kvačila garantuje da ćete krenuti s pouzdanjem i otmenošću.

Prebacivači stepena prenosa
Image2
Prebacivači stepena prenosa

Obezbeđujući bržu ručnu promenu stepana prenosa kada su ruke na upravljaču, prebacivači stepena prenosa za Geartronic™ automatski menjač pružaju još veću zabavu i kontrolu za upravljačem.

Start/Stop tehnologija
Image2
Start/Stop tehnologija

Start/Stop funkcija dodatno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova u gradu. Kada se zaustavite na semaforu ili u saobraćajnoj koloni, motor se privremeno isključuje da bi se eliminisao prazan hod, nakon čega se ponovo pokreće čim nastavite vožnju.

Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo
Image2
Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo

Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo Vam omogućava da krenete uzbrdo ili nizbrdo tako što sprečava pomeranje automobila dok prebacujete stopalo sa pedale kočnice na pedalu gasa. Ona drži kočnice aktivirane kraće vreme nakon što otpustite pedalu kočnice.

Šasija i upravljanje
Sportska šasija
Image2
Sportska šasija

Ova sportska šasija spušta Vaš Volvo za 10 mm da bi izgled i vožnja bili dinamičniji. Niže težište, krući amortizeri i opruge dodatno poboljšavaju ponašanje na putu, vuču i dinamičku kontrolu u krivinama.

Šasija
Image2
Šasija

Šasija Vašeg Volvo automobila je napravljena tako da Vam obezbedi prijatnu vožnju i agilno ponašanje automobila na svim putevima. Zadnje ogibljenje u više tačaka i MacPherson prednje ogibljenje krute karoserije obezbeđuju Vam kontrolu tokom vožnje. Takođe, prednje i zadnje ogibljenje zajedno obezbeđuju stabilno kočenje i lako upravljanje. U krivinama, zadnji točkovi imaju mogućnost laganog zakretanja, što doprinosi većoj stabilnosti i odzivnosti upravljanja.

Elektronska kontrola stabilnosti ESC
Image2
Elektronska kontrola stabilnosti ESC

Da bi kontrola bila veća, elektronska kontrola stabilnosti optimizuje vuču i smanjuje opasnost od bočnog klizanja točkova pri svim brzinama i u svim uslovima. Suprotstavlja se nedovoljnom i prevelikom zaokretanju u krivinama, što doprinosi bezbednijoj i zabavnijoj vožnji u krivinama. Elektronska kontrola stabilnosti detektuje potencijalno bočno klizanje i preduzima mere za njegovo sprečavanje tako što redukuje snagu motora i/ili koči odgovarajuće točkove. Osim toga, detektuje ljuljanje karoserije da bi smanjila opasnost od gubitka prianjanja pri hitnom manevrisanju i oštrom skretanju. Kada kočite automobil onda kada se jedna strana automobila nalazi na površini sa drugačijim koeficijentom trenja, automobil automatski blago zaokreće upravljač u suprotnom smeru da bi zadržao stabilnost. Da bi karakteristike vožnje bile dinamičnije, naša dinamična raspodela obrtnog momenta koristi rezervu stabilnosti automobila kako bi izuzetno brzo i precizno reagovala na pomeranje upravljača. Osim toga, naša kontrola prianjanja u krivinama sa raspodelom obrtnog momenta obezbeđuje bolje prianjanje pri skretanju velikom brzinom, nedovoljnom zaokretanju u krivinama i snažnijem ubrzavanju. Funkcioniše tako što koči unutrašnji pogonski točak ako počne da gubi prianjanje u krivini i prenosi snagu na spoljašnji točak. Kontrola nedovoljnog zaokretanja u krivinama je još jedna inovativna tehnologija koja još više umanjuje pojavu nedovoljnog zaokretanja u krivinama u cilju stabilnijeg i dinamičnijeg kretanja u krivinama. Osim toga, ako ste raspoloženi da preuzmete veću kontrolu pri dinamičnoj vožnji, izaberite sportski režim da biste isključili funkciju za redukovanje snage motora i dozvolili kontrolisano bočno klizanje zadnjih točkova.

Brzinski regulisani servo upravljač
Image2
Brzinski regulisani servo upravljač

Naš brzinski regulisani upravljač obezbeđuje odgovarajuću servo funkciju u cilju maksimalne udobnosti i odziva upravljača – teže upravljanje pri vožnji po autoputu, a lakše pri sporom saobraćaju. Jačina upravljača takođe može da se podesi pomoću kontrole režima vožnje.

Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™
Image2
Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™

U slučaju prevrtanja, jedinstvena krovna konstrukcija štiti putnike. Naš ROPS™ sistem trenutno aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva i vazdušnu zavesu na naduvavanje da bi dodatno zaštitio Vas, suvozača i putnike na zadnjim sedištima do prozora.

Električni servo upravljač
Image2
Električni servo upravljač

Električni servo upravljač precizno reaguje na Vaše komande pri svim brzinama. Da biste se lakše parkirali, daje Vam veliku servo funkciju pri malim brzinama. Kako se brzina povećava, servo funkcija se progresivno smanjuje radi maksimalno udobne vožnje. Možete lako da prilagodite karakteristike upravljača i servo funkciju da biste maksimalno uživali u svakoj situaciji.

Lično podešavanje električnog servo upravljača
Image2
Lično podešavanje električnog servo upravljača

Ako želite da prilagođavate karakteristike brzinski regulisanog servo upravljača svojim potrebama, možete da poručite servo upravljač koji podešava vozač. Dok se servo upravljač automatski prilagođava u zavisnosti od brzine automobila, na centralnom displeju možete da odaberete jedan od tri nivoa ukupne jačine i osetljivosti upravljača – malu, srednju ili veliku jačinu servo upravljača u celom opsegu brzina.

Unutrašnjost
CleanZone
Image2
CleanZone

CleanZone omogućava Vama i Vašim putnicima da uživate u čistom, zdravom vazduhu u kabini. Kontroliše usisani vazduh i zatvara usisne vodove za vazduh u kabini ako detektuje štetne materije. Višenamenski filter smanjuje količinu prašine, polena, čestica i neprijatnih mirisa hemikalija. Osim toga, da bi osvežila Vašu kabinu po toplom danu, automatska CleanZone funkcija efikasno ventilira kabinu kada otključate automobil.

Filter putničke kabine
Image2
Filter putničke kabine

Filter putničke kabine efikasno doprinosi zdravoj klimi u putničkoj kabini jer sprečava da kroz ventilacioni sistem u putničku kabinu uđu prašina i polen.

Spoljašnost
Start/Stop tehnologija
Image2
Start/Stop tehnologija

Start/Stop funkcija dodatno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova u gradu. Kada se zaustavite na semaforu ili u saobraćajnoj koloni, motor se privremeno isključuje da bi se eliminisao prazan hod, nakon čega se ponovo pokreće čim nastavite vožnju.

Napredna kontrola emisije benzinskog motora i filter za čvrste čestice u dizel gorivu
Image2
Napredna kontrola emisije benzinskog motora i filter za čvrste čestice u dizel gorivu

Naša napredna kontrola emisije brzo reaguje nakon hladnog starta, eliminišući između 95% i 99% ugljen-monoksida, ugljovodonika i azotnih oksida iz izduvnih gasova benzinskog motora. Osim toga, Volvo turbo-dizel motore karakteriše filter za čvrste čestice koji odstranjuje oko 95% čestica iz izduvnih gasova dizel-motora.

IntelliSafe
Bezbednosni kavez
Image2
Bezbednosni kavez

Karoserija Vašeg Volvo automobila obezbeđuje maksimalnu zaštitu pri svim tipovima nesreća. Vas i Vaša putnike štiti izuzetno čvrst bezbednosni kavez, a prednje i zadnje zone gužvanja smanjuju dejstvo udara. Čvrst bezbednosni kavez, koji sprečava deformisanje putničkog prostora prilikom sudara, u najvećoj meri je napravljen od čelika legiranog borom, jednog od najčvršćih tipova čelika na tržištu. U kombinaciji sa prednjim i zadnjim zonama gužvanja za rasipanje energije i bezbednosnim tehnologijama u unutrašnjosti automobila, to štiti putnike u Vašem Volvo automobilu pri bilo kom sudaru. Pri bočnom sudaru, naš SIPS™ sistem zaštite od bočnog udara raspodeljuje sile udara preko velikog dela karoserije automobila i smanjuje opasnost od povređivanja. U slučaju prevrtanja, čvrsta krovna konstrukcija štiti putnike.

Vazdušna zavesa na naduvavanje
Image2
Vazdušna zavesa na naduvavanje

Pri nesimetričnom čeonom sudaru ili bočnom sudaru, vazdušna zavesa na naduvavanje štiti glave putnika koji sede sa strane u prednjem i zadnjem delu automobila. Ona ostaje naduvana nekoliko sekundi radi duže zaštite u slučaju sekundarnih udara.

Prednja struktura koja apsorbuje energiju
Image2
Prednja struktura koja apsorbuje energiju

Čeona konstrukcija jedinstvene geometrije i podužne čelične šipke u vratima omogućavaju rasipanje energije pri sudaru i njeno prenošenje sa prednjeg na zadnji deo automobila, smanjujući udarno dejstvo na vozača i putnike. U cilju dodatne zaštite, poprečno montirani kompaktni motori obezbeđuju maksimalan prostor za deformisanje i rasipanje energije.

Sigurnosni pojasevi sa predzatezačima i limiterima opterećenja
Image2
Sigurnosni pojasevi sa predzatezačima i limiterima opterećenja

Sigurnosni pojasevi učvršćeni u tri tačke su Volvo inovacija koja predstavlja najvažniju bezbednosnu karakteristiku u automobilu. U slučaju sudara ili prevrtanja, predzatezači trenutno zatežu pojaseve da bi čvrsto vezali putnike na prednjim sedištima i zadnjim sedištima do prozora. Pojasevi se zatim malo otpuštaju da bi smanjili naprezanje. To takođe znači da vazdušni jastuci ublažavaju udar vozača i suvozača na kontrolisani način. Da biste Vi i Vaši putnici bili maksimalno zaštićeni, sigurnosni pojasevi takođe funkcionišu zajedno sa stubom upravljača i drugim bezbednosnim tehnologijama kao što su bočni vazdušni jastuci i vazdušna zavesa na naduvavanje.

Vazdušni jastuk za pešaka
Image2
Vazdušni jastuk za pešaka

Vazdušni jastuk za pešaka ublažava posledice sudara automobila i pešaka. Prilikom udara, zadnji kraj haube se oslobađa zajedno sa vazdušnim jastukom koji pokriva donji deo vetrobranskog stakla. Zajedno sa prednjom strukturom koja apsorbuje energiju i dizajnom haube, ovo smanjuje težinu povrede pešaka u sudaru. Vazdušni jastuk za pešaka je aktivan pri brzinama od 20 km/h do 50 km/h.

Pripremljena zaštita
Image2
Pripremljena zaštita

Kada Volvo automobil detektuje da je sudar neizbežan, priprema vazdušne jastuke i sigurnosne pojaseve za očekivanu udarnu silu. Ovo u kombinaciji sa zonama gužvanja i čvrstom konstrukcijom karoserije pruža najbolju zaštitu pri slabim ili umerenim čeonim sudarima.

Vazdušni jastuk za kolena vozača
Image2
Vazdušni jastuk za kolena vozača

Vazdušni jastuk za kolena se nalazi iznad papučica radi dodatne zaštite donjih delova nogu vozača u slučaju čeonog sudara. Vazdušni jastuk za kolena se aktivira zajedno sa drugim vazdušnim jastucima i dodatnim uređajima kao što su sigurnosni pojas, predzatezač sigurnosnog pojasa, funkcija za oslobađanje pedale kočnice i integrisana zaštita kolena ispod instrument table u cilju optimalne zaštite.

Bezbednost u gradu
Image2
Bezbednost u gradu

Tehnologija za bezbednost u gradu čini vožnju pri sporom gradskom saobraćaju opuštenijom. Ona stalno proverava vozila koja stoje ili se sporo kreću ispred nje i, po potrebi, automatski koči da biste izbegli ili ublažili sudar. Tehnologija za bezbednost u gradu detektuje predstojeći sudar pri brzinama do 50 km/h i po danu i po noći; osim toga, može da izbegne sudar ako je razlika u brzini Vašeg automobila i automobila ispred Vas do 15 km/h.

Zaštitni sistem za nezaštićene učesnike u saobraćaju
Image2
Zaštitni sistem za nezaštićene učesnike u saobraćaju

Naša jedinstvena tehnologija vazdušnog jastuka za pešake smanjuje udarno dejstvo na nezaštićene učesnike u saobraćaju. Da bi se dodatno smanjilo udarno dejstvo na nezaštićene učesnike u saobraćaju, prednji deo vozila je blago zaobljen, prednji farovi su postavljeni u ravni karoserije, a poklopac motora je takav da apsorbuje energiju delujući kao zona gužvanja.

Sistem koji sprečava blokiranje kočnica sa Hydraulic Brake Assist i Ready Alert Brakes sistemima
Image2
Sistem koji sprečava blokiranje kočnica sa Hydraulic Brake Assist i Ready Alert Brakes sistemima

Efikasne kočnice su najbitnije za pouzdanu i bezbednu vožnju. U vanrednoj situaciji mnogo znače snažne, neblokirajuće disk kočnice. Ako ne kočite dovoljno snažno, Hydraulic Brake Assist sistem obezbeđuje maksimalan kočioni pritisak. Osim toga, ako iznenada otpustite pedalu gasa ili senzori detektuju neku prepreku ispred automobila, Ready Alert Brakes sistem odmah približava disk pločice kočionim diskovima kako bi smanjio put kočenja. Electronic Brake Distribution sistem obezbeđuje odgovarajuću kočionu silu na prednjim i zadnjim točkovima u zavisnosti od opterećenja i putnih uslova.

Elektronska kontrola stabilnosti ESC
Image2
Elektronska kontrola stabilnosti ESC

Da bi kontrola bila veća, elektronska kontrola stabilnosti optimizuje vuču i smanjuje opasnost od bočnog klizanja točkova pri svim brzinama i u svim uslovima. Suprotstavlja se nedovoljnom i prevelikom zaokretanju u krivinama, što doprinosi bezbednijoj i zabavnijoj vožnji u krivinama. Elektronska kontrola stabilnosti detektuje potencijalno bočno klizanje i preduzima mere za njegovo sprečavanje tako što redukuje snagu motora i/ili koči odgovarajuće točkove. Osim toga, detektuje ljuljanje karoserije da bi smanjila opasnost od gubitka prianjanja pri hitnom manevrisanju i oštrom skretanju. Kada kočite automobil onda kada se jedna strana automobila nalazi na površini sa drugačijim koeficijentom trenja, automobil automatski blago zaokreće upravljač u suprotnom smeru da bi zadržao stabilnost. Da bi karakteristike vožnje bile dinamičnije, naša dinamična raspodela obrtnog momenta koristi rezervu stabilnosti automobila kako bi izuzetno brzo i precizno reagovala na pomeranje upravljača. Osim toga, naša kontrola prianjanja u krivinama sa raspodelom obrtnog momenta obezbeđuje bolje prianjanje pri skretanju velikom brzinom, nedovoljnom zaokretanju u krivinama i snažnijem ubrzavanju. Funkcioniše tako što koči unutrašnji pogonski točak ako počne da gubi prianjanje u krivini i prenosi snagu na spoljašnji točak. Kontrola nedovoljnog zaokretanja u krivinama je još jedna inovativna tehnologija koja još više umanjuje pojavu nedovoljnog zaokretanja u krivinama u cilju stabilnijeg i dinamičnijeg kretanja u krivinama. Osim toga, ako ste raspoloženi da preuzmete veću kontrolu pri dinamičnoj vožnji, izaberite sportski režim da biste isključili funkciju za redukovanje snage motora i dozvolili kontrolisano bočno klizanje zadnjih točkova.

Stop svetlo u vanrednoj situaciji i upozorenje na opasnost
Image2
Stop svetlo u vanrednoj situaciji i upozorenje na opasnost

Naše stop svetlo u vanrednoj situaciji upozorava vozila koja Vam se približavaju otpozadi ako morate panično da kočite. Funkcioniše pri brzinama iznad 50 km/h i razlikuje normalno i panično kočenje. Pri paničnom zaustavljanju stop svetla zatrepere četiri puta u sekundi, što slično telegrafu jasno obaveštava vozača iza Vas o potencijalnom problemu ispred njega. Kada usporite do brzine ispod 10 km/h, stop svetla prestaju da pulsiraju i trepćuća svetla upozorenja preuzimaju funkciju.

Automatsko kočenje nakon sudara
Image2
Automatsko kočenje nakon sudara

Da bi opasnost od dodatnih oštećenja i povreda nakon sudara bila manja, na primer usled sudara sa drugim automobilima ili ljudima, Vaš Volvo automatski koči kada se aktiviraju predzatezači sigurnosnih pojaseva ili vazdušni jastuk.

Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™
Image2
Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™

U slučaju prevrtanja, jedinstvena krovna konstrukcija štiti putnike. Naš ROPS™ sistem trenutno aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva i vazdušnu zavesu na naduvavanje da bi dodatno zaštitio Vas, suvozača i putnike na zadnjim sedištima do prozora.

Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™
Image2
Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™

Sistem zaštite od bočnog udara SIPS™ štiti Vas i Vaše putnike od bočnog sudara. Čelični okvir karoserije – uključujući okvire prednjih sedišta – odvodi energiju nastalu pri bočnom sudaru od putnika do drugih delova automobilske karoserije. Izuzetno čvrsta bočna konstrukcija može da izdrži bočne udare velike jačine – čak i pri sudaru sa većim vozilima. Vazdušna zavesa na naduvavanje i bočni vazdušni jastuci na prednjim sedištima zajedno sa SIPS™-om obezbeđuju dodatnu zaštitu putnicima na prednjim sedištima. U zadnjem delu SIPS™ i vazdušna zavesa na naduvavanje štite putnike na sedištima do prozora.

Sklopivi stub volana
Image2
Sklopivi stub volana

Stub volana je napredni deo sistema bezbednosti, sa gornjom i donjom sekcijom koje se u slučaju čeonog sudara sklapaju na kontrolisani način i tako štite vozača.

Bočni vazdušni jastuci
Image2
Bočni vazdušni jastuci

U slučaju bočnog sudara bočni vazdušni jastuci se odmah naduvavaju da bi zaštitili grudni koš i kuk vozača i suvozača. Bočni vazdušni jastuci se nalaze na idealnom mestu na naslonu prednjih sedišta.

Dvostepeni vazdušni jastuci, za vozača i suvozača
Image2
Dvostepeni vazdušni jastuci, za vozača i suvozača

Zajedno sa sigurnosnim pojasevima, prednji vazdušni jastuci štite Vašu glavu, lice i grudi pri čeonom sudaru. Osim toga, oni su inteligentni – da bi zaštita bila optimalna, vazdušni jastuci prilagođavaju stepen naduvavanja sili udara. Ako je udar dovoljno slab pa vazdušni jastuci nisu potrebni, sistem samo aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva ako je to potrebno. Da bi se na sedište suvozača montiralo sedište za decu, vazdušni jastuk suvozača se lako isključuje pomoću prekidača za isključivanje.

Nasloni za glavu
Image2
Nasloni za glavu

Nasloni za glavu u Vašem Volvo automobilu pružaju izvanrednu zaštitu, bez obzira na visinu osobe i na to da li sedi napred ili nazad. Naslon za glavu na centralnom zadnjem sedištu može potpuno da se uvuče u naslon sedišta kako bi vozač bolje video unazad. Naslone za glavu zadnjih sedišta do prozora možete da preklopite unapred pritiskanjem dugmeta (opcija) kako biste bolje videli unazad. U sklopljenom položaju oni sprečavaju putnike da sednu, pa putnici moraju da ih podignu u uspravan položaj.

Unutrašnjost koja apsorbuje silinu udarca
Image2
Unutrašnjost koja apsorbuje silinu udarca

Svi paneli i stranice vrata obloženi su materijalima koji apsorbuju silinu udarca radi umanjivanja rizika od povreda putnika.

Bezbednosni trougao
Image2
Bezbednosni trougao

Povećajte svoju bezbednost, kao i bezbednost svojih putnika i drugih učesnika u saobraćaju koristeći ovaj lak, bezbednosni trougao sa širokougaonim reflektorom. Ima inteligentno omišljen dizajn, pa može da stoji uspravno čak i na snažnom vetru i klizavim površinama.

Bezbednosni trougao zauzima malo prostora kada se sklopi i odloži u svoju praktičnu kutiju.

Pribor za prvu pomoć
Image2
Pribor za prvu pomoć

Ovaj praktičan komplet za prvu pomoć sadrži opremu koja Vam treba u vanrednoj situaciji. Nalazi se u prtljažnom prostoru i sadrži različite zavoje; sadržaj kompleta se drži u različitim odeljcima radi lakšeg i bržeg pronalaženja.

IntelliSafe Surround čine IntelliSafe Standard i sledeće tehnologije
Kontrolni sistem za alarmiranje vozača
Image2
Kontrolni sistem za alarmiranje vozača

Kontrolni sistem za alarmiranje vozača Vas diskretno upozorava ako primeti da vozite dekoncentrisano ili umorno. Po potrebi emituje zvučno upozorenje i prikazuje poruku na instrument tabli u kojoj Vam predlaže da se odmorite. Aktivna pri brzinama većim od 65 km/h, kamera prati put ispred vozila dok kontrolni sistem za alarmiranje vozača proverava kako pomerate upravljač radi poređenja sa Vašim normalnim stilom vožnje.

Informacije o znakovima na putevima
Image2
Informacije o znakovima na putevima

Pomoću funkcije za informisanje o znakovima na putevima stalno dobijate najnovije informacije o trenutnim saobraćajnim ograničenjima. Ona detektuje znakove za ograničenje brzine, znakove za zabranu preticanja i razne tipove dodatnih znakova i prikazuje aktuelni saobraćajni znak na displeju za vozača. U automobilima koji imaju Sensus Navigation takođe koristi informacije o ograničenjima brzine na mapama. Osim toga, funkcija za informisanje o znakovima na putevima Vas vizuelno upozorava kada prekoračite ograničenje brzine tako što treperi tri puta.

Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj
Image2
Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj

BLIS™ Vas upozorava ako neko vozilo uđe u Vaš mrtvi ugao ili Vam se naglo približi otpozadi. Kada izlazite unazad sa uskog prostora za parkiranje, sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj može da Vas upozori na vozila, pešake i bicikliste koji dolaze iz bočnog pravca. BLIS™ Vam pomaže da promenite traku pri saobraćaju jakog intenziteta. Po potrebi Vas upozorava tako što pali lampicu na levom ili desnom retrovizoru na vratima. Zadnji radarski senzori stalno prate mrtve uglove i veliku oblast iza Vašeg automobila. BLIS™ funkcioniše u raznim vremenskim uslovima i pri različitom osvetljenju, odnosno danonoćno. Aktivira se kada automobil prekorači 12 km/h i reaguje na skoro svaki tip vozila, uključujući motocikle. Sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj Vas upozorava tako što Vam šalje zvučna upozorenja preko zadnjeg levog ili desnog zvučnika i što Vam prikazuje grafičko upozorenje na centralnom displeju. Zadnji radarski senzori mogu da detektuju vozila koja se približavaju iz bočnog pravca na rastojanju do 30 metara. Na kraćim rastojanjima takođe mogu da detektuju bicikliste i pešake i da Vas na njih upozore, što je korisno u zakrčenim oblastima.

BLIS™ sa sistemom za upozoravanje na dolazeći saobraćaj je deo IntelliSafe Surround paketa.

Pomoć pri održavanju trake
Image2
Pomoć pri održavanju trake

Ako počnete da skrećete sa pravca, naša tehnologija za pomoć pri održavanju trake Vas upozorava ili, po potrebi, polako zaokreće upravljač da bi Vam pomogla da ostanete u traci. Ova funkcija koristi naprednu kameru visoke rezolucije za registrovanje oznaka trake i pomaže u kontroli položaja automobila na putu. Ako se približite nekoj oznaci trake, sistem polako vraća automobil da bi ostao u traci. Ako i pored toga nenamerno pređete oznaku trake, upozoriće Vas vibriranjem upravljača ili zvučnim upozorenjem. Kada namerno pređete preko oznake trake koristeći pokazivače pravca, pomoć pri održavanju trake se ne aktivira. Sistem funkcioniše pri brzinama od 65 km/h do 200 km/h.

IntelliSafe Pro čine IntelliSafe Standard, IntelliSafe Surround i sledeće tehnologije
Upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista
Image2
Upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista

Volvo Vas upozorava i automatski interveniše u slučaju neizbežnog sudara sa vozilom, pešakom ili biciklistom ispred Vas. Aktivna pri brzinama većim od 4 km/h, naša tehnologija za izbegavanje sudara Vas može upozoriti zvučno i vizuelno ako ste preblizu vozila ispred Vas ili ako su Vam pešaci ili biciklisti na putu. Ako ne reagujete i sudar je neizbežan, uključuje se potpuno automatsko kočenje kako bi Vam pomoglo da izbegnete ili ublažite sudar. Sa dometom od 150 metara, radarski senzor iza rešetke stalno prati rastojanje do vozila ispred Vas, a digitalna kamera iza vetrobranskog stakla detektuje objekte ispred Vas. Na dnevnom svetlu takođe može detektovati pešake koji stoje ili se kreću ili bicikliste koji se kreću istim smerom. Ako se pešak ili biciklista neočekivano pojave ispred Vašeg automobila ili neko vozilo naglo zakoči (ili je u mirovanju), sistem upozorenja na sudar predviđa da će se sudar verovatno dogoditi i upozorava Vas trepćućim svetlom upozorenja na vetrobranskom staklu uz zvučni alarm. Osim toga, ova tehnologija podržava kočenje inicirano od strane vozača tako što unapred aktivira kočnice kako bi smanjila put kočenja. Ako ne reagujete na upozorenje i sudar je neminovan, automobil odmah koči punom kočionom snagom.

Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu
Image2
Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu

Pomažući Vam da održite prethodno definisano rastojanje od vozila ispred sebe pri svim brzinama do 200 km/h, ova adaptivna kontrola krstarenja je pouzdani partner za opušteniju vožnju na svim putovanjima. U sporom gradskom saobraćaju, funkcija „stani-kreni“* adaptivne kontrole krstarenja sa ECO režimom automatski prilagođava Vašu brzinu brzini vozila ispred Vas, pri čemu štedi gorivo jer održava ravnomernije kretanje uz ređa nagla ubrzavanja. Kad vozilo stoji, pritisak na dugme ili papučicu gasa je sve što treba da uradite da bi Vaše vozilo ujednačeno sledilo vozilo ispred sebe. Pri brzinama većim od 30 km/h samo odaberite željenu brzinu i minimalno vremensko rastojanje do vozila ispred Vas. Kada senzor radara otkrije sporije vozilo ispred, brzina se automatski prilagođava tom vozilu. A kada je put čist, vozilo se vraća na odabranu brzinu. Ako je adaptivna kontrola krstarenja isključena i ako Vam se suviše približi vozilo ispred Vas, funkcija upozoravanja na rastojanje od vozila ispred Vas uključuje upozoravajuću lampicu u donjem delu vetrobranskog stakla da biste zadržali propisno rastojanje. Kad god poželite, možete takođe da izaberete standardnu kontrolu krstarenja tako što ćete nekoliko sekundi držati dugme za adaptivnu kontrolu krstarenja.

*Potreban je Geartronic™ automatski menjač da bi funkcija pomoći pri čekanju u redu i funkcija „stani-kreni“ mogle da se koriste od 0 km/h do 30 km/h.

Takođe uključuje upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista.

Preventivna bezbednost
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima
Image2
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima

Naš indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima Vas odmah upozorava preko displeja za vozača ako je pritisak u nekom pneumatiku nizak, što Vam pomaže da bezbedno rukujete u svakom trenutku. Sistem je aktivan od 30 km/h.

Dnevna LED svetla
Image2
Dnevna LED svetla

Ova stilizovana dnevna LED svetla u spojleru se automatski aktiviraju tokom dana da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam za osvetljenje potrebna oborena halogena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Samo u kombinaciji sa halogenim prednjim svetlima.

LED prednja svetla
Image2
LED prednja svetla

Naša prepoznatljiva LED prednja svetla su atraktivno rešenje koje obezbeđuje izuzetno širok i dugačak svetlosni snop. Ako dodate naš sistem za alarmiranje vozača, funkcija aktivnog dugog svetla prebacuje svetla sa dugih na kratka da bi Vam bilo lakše i da biste bolje videli. Tokom dana, prepoznatljive svetlosne trake u obliku čekića služe kao svetla za dnevnu vožnju da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam potrebna oborena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Aktivno dugo svetlo (kao deo našeg sistema za alarmiranje vozača) omogućava Vam da koristite dugo svetlo sve vreme – kada se susretnete sa drugim automobilom ili mu se približite, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka svetla radi optimalne vidljivosti bez zaslepljivanja drugog vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka. LED svetla su izuzetno energetski efikasna i traju koliko i automobil ne gubeći jačinu, čime smanjuju potrošnju goriva i radne troškove.

LED osvetljenje sa aktivnim osvetljenjem u krivinama
Image2
LED osvetljenje sa aktivnim osvetljenjem u krivinama

Ova napredna, prepoznatljiva LED prednja svetla Vam daju još veću jačinu i domet. Takođe Vam pomažu da bolje vidite kada skrećete u mraku – dok skrećete, prednja svetla se zakreću da bi osvetlila krivinu ispred Vas. Tokom dana, prepoznatljive svetlosne trake u obliku čekića služe kao svetla za dnevnu vožnju da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam potrebna oborena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Aktivno dugo svetlo (kao deo našeg sistema za alarmiranje vozača) omogućava Vam da koristite dugo svetlo sve vreme – kada se susretnete sa drugim automobilom ili mu se približite, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka svetla radi optimalne vidljivosti bez zaslepljivanja drugog vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka. LED svetla su izuzetno energetski efikasna i traju koliko i automobil ne gubeći jačinu, čime smanjuju potrošnju goriva i radne troškove.

Halogeno osvetljenje sa podešavanjem visine
Image2
Halogeno osvetljenje sa podešavanjem visine

Naša snažna halogena prednja svetla obezbeđuju Vam izvanrednu preglednost pri svim svetlosnim uslovima. Ako dodate naš sistem za alarmiranje vozača sa funkcijom aktivnog dugog svetla, možete da koristite duga svetla sve vreme. Kada se drugi automobil približava iz suprotnog smera, prednja svetla se automatski prebacuju sa dugih na kratka radi optimalne preglednosti bez zaslepljivanja drugih vozača. Osim toga, ona su inteligentna – dugo svetlo se isključuje kada uđete u grad, ali ostaje uključeno ako prođete pored nekog osvetljenog znaka.

Privremeni rezervni točak
Image2
Privremeni rezervni točak

Predviđen za privremeno korišćenje i maksimalnu brzinu od 80 km/h, ovaj rezervni točak štedi i prostor i težinu. Radi Vaše udobnosti, ovaj pribor sadrži dizalicu, alat za zavrtnje točka i platnenu torbu za odlaganje celog točka.

Zaštitna bezbednost
Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Bezbednosna oprema za decu
Prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka suvozača
Image2
Prekidač za isključivanje vazdušnog jastuka suvozača

Ovaj prekidač Vam omogućava da lako isključite vazdušni jastuk suvozača ako na sedište suvozača treba da postavite sedište za decu okrenuto unazad. Prekidač je pristupačan samo kada su vrata otvorena. Kada je vazdušni jastuk isključen, o tome Vas obaveštava poruka na displeju krovne konzole.

Električna sigurnosna brava za decu
Image2
Električna sigurnosna brava za decu

Električna sigurnosna brava za decu Vam omogućava da na podesan način zaključate zadnja vrata i zadnje električne prozore sa vozačkog sedišta i sprečite njihovo otvaranje s unutrašnje strane.

Bezbednost
Alarm
Image2
Alarm

Alarm štiti Vaš parkirani Volvo automobil i od njega odvraća nezvane goste. Reaguje na pokrete unutar automobila ili ako je razbijen prozor i ako neko pokuša da ukrade Vaše točkove ili odvuče Vaš automobil. Povezan je sa vratima, haubom i vratima prtljažnog prostora i automatski se aktivira kada zaključate automobil. Senzor nivoa odvraća lopove koji žele da podignu automobil da bi ukrali točkove ili da bi ga odvukli, dok sistem blokiranja onemogućava lopova da otvori vrata iznutra kada je automobil zaključan spolja. Senzor pokreta, senzor nivoa i senzor blokade mogu da se isključe da bi putnici ili kućni ljubimci ostali u parkiranom i zaključanom automobilu.

Alarm za slučaj panike
Image2
Alarm za slučaj panike

U vanrednoj situaciji možete da koristite dugme za slučaj panike na daljinskom upravljaču kako biste privukli pažnju. Pritisnite i držite dugme najmanje tri sekunde ili ga pritisnite dvaput kako biste aktivirali trepćuća svetla upozorenja i sirenu.

Centralni sistem zaključavanja sa daljinskom kontrolom
Image2
Centralni sistem zaključavanja sa daljinskom kontrolom

Pomoću daljinskog upravljača bezbedno i lako zaključavate i otključavate vrata putničkog prostora i prtljažnika. Kada izađete ili uđete u automobil, možete da zatvorite ili otvorite sve prozore tako što ćete dodirnuti dugme. U cilju veće bezbednosti, vrata prtljažnika možete da otključate pojedinačno. Tako možete da pristupite prtljažniku pri čemu niko drugi ne može spolja da otvori nijedna vrata.

Automatsko zaključavanje vrata
Image2
Automatsko zaključavanje vrata

Da biste bili još bezbedniji, vrata mogu da se podese tako da se automatski zaključaju čim se vozilo pokrene. Ili ih brzo zaključajte sa prednjih sedišta, koristeći dugme za zaključavanje. Da biste bili bezbedni u slučaju nesreće, Vaš Volvo se automatski otključava da bi vrata mogla da se otvore spolja.

Startovanje bez ključa
Image2
Startovanje bez ključa

Sve dok Vam je daljinski upravljač u automobilu, funkcija startovanja bez ključa Vam omogućava da startujete motor kada okrenete dugme za startovanje dok pritiskate pedalu kočnice.

Centralno zaključavanje i zatvaranje
Image2
Centralno zaključavanje i zatvaranje

Ako zaboravite da zatvorite prozore kada izađete iz automobila, možete lako da ih zatvorite pomoću daljinskog upravljača. Osim toga, možete da ih otvorite pre nego što uđete u automobil da biste osvežili vazduh u kabini.

Imobilizator i protivprovalne brave
Image2
Imobilizator i protivprovalne brave

Ne samo da će brave na vratima odoleti većini pokušaja provale, već elektronski imobilizator onemogućava startovanje motora bez odgovarajućeg daljinskog upravljača. Čak i ako potencijalni lopov uspe da uđe u automobil kroz prozor, opcionalni sistem blokiranja će mu onemogućiti da otvori vrata iznutra.

Lični komunikator za automobil sa funkcijom vožnje bez ključa
Image2
Lični komunikator za automobil sa funkcijom vožnje bez ključa

Ova praktična funkcija kombinuje funkciju vožnje bez ključa sa dvosmernom komunikacijom sa Vašim Volvo automobilom. Ona može da Vam kaže da li je Vaš automobil zaključan, a ako držite daljinski upravljač u džepu, možete da startujete motor, kao i da otključate ili zaključate vrata. Kada se približite automobilu, lični komunikator sa automobilom može da Vas upozori ako je aktiviran automobilski alarm, a daje i dodatno vizuelno upozorenje ako je aktiviran tokom poslednjih pet minuta.

Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Prilazno svetlo i svetlo za bezbedan povratak do kuće
Image2
Prilazno svetlo i svetlo za bezbedan povratak do kuće

Da biste bili bezbedniji kada noću prilazite automobilu, spoljašnji svetlosni izvori osvetljavaju neposrednu okolinu kada otključate automobil daljinskim upravljačem. Dok napuštate automobil, treba samo da povučete ručicu za prednja svetla da biste osvetlili put do svojih vrata. Ova funkcija može da se podesi tako da traje 30, 60 ili 90 sekundi.

Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla
Image2
Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla

Ovi električni retrovizori na vratima se automatski sklapaju kada zaključate automobil da bi bili zaštićeni kada je automobil parkiran. Osim toga, možete ih sklopiti kada pritisnete dugme sa sedišta vozača pri prolasku kroz perionicu. Da biste se lakše uparkirali, retrovizori na vratima se naginju automatski ili pritiskanjem dugmeta kako biste videli ivičnjak kada se krećete unazad.

Kaljeni bočni prozori
Image2
Kaljeni bočni prozori

Kaljeno staklo na bočnim prozorima je tri do pet puta čvršće od običnog stakla iste debljine. Kaljeno staklo povećava bezbednost u slučaju sudara ili loma stakla jer se lomi na komadiće da bi opasnost od povreda bila manja.

Zavrtnji točkova koji se mogu zaključati
Image2
Zavrtnji točkova koji se mogu zaključati

Upotrebite zavrtnje točkova koji mogu da se zaključaju da biste povećali bezbednost i smanjili opasnost od krađe točkova. Za zaključavanje točkova koristi se jedinstveni kodirani naglavak kojim točkove skidate samo Vi ili Vaš prodavac ili tehničar. Osim toga, da bi zavrtnji savršeno odgovarali dizajnu točkova, odaberite komplet zavrtanja točkova sa poklopcima odgovarajuće boje – sa Matt Tech Black, Silver ili Chrome završnom obradom.

Sedišta
Grejana sedišta, napred
Image2
Grejana sedišta, napred

Pošto mi kao Skandinavci razumemo hladno vreme bolje od većine, malo je automobila bolje opremljenih za niske temperature od Vašeg Volvo automobila. Zapravo, zbog naših sistema za grejanje sada možete pozitivnije da gledate na vožnju kada živa u termometru padne. Pogledajte, na primer, naša grejana prednja sedišta sa grejačima u jastucima i donjim naslonima – funkcija grejanja je vrlo brza, pa se u automobilu osećate prijatno kao kod kuće za tili čas jer postoje pojedinačne komande osetljive na dodir koje služe za podešavanje tri nivoa jačine za vozača i suvozača. Pobrinuli smo se i za putnike na zadnjim sedištima, pa smo u dva spoljašnja sedišta ugradili opcionalne grejače sa pojedinačnim komandama za tri nivoa jačine.

Grejana zadnja sedišta
Image2
Grejana zadnja sedišta

Zahvaljujući pojedinačnom električnom grejanju spoljašnjih zadnjih sedišta, Vaši putnici u zadnjem delu uživaju u vožnji čak i pri velikoj hladnoći. Funkcija grejanja jastuka i donjeg naslona sedišta se lako koristi sa zadnjeg sedišta pomoću pojedinačnih komandi za tri nivoa jačine.

Ergonomski dizajnirana sedišta
Image2
Ergonomski dizajnirana sedišta

Sedišta u vašem Volvo automobilu su možda najvažnija u Vašem životu – tokom radnog veka automobila verovatno ćete provesti hiljade časova na njima. Zato smo toliko mnogo vremena potrošili razvijajući njihov ergonomski dizajn – čvrst a udoban, sa podupirućim bočnim jastucima i ergonomskim punjenjem. Zaista, naša sedišta naširoko smatraju jednim od najfinijih u automobilskom svetu. Imaju karakteristike kao što je kontinualno lumbalno podupiranje na prednjim sedištima koje omogućava najfinija podešavanja radi najboljeg individualnog podupiranja. Ako tome dodate naš širok asortiman presvlaka i dizajnerskih rešenja, dobijate sedište iz koga nikada ne biste ustali.

Ambijentalno osvetljenje
Image2
Ambijentalno osvetljenje

Dobro osvetljenje je rešenje za pravljenje odgovarajuće atmosfere. To važi i za automobil i za kuću. Naš opcionalni paket ambijentalnog osvetljenja osvetljava sve ono što može da Vam zatreba noću. Zahvaljujući prefinjenom belom sjaju više nikada nećete morati da po mraku napipavate držače za čaše ili da kopate naslepo po džepovima u vratima. „Ukupan efekat je vrlo topao i prijatan, kao kada se u hladnoj noći nalazite u toploj švedskoj kući“, kažu naši dizajneri. Boja tematski divno pristaje belo osvetljenim komandama na instrument tabli i svim drugim mestima u automobilu. Čak je i opcioni kompas u retrovizoru osvetljen istom elegantnom belom nijansom.

Potpuno podesivo sedište vozača
Image2
Potpuno podesivo sedište vozača

Kada imate potpuno podesivo sedište vozača, možete, na primer, da promenite visinu i ugao jastuka za sedište da biste idealno sedeli potpuno oslonjeni od butina naniže. Velike mogućnosti podešavanja sedišta napred-nazad Vam obezbeđuju savršen položaj za vožnju, bez obzira na Vašu veličinu.

Električno sedište vozača sa funkcijom memorije
Image2
Električno sedište vozača sa funkcijom memorije

Funkcija memorije za električno sedište vozača i retrovizore na vratima podešava Volvo baš onako kako Vam odgovara svaki put kada uđete u automobil. Svaki put kada upotrebite daljinski upravljač za centralno zaključavanje, sedište vozača i retrovizori na vratima automatski se prilagođavaju Vašim postavkama (sa Volvo automobilom dobijate dva daljinska upravljača, a možete da poručite još četiri). Svaki daljinski upravljač aktivira odgovarajuću postavku koja je važila poslednji put kada je taj daljinski upravljač korišćen. Štaviše, možete da sačuvate najviše tri različite postavke sedišta i retrovizora na vratima koristeći dugmad na sedištu. Kao opcija postoji i električno podesivo sedište suvozača.

Električno sedište suvozača
Image2
Električno sedište suvozača

Da bi suvozaču bilo udobnije i lakše, jastuk i naslon sedišta suvozača se lako podešavaju električnim putem pomoću intuitivnih komandi koje se nalaze sa spoljašnje strane jastuka sedišta.

Zadnji centralni naslon za ruke
Image2
Zadnji centralni naslon za ruke

Centralni naslon za ruke, koji se lako spušta sa naslona zadnjih sedišta, omogućava putnicima na zadnjim sedištima da se opuste i uživaju u dugoj vožnji.

Ugrađeni držač za čaše, zadnji
Image2
Ugrađeni držač za čaše, zadnji

Elegantno smešten u jastuku zadnjeg sedišta, sklopivi držač za čaše je nadohvat ruke putnicima na zadnjim sedištima do prozora. Kada se ne koristi, diskretno je sakriven i ne utiče na udobnost putnika na srednjem sedištu.

Tekstilne presvlake sedišta
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)
Image2
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)

Fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)
Image2
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)

Table sedišta od City Weave tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. City Weave je tkanina Charcoal i Blond boje koja je svetla i sjajna, ali se lako održava u čistom stanju. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Blond/Charcoal
Unutrašnjost: Blond/Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/kožne presvlake sedišta
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P860)
Image2
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P860)

Jedinstvene presvlake od tamnog džinsa po uzoru na tekstil Charcoal boje sa kontrastnim belim kožnim umecima koji diskretno naglašavaju moderan švedski luksuz.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Upravljač: Kožom presvučen upravljač sa Uni-deco oblogom, Charcoal
Sedište: Udobno sedište

Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P800)
Image2
Džins tekstilne/kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P800)

Jedinstvene presvlake od tamnog džinsa po uzoru na tekstil Charcoal boje sa kontrastnim belim kožnim umecima koji diskretno naglašavaju moderan švedski luksuz.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Upravljač: Kožom presvučen upravljač sa Uni-deco oblogom, Charcoal
Sedište: Udobno sedište

Kožne presvlake sedišta
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal/Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)
Image2
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)

Table sedišta od nubuk kože i tekstila sa perforiranim podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Kombinacija nubuk kože i tekstila je divno, vrhunsko platno sa izvanrednim prianjanjem i prirodnom ventilacijom. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

R-Design presvlake od kože/perforirane kože
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)
Image2
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)

Fina koža je proizvedena primenom održivih ekoloških tehnika bojenja pomoću kojih se postiže izdržljiva završna obrada. Minimalnim korišćenjem laka dobija se prirodni izgled kože koja predivno stari. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

Klima
CleanZone
Image2
CleanZone

CleanZone omogućava Vama i Vašim putnicima da uživate u čistom, zdravom vazduhu u kabini. Kontroliše usisani vazduh i zatvara usisne vodove za vazduh u kabini ako detektuje štetne materije. Višenamenski filter smanjuje količinu prašine, polena, čestica i neprijatnih mirisa hemikalija. Osim toga, da bi osvežila Vašu kabinu po toplom danu, automatska CleanZone funkcija efikasno ventilira kabinu kada otključate automobil.

Elektronska kontrola klima uređaja
Image2
Elektronska kontrola klima uređaja

Elektronska kontrola klima uređaja održava željenu temperaturu u kabini i može nezavisno da se podešava za vozača i suvozača. Da bi doprineo Vašem zdravlju i udobnosti, sistem vodi računa da vazduh u kabini bude odgovarajuće vlažnosti.

Filter putničke kabine
Image2
Filter putničke kabine

Filter putničke kabine efikasno doprinosi zdravoj klimi u putničkoj kabini jer sprečava da kroz ventilacioni sistem u putničku kabinu uđu prašina i polen.

Zatamnjeni zadnji prozori
Image2
Zatamnjeni zadnji prozori

Dodatno zatamnjeno staklo za zadnje prozore daje Vašem Volvo automobilu prefinjeniji izgled, sprečava blještanje i održava nisku temperaturu u kabini u vrelim, sunčanim uslovima.

Panoramski krov
Image2
Panoramski krov

Naš fiksirani panoramski krov obezbeđuje izvanrednu količinu vazduha i svetlosti svima u Vašem Volvo automobilu. Električni štitnik od sunca od perforiranog tekstila smanjuje blještanje sunca po toplom danu, pri čemu je unutrašnjost kabine i dalje prozračna. Štitnik od sunca se otvara otpozadi tako da putnici na zadnjim sedištima mogu da uživaju u ambijentu svetlosti dok su vozač i suvozač još uvek u senci. Zatamnjena laminirana stakla povećavaju stepen udobnosti i bezbednosti. Takođe štite i od UV zračenja.

Parkirni grejač na gorivo
Image2
Parkirni grejač na gorivo

Ovaj grejač zagreva kabinu i motor da bi smanjio emisiju izduvnih gasova pri hladnom startu i habanje motora. Podesite vreme kada želite da uđete u toplu kabinu ili daljinski startujte grejač preko aplikacije za pametne telefone Volvo On Call.

Grejana sedišta, napred
Image2
Grejana sedišta, napred

Pošto mi kao Skandinavci razumemo hladno vreme bolje od većine, malo je automobila bolje opremljenih za niske temperature od Vašeg Volvo automobila. Zapravo, zbog naših sistema za grejanje sada možete pozitivnije da gledate na vožnju kada živa u termometru padne. Pogledajte, na primer, naša grejana prednja sedišta sa grejačima u jastucima i donjim naslonima – funkcija grejanja je vrlo brza, pa se u automobilu osećate prijatno kao kod kuće za tili čas jer postoje pojedinačne komande osetljive na dodir koje služe za podešavanje tri nivoa jačine za vozača i suvozača. Pobrinuli smo se i za putnike na zadnjim sedištima, pa smo u dva spoljašnja sedišta ugradili opcionalne grejače sa pojedinačnim komandama za tri nivoa jačine.

Grejana zadnja sedišta
Image2
Grejana zadnja sedišta

Zahvaljujući pojedinačnom električnom grejanju spoljašnjih zadnjih sedišta, Vaši putnici u zadnjem delu uživaju u vožnji čak i pri velikoj hladnoći. Funkcija grejanja jastuka i donjeg naslona sedišta se lako koristi sa zadnjeg sedišta pomoću pojedinačnih komandi za tri nivoa jačine.

Grejano vetrobransko staklo
Image2
Grejano vetrobransko staklo

Pomoću ove funkcije lako odmrzavate vetrobransko staklo po mrazu, baš kao i zadnji prozor i retrovizore na vratima. Samo pritisnite dugme i uskoro ćete moći da krenete.

Čišćenje prednjih svetala
Image2
Čišćenje prednjih svetala

Naš sistem za čišćenje prednjih svetala čisti prednja svetla od prljavštine i aktivira se zajedno sa peračima vetrobranskog stakla. Prilikom aktiviranja, mlaznice iskaču iz branika. Inteligentnim, sekvencijalnim čišćenjem štedi se tečnost za pranje vetrobranskog stakla.

Prostor za odlaganje
Osvetljena kaseta za rukavice koja se zaključava
Image2
Osvetljena kaseta za rukavice koja se zaključava

Kaseta za rukavice koja se zaključava omogućava praktično i bezbedno skladištenje automobilskih dokumenata i drugih sitnica. Osvetljena je da biste lakše našli svoje stvari. Da bi Vam bilo lakše, u kaseti za rukavice se nalaze držači za olovke i kreditnu karticu, kao i za dve limenke od 33 cl. U kombinaciji sa funkcijom privatnog zaključavanja, možete da je zaključate čak i kada ostavite automobil, na primer, licu koje parkira automobile ili servisnom tehničaru.

Korpe u prednjim vratima
Image2
Korpe u prednjim vratima

Duga putovanja olakšavaju džepovi za odlaganje stvari u tablama na prednjim vratima. Ovde možete da stavite sve one stvari koje Vama i suvozaču moraju da budu pri ruci. Postoji i džep sa drenažnim kanalom za čistač leda.

Prostor za odlaganje iza prednje centralne konzole
Image2
Prostor za odlaganje iza prednje centralne konzole

Za sitnice postoji praktičan prostor za odlaganje stvari iza centralne konzole. Ovaj prostor za odlaganje je diskretno osvetljen u mraku da biste lakše pronašli ono što tražite.

Prednji držači za čaše
Image2
Prednji držači za čaše

Da bi Vam osvežavajuća pića bila nadohvat ruke, dva držača za čaše za vozača i suvozača sakrivena su ispod elegantnog rolo pokrivača. Držači za čaše mogu da se uklone da bi se obezbedio dodatni prostor za odlaganje stvari.

Ugrađeni držač za čaše, zadnji
Image2
Ugrađeni držač za čaše, zadnji

Elegantno smešten u jastuku zadnjeg sedišta, sklopivi držač za čaše je nadohvat ruke putnicima na zadnjim sedištima do prozora. Kada se ne koristi, diskretno je sakriven i ne utiče na udobnost putnika na srednjem sedištu.

Prednji centralni naslon za ruke
Image2
Prednji centralni naslon za ruke

Da bi duga putovanja bila udobnija, prednji centralni naslon za ruke može da se podešava napred-nazad i ima inteligentno osmišljene funkcije. Dva držača za čaše i strujna utičnica nalaze se ispod rolo pokrivača. Ispod naslona za ruke nalazi se praktičan prostor za odlaganje stvari. U naslonu za ruke smešten je i AUX ulaz ili, u zavisnosti od audio sistema koji ste odabrali, USB priključak za povezivanje Vaših dodatnih uređaja sa audio sistemom u automobilu.

Zadnji džepovi za odlaganje u kabini
Image2
Zadnji džepovi za odlaganje u kabini

Praktično postavljeni sa zadnje strane prednjih sedišta, ovi elastični džepovi obezbeđuju dodatni prostor za odlaganje stvari putnicima na zadnjim sedištima, što je vrlo praktično za novine, časopise, pelene i igračke.

Prostor za odlaganje u panelima zadnjih vrata
Image2
Prostor za odlaganje u panelima zadnjih vrata

Da bi duga putovanja bila prijatnija putnicima na zadnjim sedištima do prozora, na raspolaganju su im praktični prostori za odlaganje sitnica koji se nalaze odmah pored jastuka sedišta.

Pepeljara i upaljač
Image2
Pepeljara i upaljač

Pepeljara sa poklopcem je smeštena tamo gde je lako dostupna, u jednom od panela sa držačima za čaše u centralnoj konzoli. Pepeljara se lako vadi i stavlja, a dizajnirana je tako da se lako čisti. Upaljač za cigarete može da se stavi u utičnicu za napon od 12 V na prednjem i zadnjem delu tunelske konzole.

Podrška vozaču
Paket za podršku vozaču
Image2
Paket za podršku vozaču

Opušten vozač je siguran vozač. Ove dodatne karakteristike Vam pomažu kao vozaču da biste uživali u vožnji i držali stvari pod kontrolom. Funkcija upozoravanja na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista Vas upozorava i automatski interveniše u slučaju neizbežnog sudara sa vozilom, pešakom ili biciklistom ispred Vas. Ako ne reagujete i sudar je neizbežan, uključuje se potpuno automatsko kočenje kako bi Vam pomoglo da izbegnete ili ublažite sudar. Ako počnete da skrećete sa pravca, naša tehnologija za pomoć pri održavanju trake Vas upozorava ili, po potrebi, polako zaokreće upravljač da bi Vam pomogla da ostanete u traci. Kontrolni sistem za alarmiranje vozača Vas diskretno upozorava ako primeti da vozite dekoncentrisano ili umorno. Po potrebi emituje zvučno upozorenje i prikazuje poruku na instrument tabli u kojoj Vam predlaže da se odmorite. Noću naša aktivna duga svetla svetle sve vreme radi optimalne preglednosti bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

Sensus Navigation
Image2
Sensus Navigation

Sensus Navigation obezbeđuje intuitivno vođenje i lako se povezuje sa našim uslugama na bazi tehnologije oblaka i aplikacijama za navigaciju. Lako se koristi pomoću glasovne kontrole ili kontrola na ekranu osetljivom na dodir. Uputstva za vožnju se prikazuju na displeju za vozača, centralnom displeju i displeju na vetrobranskom staklu. Kada koristite sistem, on Vam ne odvlači pažnju od saobraćaja – prirodno komunicirate sa svojim Volvo automobilom, a naša glasovna kontrola izvršava Vaše komande. Ako imate opcionalni displej na vetrobranskom staklu, uputstva za navigaciju lebde ispred vetrobranskog stakla. Sistem takođe može da koristi suvozač preko ekrana osetljivog na dodir na centralnom displeju. Na raspolaganju su Vam automobilske aplikacije koje mogu da Vam pomognu da pronađete i platite mesto za parkiranje, da podelite lokaciju sa prijateljima ili da jednostavno pronađete najbolju kafu u gradu. Da biste lakše izbegli zakrčenja, RTTI funkcija (funkcija za informisanje o saobraćaju u realnom vremenu) daje Vam jasan prikaz alternativnih ruta. Besplatne ispravke mapa Vam obezbeđuju najmoderniju navigaciju. Kada se tome doda aplikacija Volvo On Call, možete da šaljete odredišta iz svog pametnog telefona u svoj automobil. Takođe Vam omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio.

Grejano vetrobransko staklo
Image2
Grejano vetrobransko staklo

Pomoću ove funkcije lako odmrzavate vetrobransko staklo po mrazu, baš kao i zadnji prozor i retrovizore na vratima. Samo pritisnite dugme i uskoro ćete moći da krenete.

Park Assist kamera, zadnja
Image2
Park Assist kamera, zadnja

Da bi olakšala kretanje unazad, ova zadnja kamera prikazuje šta se dešava iza automobila na centralnom displeju. On-screen linije za navođenje pružaju dodatnu pomoć za parkiranje bez ikakvih problema. Zumirani prikaz blizu automobila je vrlo praktična funkcija kada priključujete prikolicu.

Analogni displej za vozača
Image2
Analogni displej za vozača

Analogni displej za vozača Vam daje brzu i intuitivnu kontrolu. Indikator menjača za manuelni prenos i Eco merač Vas podržavaju da vozite sa najekonomičnijom potrošnjom goriva.

Digitalni displej za vozača
Image2
Digitalni displej za vozača

Na našem digitalnom displeju za vozača visoke rezolucije lako podešavate raspored instrumenata i interfejs prema svojim potrebama u vožnji. Imate tri režima prikaza koje možete da menjate – Elegance, Eco i Performance. Elegance režim je klasičan, podrazumevan režim, dok ECO režim hvali ekonomičnu, ekološku vožnju. Performance režim je napadno crvene boje, sa velikim obrtomerom i brzinom digitalno prikazanom u sredini.

Centralni displej od 5 inča
Image2
Centralni displej od 5 inča

Centralni displej od 5 inča Vam daje intuitivnu kontrolu nad funkcijama kao što su klimatizacija, audio sistem, telefon i drugi automobilski sistemi. Takođe Vam omogućava da istražite funkcije Volvo automobila i da ih prilagodite svojim potrebama. Sve se lako kontroliše preko centralne konzole ili komandi na upravljaču.

Kontrola krstarenja
Image2
Kontrola krstarenja

Kontrola krstarenja čini vožnju autoputem prijatnijom jer održava brzinu koju ste odabrali, pri čemu ne morate da držite nogu na pedali gasa. Lako se koristi preko upravljača.

Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu
Image2
Adaptivna kontrola krstarenja sa funkcijom pomoći pri čekanju u redu

Pomažući Vam da održite prethodno definisano rastojanje od vozila ispred sebe pri svim brzinama do 200 km/h, ova adaptivna kontrola krstarenja je pouzdani partner za opušteniju vožnju na svim putovanjima. U sporom gradskom saobraćaju, funkcija „stani-kreni“* adaptivne kontrole krstarenja sa ECO režimom automatski prilagođava Vašu brzinu brzini vozila ispred Vas, pri čemu štedi gorivo jer održava ravnomernije kretanje uz ređa nagla ubrzavanja. Kad vozilo stoji, pritisak na dugme ili papučicu gasa je sve što treba da uradite da bi Vaše vozilo ujednačeno sledilo vozilo ispred sebe. Pri brzinama većim od 30 km/h samo odaberite željenu brzinu i minimalno vremensko rastojanje do vozila ispred Vas. Kada senzor radara otkrije sporije vozilo ispred, brzina se automatski prilagođava tom vozilu. A kada je put čist, vozilo se vraća na odabranu brzinu. Ako je adaptivna kontrola krstarenja isključena i ako Vam se suviše približi vozilo ispred Vas, funkcija upozoravanja na rastojanje od vozila ispred Vas uključuje upozoravajuću lampicu u donjem delu vetrobranskog stakla da biste zadržali propisno rastojanje. Kad god poželite, možete takođe da izaberete standardnu kontrolu krstarenja tako što ćete nekoliko sekundi držati dugme za adaptivnu kontrolu krstarenja.

*Potreban je Geartronic™ automatski menjač da bi funkcija pomoći pri čekanju u redu i funkcija „stani-kreni“ mogle da se koriste od 0 km/h do 30 km/h.

Takođe uključuje upozorenje na sudar sa potpuno automatskim kočenjem i detekcijom pešaka i biciklista.

Limiter brzine
Image2
Limiter brzine

Limiter brzine Vam ne dozvoljava da prekoračite podešenu brzinu. Kada dostignete podešenu brzinu, bićete upozoreni tako što ćete osetiti mali otpor na pedali gasa. Da biste poništili ovu funkciju, treba samo da pritisnete pedalu gasa do kraja.

Putni kompjuter
Image2
Putni kompjuter

Da biste stvari stalno držali pod kontrolom i efikasnije koristili gorivo, putni kompjuter Vam pokazuje najbitnije podatke o putu kao što su trenutna i prosečna potrošnja goriva, koliko će gorivo potrajati i prosečnu brzinu.

Merač spoljne temperature
Image2
Merač spoljne temperature

Uvek ste obavešteni o putnim uslovima koji zavise od vremenskih uslova zato što merač spoljne temperature kontroliše spoljnu temperaturu i što Vas upozorava ako postoji opasnost od crnog leda.

Informacije o znakovima na putevima
Image2
Informacije o znakovima na putevima

Pomoću funkcije za informisanje o znakovima na putevima stalno dobijate najnovije informacije o trenutnim saobraćajnim ograničenjima. Ona detektuje znakove za ograničenje brzine, znakove za zabranu preticanja i razne tipove dodatnih znakova i prikazuje aktuelni saobraćajni znak na displeju za vozača. U automobilima koji imaju Sensus Navigation takođe koristi informacije o ograničenjima brzine na mapama. Osim toga, funkcija za informisanje o znakovima na putevima Vas vizuelno upozorava kada prekoračite ograničenje brzine tako što treperi tri puta.

Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj
Image2
Sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™ i sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj

BLIS™ Vas upozorava ako neko vozilo uđe u Vaš mrtvi ugao ili Vam se naglo približi otpozadi. Kada izlazite unazad sa uskog prostora za parkiranje, sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj može da Vas upozori na vozila, pešake i bicikliste koji dolaze iz bočnog pravca. BLIS™ Vam pomaže da promenite traku pri saobraćaju jakog intenziteta. Po potrebi Vas upozorava tako što pali lampicu na levom ili desnom retrovizoru na vratima. Zadnji radarski senzori stalno prate mrtve uglove i veliku oblast iza Vašeg automobila. BLIS™ funkcioniše u raznim vremenskim uslovima i pri različitom osvetljenju, odnosno danonoćno. Aktivira se kada automobil prekorači 12 km/h i reaguje na skoro svaki tip vozila, uključujući motocikle. Sistem za upozoravanje na dolazeći saobraćaj Vas upozorava tako što Vam šalje zvučna upozorenja preko zadnjeg levog ili desnog zvučnika i što Vam prikazuje grafičko upozorenje na centralnom displeju. Zadnji radarski senzori mogu da detektuju vozila koja se približavaju iz bočnog pravca na rastojanju do 30 metara. Na kraćim rastojanjima takođe mogu da detektuju bicikliste i pešake i da Vas na njih upozore, što je korisno u zakrčenim oblastima.

BLIS™ sa sistemom za upozoravanje na dolazeći saobraćaj je deo IntelliSafe Surround paketa.

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani
Image2
Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj strani Vam pomaže da se parkirate unazad na tesnom prostoru sa ograničenom vidljivošću. Kako se automobil približava prepreci, preko zadnjih zvučnika čujete pulsirajući zvuk, a na centralnom displeju vidite grafički prikaz.

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani
Image2
Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani

Pomoć pri parkiranju na zadnjoj i prednjoj strani Vam pomaže da se parkirate na tesnom prostoru sa ograničenom vidljivošću. Kako se automobil približava prepreci, preko zadnjih ili prednjih zvučnika čujete pulsirajući zvuk, a na centralnom displeju vidite grafički prikaz. Frekvencija zvučnog upozorenja se povećava što ste bliži prepreci.

Pilot za pomoć pri parkiranju
Image2
Pilot za pomoć pri parkiranju

Parkiranje je zabavno kada koristite našeg praktičnog pilota za pomoć pri parkiranju. On meri parkirni prostor (samo onaj koji je 1,2 puta duži od automobila) i parkira Vaš automobil tako što od Vas preuzima upravljač. Takođe Vam pomaže kada treba da izađete iz uskog parkirnog prostora.

Senzor za kišu
Image2
Senzor za kišu

Senzor za kišu može da aktivira brisače vetrobranskog stakla čim počne da pada kiša ili ako voda zapljusne vetrobransko staklo. Da bi Vam bilo lakše, podešava i brzinu brisača vetrobranskog stakla.

Dnevna svetla sa senzorom dnevne svetlosti
Image2
Dnevna svetla sa senzorom dnevne svetlosti

Svetla za dnevnu vožnju Vam obezbeđuju vidljivost tokom dana. Kada se intenzitet svetlosti promeni i kada su prednja svetla potrebna, ona se aktiviraju automatski. Ona se takođe aktiviraju ako uključite brisače vetrobrana ili zadnje svetlo za maglu.

Električno podesivi i grejani retrovizori na vratima
Image2
Električno podesivi i grejani retrovizori na vratima

Lako podesivi sa sedišta vozača, električno podesivi retrovizori na vratima se greju električnim putem zajedno sa zadnjim prozorom, pa ne mogu da se zamrznu po hladnom vremenu.

Multifunkcionalni retrovizori na vratima
Image2
Multifunkcionalni retrovizori na vratima

Retrovizori na vratima velikih su dimenzija, a podešavaju se električno pomoću džojstika u panelu vozačevih vrata. Indikatori su ugrađeni sa strane retrovizora - lako pomeranje ručice daće tri treptaja svetla, tako da postoji manja opasnost da će Vaše okretanje ostati nenajavljeno. Da biste se osećali još bezbednije i udobnije, postoje opcije kao što su električno sklapanje retrovizora, osvetljenje tla i naš sistem za upozoravanje na mrtvi ugao BLIS™.

Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem
Image2
Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem

Unutrašnji retrovizor se automatski zatamnjuje da Vas ne bi zaslepljivala prednja svetla vozila iza Vas. Kada zaslepljujuće svetlo nestane, retrovizor se automatski vraća u normalan režim.

Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem i kompasom
Image2
Unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem i kompasom

Da biste lakše vozili po mraku, ovaj retrovizor se automatski podešava tako da skreće snop prednjih svetala automobila koji se kreće iza Vas. Kada nema svetla koje bi Vas moglo zaslepiti, retrovizor se automatski vraća na svoju standardnu postavku. Da biste lakše koristili navigaciju, na staklu retrovizora se stalno prikazuje Vaš pravac kretanja.

Osvetljeno kozmetičko ogledalo
Image2
Osvetljeno kozmetičko ogledalo

Kozmetičko ogledalo smešteno u štitnik od sunca svetli kada podignete poklopac – zgodno i praktično rešenje. Integrisani držači karata još više olakšavaju život. Dostupni su i za vozača i za suvozača.

Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla
Image2
Električni sklopivi retrovizori na vratima sa funkcijom osvetljenja tla

Ovi električni retrovizori na vratima se automatski sklapaju kada zaključate automobil da bi bili zaštićeni kada je automobil parkiran. Osim toga, možete ih sklopiti kada pritisnete dugme sa sedišta vozača pri prolasku kroz perionicu. Da biste se lakše uparkirali, retrovizori na vratima se naginju automatski ili pritiskanjem dugmeta kako biste videli ivičnjak kada se krećete unazad.

Električni prozori, prednji i zadnji
Image2
Električni prozori, prednji i zadnji

Svi u Vašem Volvo automobilu mogu lako da koriste električne prozore. Komande su praktično postavljene na naslone za ruke na vratima. Ako putujete sa malom decom, zadnje prozore možete da zaključate sa sedišta vozača.

Brzinski regulisani servo upravljač
Image2
Brzinski regulisani servo upravljač

Naš brzinski regulisani upravljač obezbeđuje odgovarajuću servo funkciju u cilju maksimalne udobnosti i odziva upravljača – teže upravljanje pri vožnji po autoputu, a lakše pri sporom saobraćaju. Jačina upravljača takođe može da se podesi pomoću kontrole režima vožnje.

Lično podešavanje električnog servo upravljača
Image2
Lično podešavanje električnog servo upravljača

Ako želite da prilagođavate karakteristike brzinski regulisanog servo upravljača svojim potrebama, možete da poručite servo upravljač koji podešava vozač. Dok se servo upravljač automatski prilagođava u zavisnosti od brzine automobila, na centralnom displeju možete da odaberete jedan od tri nivoa ukupne jačine i osetljivosti upravljača – malu, srednju ili veliku jačinu servo upravljača u celom opsegu brzina.

Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima
Image2
Indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima

Naš indirektni sistem kontrole pritiska u pneumaticima Vas odmah upozorava preko displeja za vozača ako je pritisak u nekom pneumatiku nizak, što Vam pomaže da bezbedno rukujete u svakom trenutku. Sistem je aktivan od 30 km/h.

Podešavač nivoa prednjih farova
Image2
Podešavač nivoa prednjih farova

Uređaj za podešavanje visine snopa farova omogućuje vozaču da podiže ili spušta svetlosni snop okretanjem tastera na instrument tabli. Ova funkcija je posebno korisna kada noću vozite pod punim opterećenjem. Važi samo za halogena prednja svetla; LED prednja svetla se podešavaju automatski.

Dodatna strujna utičnica
Image2
Dodatna strujna utičnica

Dodatna strujna utičnica se nalazi u prostoru za odlaganje stvari ispod prednjeg centralnog naslona za ruke i mogu da joj pristupe svi putnici na prednjim ili zadnjim sedištima; ona obezbeđuje struju za telefonski punjač, laptop, konzolu za igrice, DVD plejer ili neke druge prenosive elektronske uređaje.

Komunikacija
Bluetooth® handsfree sistem, integrisani
Image2
Bluetooth® handsfree sistem, integrisani

Da li želite da pristupite svom mobilnom telefonu tokom putovanja da biste pronašli neku adresu, zadali rutu navigacionom sistemu ili unapred obavestili nekoga da ste krenuli? Bluetooth® tehnologija u vozilu Vam sve to omogućava bežičnim putem preko infotainment sistema – kao i reprodukovanje nekih muzičkih sadržaja tokom putovanja. Kada ga jednom konfigurišete za mobilni telefon, sistem automatski prepoznaje Vaš telefon čim uđete u automobil. Dok ulazite ili izlazite iz automobila, sistem Vam automatski omogućava da se slobodno prebacite sa mobilnog telefona na handsfree sistem i obrnuto. Audio sistemi High Performance i Premium Sound kompanije Harman Kardon uključuju ugrađeni Bluetooth® handsfree sistem koji Vam omogućava da lako rukujete telefonom preko dugmadi na upravljaču ili tastature na centralnoj konzoli. Informacije o telefonu su prikazane na multimedijalnom displeju na centralnoj konzoli. A ako ste odabrali Sensus Navigation sistem, možete telefonirati koristeći glasovno biranje. Štaviše, možete da emitujete visokokvalitetne audio datoteke sa plejera i slušate ih preko audio sistema u automobilu.

Bluetooth® oznaka i logotipi su vlasništvo kompanije Bluetooth SIG, Inc., a Volvo Car Corporation poseduje licencu za njihovo korišćenje. Ostale robne oznake i imena pripadaju vlasnicima na koje se odnose.

Volvo On Call
Image2
Volvo On Call

Aplikacija Volvo On Call povezuje Vaš Volvo sa Vašim pametnim telefonom da biste mogli da ga kontrolišete daljinskim putem. Možete unapred da zagrejete automobil, kao i da proverite njegov status, pogledate njegovu lokaciju, pošaljete odredišta za navigaciju, zaključate ili otključate vrata i mnogo toga drugog. Pre nego što izađete, možete daljinski da zagrejete automobil tako što ćete pokrenuti parkirni grejač preko pametnog telefona. Volvo On Call Vam takođe omogućava da sinhronizujete odredišta za sastanak iz ličnog kalendara sa navigacionim sistemom kako bi Vas vodio. Možete praktično da pratite službena putovanja i da ih skladištite kao dnevnike vožnje. Bez obzira na to da li je reč o probušenom pneumatiku, kvaru ili nekoj vanrednoj situaciji, treba samo da pritisnete dugme da bismo Vam pomogli. Ako se aktivira neki vazdušni jastuk ili predzatezač sigurnosnog pojasa, automatski se alarmira centar za pružanje Volvo On Call usluge. Volvo On Call može da Vas upozori i na pokušaj provale, kao i da omogući praćenje Vašeg automobila preko satelita.

Volvo On Call obezbeđuje stabilnu internet vezu preko krovne antene i pretvara Vaš Volvo u Wi-Fi hotspot za sve putnike u automobilu.

Aplikacija Volvo On Call je dostupna za Vaš pametni telefon, iPad i odevne uređaje kao što su Apple Watch, Android Wear i Microsoft Band 2 sa glasovnom kontrolom. Takođe može da se koristi na računaru ili tabletu sa operativnim sistemom Windows 10, a kompatibilna je i sa Flic dugmadima.

Audio sistemi
Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča
Image2
Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča

Specijalno napravljen za Vaš Volvo automobil, naš Performance audio sistem sa šest zvučnika dobro reprodukuje zvuk svim putnicima u automobilu. Lako se koristi preko centralne konzole ili komandi na upravljaču, a centralni displej od 5 inča Vam daje potpunu kontrolu.

High Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča
Image2
High Performance audio sistem sa centralnim displejom od 5 inča

Napravljen u cilju odlične zvučne reprodukcije i velike snage, ovaj audio sistem snage 4x45 W sa 8 zvučnika Vam omogućava da uživate u vrhunskom zvuku. Bluetooth® striming, USB povezivanje, CD plejer i centralni sistem od 5 inča daju Vam potpunu kontrolu.

High Performance audio sistem sa Sensus Connect centralnim displejom od 7 inča
Image2
High Performance audio sistem sa Sensus Connect centralnim displejom od 7 inča

Napravljen u cilju odlične zvučne reprodukcije, ovaj audio sistem snage 4x45 W sa 8 zvučnika Vam omogućava da uživate u vrhunskom zvuku. Bluetooth® striming, USB povezivanje, CD plejer i Sensus Connect multimedijalni displej od 7 inča pretvaraju Vaš Volvo u povezano infotainment čvorište. Osim što možete da emitujete odličnu muziku i gledate DVD filmove ili zemaljsku televiziju u automobilu, Sensus Connect Vam omogućava da ostanete u vezi sa spoljašnjim svetom. Nudi Vam veliki broj praktičnih automobilskih aplikacija koje Vam obezbeđuju zabavu, navigaciju, kontrolu, povezivanje i druge usluge. I ono što je možda najvažnije: Vaš Volvo je već sada pripremljen za predstojeće automobilske infotainment funkcije na bazi Veba i tehnologije oblaka.

Harman Kardon Premium Sound
Image2
Harman Kardon Premium Sound

Vrhunski audio sistem Harman Kardon Premium Sound sa 10 zvučnika obezbeđuje pun, čist i jasan zvuk u čitavom muzičkom frekvencijskom opsegu – bez obzira na to gde sedite. Dirac Live® optimizuje zvučnu reprodukciju radi vernog koncertnog doživljaja. Digitalno pojačalo snage 5x130 W reprodukuje dinamičan i veran zvuk bez obzira na muzičke žanrove. Proširujući niskofrekvencijski zvučni opseg, dalekometni bas zvučnici daju Vašoj muzici dimenziju koju možete osetiti telom. USB povezivanje, CD plejer i Sensus Connect multimedijalni displej od 7 inča pretvaraju Vaš Volvo u povezano infotainment čvorište. Osim što možete da emitujete odličnu muziku i gledate DVD filmove ili zemaljsku televiziju u automobilu, Sensus Connect Vam omogućava da ostanete u vezi sa spoljašnjim svetom. Nudi Vam veliki broj praktičnih automobilskih aplikacija koje Vam obezbeđuju zabavu, navigaciju, kontrolu, povezivanje i druge usluge. I ono što je možda najvažnije: Vaš Volvo je već sada pripremljen za predstojeće automobilske infotainment funkcije na bazi Veba i tehnologije oblaka.

Audio oprema
Audio striming
Image2
Audio striming

Integrisana Bluetooth® tehnologija omogućava bežičnu komunikaciju i striming muzičkih datoteka. Jednostavno povežite Vaš Bluetooth® kompatibilni mobilni telefon na audio sistem i uživajte u muzici memorisanoj u Vašem telefonu. Nazivi numera i izvođača se prikazuju na integrisanom centralnom displeju.

Daljinska kontrola na upravljaču
Image2
Daljinska kontrola na upravljaču

Pomoću ove kontrole lako koristite funkcije audio sistema i telefona ne podižući ruke sa upravljača. Podesite jačinu zvuka, promenite radio stanicu, promenite numeru i obavite telefonske pozive ili odgovorite na njih tako što ćete upotrebiti dugmad ili intuitivni točkić.

Digital Audio Broadcasting (DAB)
Image2
Digital Audio Broadcasting (DAB)

Kada imate digitalni radio uređaj, možete da koristite Digital Audio Broadcasting (DAB) – standard za digitalne radio uređaje u Evropi. U zemljama koje imaju DAB emitere imaćete pristup većem broju radio kanala, poboljšani radio prijem i visok kvalitet zvuka.

Zabava
Digitalni TV prijemnik
Image2
Digitalni TV prijemnik

Ako imate digitalni TV prijemnik, možete da gledate zemaljske TV kanale na centralnom displeju od 7 inča kada automobil miruje. Digitalnim televizorom se lako upravlja opcionalnim daljinskim upravljačem.

Dodatna strujna utičnica
Image2
Dodatna strujna utičnica

Dodatna strujna utičnica se nalazi u prostoru za odlaganje stvari ispod prednjeg centralnog naslona za ruke i mogu da joj pristupe svi putnici na prednjim ili zadnjim sedištima; ona obezbeđuje struju za telefonski punjač, laptop, konzolu za igrice, DVD plejer ili neke druge prenosive elektronske uređaje.

Tekstilne presvlake sedišta
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)
Image2
Lorensberg tekstilne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P000)

Fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)
Image2
City Weave Sports Uni/tekstilne/T-Tec presvlake Blond boje u unutrašnjosti Blond/Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P92G)

Table sedišta od City Weave tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. City Weave je tkanina Charcoal i Blond boje koja je svetla i sjajna, ali se lako održava u čistom stanju. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Blond/Charcoal
Unutrašnjost: Blond/Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Tekstilne/T-Tec presvlake sedišta
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P560)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)
Image2
Linné tekstilne/T-Tec presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P500)

Table sedišta od tekstila sa T-Tec podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Tekstil je fino tkano platno koje je prijatno u svim vremenskim uslovima i na svim temperaturama. Otporan je na habanje i praktičan, zbog čega je savršen za svakodnevno korišćenje. T-Tec je tehnički materijal sa glatkom završnom obradom otpornom na habanje.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond

Kožne presvlake sedišta
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P160)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)
Image2
Kožne presvlake Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P100)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (P167)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)
Image2
Kožne presvlake Amber boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P107)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Amber
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P10G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)
Image2
Kožne presvlake Blond boje u unutrašnjosti Charcoal/Blond boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Blond boje (P12G)

Hrapava, zrnasta koža sa ravnomernom, prirodnom završnom obradom proizvedena primenom ekološki održivih tehnika.

Presvlake sedišta: Charcoal/Blond
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Blond
Sedišta: Udobna sedišta

R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)
Image2
R-Design presvlake od nubuk kože i tekstila/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PR00)

Table sedišta od nubuk kože i tekstila sa perforiranim podupiračima i umecima u kontrastnoj boji. Kombinacija nubuk kože i tekstila je divno, vrhunsko platno sa izvanrednim prianjanjem i prirodnom ventilacijom. Otporno je na habanje i praktično, zbog čega je savršeno za svakodnevno korišćenje. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

R-Design presvlake od kože/perforirane kože
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)
Image2
R-Design presvlake od kože/perforirane kože Charcoal boje u unutrašnjosti Charcoal boje sa presvlakom krova sa unutrašnje strane Charcoal boje (PZ00)

Fina koža je proizvedena primenom održivih ekoloških tehnika bojenja pomoću kojih se postiže izdržljiva završna obrada. Minimalnim korišćenjem laka dobija se prirodni izgled kože koja predivno stari. Perforirana koža ima prirodnu, ravnomernu završnu obradu, a perforacije poboljšavaju ventilaciju.

Presvlake sedišta: Charcoal
Unutrašnjost: Charcoal
Presvlaka krova sa unutrašnje strane: Charcoal

Dostupno samo za R-Design.

Upravljači
Kožom presvučen upravljač, Charcoal
Image2
Kožom presvučen upravljač, Charcoal

Sportski dizajniran kožni upravljač Charcoal boje sa tri paoka. Upravljač ima ergonomski dizajniranu ivicu sa jasnim osloncima za palčeve, što omogućava dinamičko držanje. Ekskluzivna i prijatna koža daje najbolji mogući osećaj. Dekorativna Silk metal tabla naglašava vrhunski tehnološki dizajn.

Kožom presvučeni upravljač, Charcoal sa Silk Metal umetkom
Image2
Kožom presvučeni upravljač, Charcoal sa Silk Metal umetkom

Sportski dizajniran kožni upravljač Charcoal boje sa tri paoka. Upravljač ima ergonomski dizajniranu ivicu sa jasnim osloncima za palčeve, što omogućava dinamičko držanje. Ekskluzivna i prijatna koža daje najbolji mogući osećaj. Dekorativna Silk metal tabla naglašava vrhunski tehnološki dizajn.

Upravljač presvučen kožom, Blonde/Charcoal sa Silk Metal umetkom
Image2
Upravljač presvučen kožom, Blonde/Charcoal sa Silk Metal umetkom

Upravljač sa ručno šivenom kožnom oblogom, pri čemu je spoljašnja ivica Charcoal boje, a unutrašnja ivica Blond boje. Silk Metal umetak daje hromirani okvir oko središta, produžavajući se do centralnog paoka.

R-Design kožom presvučen sportski upravljač, Charcoal sa Silk metal umetkom
Image2
R-Design kožom presvučen sportski upravljač, Charcoal sa Silk metal umetkom

Upravljač sa ručno šivenom kožnom oblogom Charcoal boje, pri čemu je spoljašnja ivica od perforirane kože. Silk Metal umetak daje hromirani okvir oko središta, produžavajući se do dvodelnog centralnog paoka sa R-Design oznakom.

Ručice menjača
Kožom presvučena ručica menjača, Charcoal sa Silk metal umetkom, ručni menjač
Image2
Kožom presvučena ručica menjača, Charcoal sa Silk metal umetkom, ručni menjač

Kožom presvučena ručica menjača za manuelne menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Svetleća, kožom presvučena ručica menjača, Charcoal, manuelni
Image2
Svetleća, kožom presvučena ručica menjača, Charcoal, manuelni

Svetleća, kožom presvučena ručica menjača za manuelne menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Ručica menjača presvučena kožom Charcoal boje sa Silk metal umetkom, Geartronic™
Image2
Ručica menjača presvučena kožom Charcoal boje sa Silk metal umetkom, Geartronic™

Ručica menjača presvučena kožom za automatske menjače. Ručica je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

Ručica menjača presvučena kožom
Image2
Ručica menjača presvučena kožom

Ručica menjača presvučena kožom je potpuno usklađena sa ostatkom unutrašnjosti, što daje ekskluzivan i luksuzan putnički prostor.

R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom, Charcoal, Geartronic™
Image2
R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom, Charcoal, Geartronic™

Naša R-Design svetleća ručica menjača presvučena perforiranom kožom naglašava sportski i osobeni izgled Vašeg automobila. Kada je mračno, svetleća ručica menjača Vam pomaže da se fokusirate na vožnju.

(Standardno za R-Design)

Dekorativni umeci
Charcoal
Image2
Charcoal

Ručno farbane table mat crne boje imaju glatku završnu obradu sa metalik nijansama koje se pojavljuju kada svetlost obasja površinu.

Milled Aluminium
Image2
Milled Aluminium

Sjajni metal sa finim geometrijskim dezenom koji ima trodimenzionalni efekat. Satenska završna obrada čini dezen uočljivijim. Samo za centralnu konzolu.

Black Grid Aluminium
Image2
Black Grid Aluminium

Vrlo sjajan metal sa lakiranim slojem preko vrlo detaljnog kariranog dezena odštampanog na metalu radi ujednačenog izgleda. Samo za centralnu konzolu.

Stealth Aluminium
Image2
Stealth Aluminium

Crni metal sa mat završnom obradom preko ovlaš teksturiranog rešetkastog dezena radi ujednačenog izgleda. Samo za centralnu konzolu.

Moderno drvo
Image2
Moderno drvo

Drvo otvorene teksture sa tamnom, raskošnom kestenjastom bojom i ravnomernom, linearnom strukturom. Glatka mat završna obrada ima vrlo prirodan izgled. Samo za centralnu konzolu.

Patosnice
Tekstilne patosnice
Image2
Tekstilne patosnice

Ove stilizovane i praktične tekstilne patosnice, koje savršeno odgovaraju unutrašnjosti automobila i koje se lako postavljaju, naglašavaju udobnu i prijatnu atmosferu u Volvo automobilu. Osim što održavaju unutrašnjost u dobrom stanju, efikasno štite od prljavštine i čvrsto zaptivaju pod. Osim toga, lako se uklanjaju kada treba da se očiste.

R-Design tekstilne patosnice
Image2
R-Design tekstilne patosnice

Vaš automobil će imati sportski izgled iznutra kao i spolja uz pomoć ovih praktičnih, stilizovanih R-Design patosnica. Vodootporni donji deo od gume štiti unutrašnjost od prljavštine i vode. Napravljene su od robustnog taftovanog tekstila otpornog na habanje koji je udoban za noge i koji ima dinamičan i karakterističan izgled.

Gumene patosnice, Charcoal
Image2
Gumene patosnice, Charcoal

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna.

U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Izlivene plastične patosnice, Charcoal
Image2
Izlivene plastične patosnice, Charcoal

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna. U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Izlivene plastične patosnice, Blond
Image2
Izlivene plastične patosnice, Blond

Napravljene od meke i fleksibilne plastike koja podseća na gumu, ove plastične patosnice za putnički prostor, koje uključuju patosnicu za prekrivanje tunela, dizajnirane su tako da štite pod Vašeg Volvo automobila bez narušavanja unutrašnjeg dizajna. U praktične karakteristike spadaju podignute, meke ivice sa svih strana koje optimalno štite od vode i prljavštine. Vozačeva patosnica ima prijatnu tekstilnu podlogu za stopala koja štiti cipele od habanja, a boja i oblik patosnica su usklađeni sa unutrašnjošću automobila. Patosnice se lako postavljaju i dobro zaptivaju pod jer se fiksiraju pomoću integrisanih osigurača kroz zaptivene montažne otvore. Lako se uklanjaju i brzo peru vodom.

Gumena prostirka za tunel
Image2
Gumena prostirka za tunel

Održite unutrašnjost Volvo automobila u prvobitnom stanju i zaštitite podne prostirke pomoću gumene prostirke za tunel odgovarajuće boje. Ona je idealna kada na zadnjem sedištu sede tri putnika.

Ostali unutrašnji izgled
Ambijentalno osvetljenje
Image2
Ambijentalno osvetljenje

Dobro osvetljenje je rešenje za pravljenje odgovarajuće atmosfere. To važi i za automobil i za kuću. Naš opcionalni paket ambijentalnog osvetljenja osvetljava sve ono što može da Vam zatreba noću. Zahvaljujući prefinjenom belom sjaju više nikada nećete morati da po mraku napipavate držače za čaše ili da kopate naslepo po džepovima u vratima. „Ukupan efekat je vrlo topao i prijatan, kao kada se u hladnoj noći nalazite u toploj švedskoj kući“, kažu naši dizajneri. Boja tematski divno pristaje belo osvetljenim komandama na instrument tabli i svim drugim mestima u automobilu. Čak je i opcioni kompas u retrovizoru osvetljen istom elegantnom belom nijansom.

Unutrašnje osvetljenje
Image2
Unutrašnje osvetljenje

LED unutrašnje osvetljenje naglašava prefinjen ambijent unutar Vašeg Volvo automobila kada je napolju mrak. Pomoću sedam pojedinačnih podešavanja za boju osvetljenja i reflektore možete da napravite sopstveni unutrašnji ambijent. Znači, bez obzira na to da li putujete na posao ili izlazite na večeru, atmosfera u Vašem Volvo automobilu biće uvek onakva kakvu želite. Osim toga, boja osvetljenja u unutrašnjosti može da se usklađuje sa temperaturnim podešavanjima sistema za klimatizaciju.

Sportske papučice
Image2
Sportske papučice

Naglasite ekskluzivan, sportski izgled i atmosferu unutar Volvo automobila koristeći ove sportske papučice. Brušeni aluminijum i guma kao završna obrada povećavaju prianjanje.

R-Design adaptivni digitalni displej
Image2
R-Design adaptivni digitalni displej

Ovaj digitalni displej za vozača Vam omogućava da uživate u dinamičkom izgledu prepoznatljivog plavog R-Design displeja i da lako prilagodite njegov raspored i interfejs koristeći jedan od tri režima displeja – Performance, ECO i Elegance. Performance režim koji ima vrlo veliki obrtomer, Eco režim koji hvali ekonomičnu, ekološku vožnju i Elegance režim koji je klasičan podrazumevan režim.

R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje
Image2
R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje

Ekskluzivna R-Design presvlaka krova sa unutrašnje strane Charcoal boje optimizuje unutrašnjost Volvo automobila i daje joj dinamičan izgled kao kod avionske kabine. Standardno za R-Design.

Ukrasne obloge pragova, napred
Image2
Ukrasne obloge pragova, napred

Ove aluminijumske ukrasne obloge pragova na prednjim vratima čine automobil prefinjenijim i predstavljaju stilski dodatak koji se zapazi svaki put kada se otvore prednja vrata.

Boje karoserije
614 Ice White
Image2
614 Ice White

Svetla, puna bela boja sa diskretnim sivim tonovima koji naglašavaju raskoš i dubinu.

707 Crystal White pearl
Image2
707 Crystal White pearl

Svetlucava biserna metalik boja koja prelazi iz svetlucave bele u svetlucavu toplu žutobelu boju u zavisnosti od svetla i ugla gledanja.

Dostupno i za R-Design.

719 Luminous Sand metallic
Image2
719 Luminous Sand metallic

Svetla, topla metalik boja sa velikim udelom srebrne boje.

612 Passion Red
Image2
612 Passion Red

Dostupno i za R-Design.

723 Denim Blue metallic
Image2
723 Denim Blue metallic

Raskošna, tamna boja plavog dima sa svilenkastom završnom obradom. Po uzoru na pohabanu kožu i teksas platno.

720 Bursting Blue metallic
Image2
720 Bursting Blue metallic

Samo za R-Design.

721 Mussel Blue metallic
Image2
721 Mussel Blue metallic

Svetla, elegantna plava boja sa čeličnim nijansama koja podseća na boju švedskog mora i neba.

621 Amazon Blue
Image2
621 Amazon Blue

Po uzoru na originalne Volvo boje iz 1960-ih koje su korišćene za klasične modele kao što je Amazon.

711 Bright Silver metallic
Image2
711 Bright Silver metallic

Jasna, neutralna metalik boja sa glatkim aluminijumskim nijansama koje daju svetlu završnu obradu.

714 Osmium Grey metallic
Image2
714 Osmium Grey metallic

Tamnosiva boja sirovog, nedovršenog čelika sa srebrnim nijansama koje definišu oblik automobila.

717 Onyx Black metallic
Image2
717 Onyx Black metallic

Vrlo tamna crna boja koja sjaji na suncu i izgleda još crnje pri slabijoj svetlosti.

725 Fusion Red metallic
Image2
725 Fusion Red metallic

Diskretna crvena boja sa tamnijim i svetlijim nijansama koje joj daju pravu dubinu.

019 Black Stone
Image2
019 Black Stone

Sjajna, prefinjena crna boja sa lakom koji podseća na vrhunski ispoliran crni klavir.

Točkovi
Artio 8x19" Matt Tech Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Artio 8x19" Matt Tech Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 8x19
​Dimenzija pneumatika: 235/35 R19

Ixion 7,5x18" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Ixion 7,5x18" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Midir 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure
Image2
Midir 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Midir 7,5x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Midir 7,5x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/45 R18

Tamesis 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure
Image2
Tamesis 7,5x18" Silver Bright, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x18
Dimenzija pneumatika: 225/40 R18

Narvi 7x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Narvi 7x18" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7x18
Dimenzija pneumatika:

Ixion 7,5x17" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Ixion 7,5x17" Matt Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7,5x17
Dimenzija pneumatika: 205/50 R17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Standardno za R-Design

Sarpass 7,5x17" Silver Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Sarpass 7,5x17" Silver Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7,5x17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Segomo 7,5x17" Matt Tinted Silver, točak od lake legure
Image2
Segomo 7,5x17" Matt Tinted Silver, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x17
Dimenzija pneumatika: 225/45 R17

Spider 7x17" Dark Grey Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Spider 7x17" Dark Grey Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x17
Dimenzija pneumatika: 205/50 R17

Markeb 7x16" Black Diamond Cut, točak od lake legure
Image2
Markeb 7x16" Black Diamond Cut, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova. Pripremljeni su za TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima).

Dimenzija: 7x16
Dimenzija pneumatika:

Matres 7x16" Silver Stone, točak od lake legure
Image2
Matres 7x16" Silver Stone, točak od lake legure

Volvo aluminijumski točkovi su ofarbani sa tri premaza providnog površinskog sloja. Svi točkovi su takođe prethodno obrađeni radi veće zaštite od korozije i napravljeni su tako da se dobro ventiliraju i odvode toplotu, što je pogodno za sve automobile. Volvo aluminijumski točkovi su centrirani na glavčinama uz izuzetno male tolerancije. U kombinaciji sa malim tolerancijama za bočno bacanje i pravilan kružni oblik, to obezbeđuje dobru izbalansiranost točkova.

Dimenzija: 7x16
Dimenzija pneumatika: 205/55 R16

Komplet poklopaca glavčina točkova, Silver
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Silver

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Komplet poklopaca glavčina točkova, Dark Grey
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Dark Grey

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Komplet poklopaca glavčina točkova, Chromed
Image2
Komplet poklopaca glavčina točkova, Chromed

Poklopci glavčina točkova imaju vrlo ekskluzivan dizajn sa reljefno izrađenim Volvo simbolom i logotipom. Materijal: Plastika (četiri u kompletu)

Stilizovanje karoserije
Dnevna LED svetla
Image2
Dnevna LED svetla

Ova stilizovana dnevna LED svetla u spojleru se automatski aktiviraju tokom dana da bi Vaš automobil bio upadljiviji. A kada su Vam za osvetljenje potrebna oborena halogena prednja svetla, ona se automatski aktiviraju. Samo u kombinaciji sa halogenim prednjim svetlima.

Okrugle izduvne cevi
Image2
Okrugle izduvne cevi

Ove izduvne cevi od nerđajućeg čelika sa jedinstvenom i atraktivnom hromiranom završnom obradom naglašavaju sportski profil Vašeg Volvo automobila i daju mu dinamičniji izgled.

R-Design zadnji difuzor
Image2
R-Design zadnji difuzor

Dvostruke sportske izduvne cevi od 90 mm sa Silk metal završnom obradom, koje su integrisane u R-Design zadnji difuzor, upotpunjuju beskompromisni, sportski karakter Vašeg V40 R-Design modela. Dvostruke sportske izduvne cevi montirane su sa svake strane. (Standardno za R-Design).

R-Design sportske izduvne cevi
Image2
R-Design sportske izduvne cevi

Dvostruke sportske izduvne cevi od 90 mm sa Silk metal završnom obradom, koje su integrisane u R-Design zadnji difuzor, upotpunjuju beskompromisni, sportski karakter Vašeg V40 R-Design modela. Dvostruke sportske izduvne cevi su montirane sa svake strane. (Standardno za R-Design)

R-Design poklopci retrovizora na vratima, Bright Silver matt
Image2
R-Design poklopci retrovizora na vratima, Bright Silver matt

Ovi prepoznatljivi poklopci retrovizora na vratima sa Bright Silver matt završnom obradom daju osobeni stil i naglašavaju sportski karakter Vašeg Volvo automobila. Standardno za R-Design.

Bez zadnjeg amblema motora
Image2
Bez zadnjeg amblema motora

Možete da poručite Volvo bez zadnjeg amblema motora.

Bez zadnjih amblema (levo i desno)
Image2
Bez zadnjih amblema (levo i desno)

Možete da poručite Volvo bez zadnjih amblema (levo i desno).

Prtljažni prostor
Zadnje sedište sa sklopivim dvodelnim naslonom u odnosu 60/40
Image2
Zadnje sedište sa sklopivim dvodelnim naslonom u odnosu 60/40

Ergonomsko zadnje sedište je izuzetno udobno tokom dugih putovanja i po potrebi fleksibilno. Nasloni se nezavisno spuštaju u dva dela, što omogućava prevoz tereta i putnika uz istu udobnost. Spoljašnja zadnja sedišta su postavljena prema centralnom delu tako da putnici imaju više prostora i bolji pogled. Sklopivi naslon za ruke, držači za čaše integrisani sa jastukom srednjeg sedišta i dodatni prostor za odlaganje stvari na sedištima do prozora nude još veću udobnost.

Pod prtljažnika na dva nivoa
Image2
Pod prtljažnika na dva nivoa

Pod prtljažnika na dva nivoa olakšava utovar, pričvršćivanje i transport robe jer je potpuno ravan kada su zadnja sedišta spuštena. To takođe daje dodatne mogućnosti za skladištenje ispod poda, što je naročito pogodno u kombinaciji sa prostirkom organizatora prtljažnika. Rasklapanjem dodatnog poda prtljažnika dobijate pametni držač za torbe za kupovinu.

Mrežasti džep, bočna tabla prtljažnog prostora
Image2
Mrežasti džep, bočna tabla prtljažnog prostora

Ovaj elastični mrežasti džep omogućava praktično skladištenje sitnica duž leve table u prtljažniku. Ne može da se kombinuje sa podom prtljažnika na dva nivoa.

Organizator tereta, prtljažni prostor
Image2
Organizator tereta, prtljažni prostor

Ovaj teleskopski okvir s podnim šinama i držačem tereta lako se ugrađuje, a pojednostavljuje učvršćivanje i organizaciju torbi, opreme i nepričvršćenih predmeta. Razdvaja lomljive predmete od drugog tereta ili čak, po potrebi, deli prtljažni prostor na dva dela. A kada organizator nije potreban, lako se uklanja i odlaže.

Mreža na zadnjoj polici
Image2
Mreža na zadnjoj polici

Montirana ispod zadnje police, ova mreža za nepričvršćene predmete (kao što su kišobrani, knjige i mape) pomaže Vam da održite red u prtljažnom prostoru, pa su stvari i dalje nadohvat ruke kada Vam zatrebaju.

Strujna utičnica, prtljažni prostor
Image2
Strujna utičnica, prtljažni prostor

Da bi Vaš Volvo bio univerzalniji, priključite dodatnu električnu opremu kao što je rashladna kutija preko ove strujne utičnice od 12 V u prtljažnom prostoru.

Obezbeđivanje tereta
Zaštitna mreža
Image2
Zaštitna mreža

Ova mreža štiti putnike od neobezbeđenog prtljaga pri naglom kočenju. Može da se drži u praktičnoj torbi ispod poda prtljažnika kada nije potrebna.

Motori
T5 od 245 KS/350 Nm
Image2
T5 od 245 KS/350 Nm

T5 Drive-E motor nove generacije ima dinamične performanse i na autoputu i u gradu. Ovaj vrhunski, univerzalni motor obezbeđuje veliku količinu snage baš onda kada Vam treba, što daje izvanredne vozne karakteristike u kombinaciji sa našim mirnim osmostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T4 od 190 KS/300 Nm
Image2
T4 od 190 KS/300 Nm

Naš T4 Drive-E motor nove generacije Vam nudi laku, dinamičnu i vrlo efikasnu vožnju. Već na malim brojevima obrtaja imate stalan tok snage koji obezbeđuje izvanredne vozne karakteristike u svim uslovima. Da bi vožnja bila lakša, T4 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T3 od 1,5 litara i 152 KS/250 Nm
Image2
T3 od 1,5 litara i 152 KS/250 Nm

Konstruisali smo T3 Drive-E motor nove generacije da biste od manjeg dobili više. Uparen sa našim ekonomičnim 6-stepenim Geartronic™ automatskim menjačem, ovaj motor Vam obezbeđuje malu potrošnju goriva i ravnomernu snagu pri svim brojevima obrtaja.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T3 od 2,0 litara i 152 KS/250 Nm
Image2
T3 od 2,0 litara i 152 KS/250 Nm

Konstruisali smo T3 Drive-E motor nove generacije da biste od manjeg dobili više. Ovaj motor, koji Vam obezbeđuje malu potrošnju goriva i ravnomernu snagu pri svim brojevima obrtaja, uparen je sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T2 od 122 KS/220 Nm
Image2
T2 od 122 KS/220 Nm

T2 Drive-E motor od 122 KS/220 Nm Vam nudi veliku efikasnost, malu potrošnju goriva i prijatnu vožnju. Maksimalna snaga Vam je na raspolaganju već na vrlo malim brojevima obrtaja, a stvari držite pod kontrolom zahvaljujući našem prepoznatljivom šestostepenom ručnom menjaču.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

T2 od 1,5 litara i 122 KS/220 Nm
Image2
T2 od 1,5 litara i 122 KS/220 Nm

T2 Drive-E motor Vam nudi veliku efikasnost, malu potrošnju goriva i prijatnu vožnju. Da bi vožnja bila lakša, T2 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Koristeći tehnologiju malog trenja motora, inovativni sistem za upravljanje motorom, common rail direktno ubrizgavanje goriva i naprednu tehnologiju turbo-punjača, ovaj benzinski motor postiže maksimalnu snagu i efikasnost. Da bi obezbedio svakodnevne vozne karakteristike, turbo-punjač izuzetno dobro reaguje na malim i srednjim brojevima obrtaja motora.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

D4 od 190 KS/400 Nm
Image2
D4 od 190 KS/400 Nm

Naš napredni D4 Drive-E motor od 190 KS/400 Nm omogućava Vam da uživate više i trošite manje. Napravljen po najmodernijoj tehnologiji za dizel motore, D4 Vam obezbeđuje najefikasniju i najpouzdaniju vožnju. Da bi vožnja bila lakša, D4 je uparen sa našim ekonomičnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

Zbog svoje efikasnosti i poboljšanja ovaj motor je savršen izbor za poslovne korisnike. Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija dva turbo-punjača čine vožnju prijatnijom uz istu efikasnost. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

D3 od 150 KS/320 Nm
Image2
D3 od 150 KS/320 Nm

Konstruisali smo ovaj D3 dizel motor da bismo Vam dali vrhunsku kombinaciju ekonomičnosti i performansi. To u kombinaciji sa ekološkom prirodom motora čini vrlo efikasan i univerzalan D3 motor savršenim partnerom na svakom putovanju.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača čine vožnju prijatnijom uz istu efikasnost. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida. Kontrola emisije najnovije generacije sa selektivnom katalitičkom redukcijom smanjuje štetnu emisiju azotnih oksida (NOx) do 90%.

Pomoću naše funkcije režima vožnje, lako prilagođavate karakteristike motora svojim potrebama koristeći komforni, ECO, dinamički ili individualni režim.

Ovaj D3 može da se poruči sa osmostepenim Geartronic™ automatskim menjačem ili šestostepenim ručnim menjačem.

D2 od 120 KS/280 Nm
Image2
D2 od 120 KS/280 Nm

Naš D2 Drive-E motor Vam nudi izuzetnu efikasnost i isto uživanje u vožnji. Bez obzira na to da li ste u gradu ili na autoputu, ovaj motor Vam nudi vrhunsku kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača samo su neke od tajni ove čudesne efikasnosti. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

Ovaj D2 je uparen sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem ili sa našim mirnim šestostepenim Geartronic™ automatskim menjačem.

D2 od 120 KS/280 Nm
Image2
D2 od 120 KS/280 Nm

Naš D2 Drive-E motor Vam nudi izuzetnu efikasnost i isto uživanje u vožnji. Bez obzira na to da li ste u gradu ili na autoputu, ovaj motor Vam nudi vrhunsku kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Tehnologija malog trenja, inovativni sistem za upravljanje motorom i napredna tehnologija turbo-punjača samo su neke od tajni ove čudesne efikasnosti. Precizno dozirajući odgovarajuću količinu goriva za svaki cilindar, naša i-Art tehnologija pomaže motoru da lakše radi i troši manje goriva.

Mala težina motora doprinosi agilnom upravljanju na krivudavim putevima, a Start/Stop tehnologija i naša ECO funkcija optimizuju motor i sistem za klimatizaciju da biste dodatno smanjili potrošnju goriva i emisiju ugljen-dioksida.

Ovaj D2 je uparen sa prepoznatljivim šestostepenim ručnim menjačem.

Menjač
Osmostepeni Geartronic™ automatski menjač
Image2
Osmostepeni Geartronic™ automatski menjač

Naša nova generacija osmostepenih Geartronic™ menjača brzo i lako menja stepene prenosa, što omogućava superiornu efikasnost i intuitivnu vožnju. Uvek ste u odgovarajućem stepenu prenosa, bez obzira na to da li je reč o optimalnoj reakciji motora pri svim brojevima obrtaja ili laganom i najekonomičnijem krstarenju. Kad god ste raspoloženi za dinamičnu vožnju, treba samo da se prebacite na ručni režim. Kada imate naše opcionalne prebacivače stepena prenosa, držite stvari pod kontrolom jer stepene prenosa menjate kada su Vam obe ruke na upravljaču.

Šestostepeni Geartronic™ automatski menjač
Image2
Šestostepeni Geartronic™ automatski menjač

Naša nova generacija šestostepenih Geartronic™ menjača brzo i lako menja stepene prenosa, što omogućava izvanrednu efikasnost i intuitivnu vožnju. Uvek ste u odgovarajućem stepenu prenosa, bez obzira na to da li je reč o optimalnoj reakciji motora pri svim brojevima obrtaja ili laganom i ekonomičnom krstarenju. Kad god ste raspoloženi za dinamičnu vožnju, treba samo da se prebacite na ručni režim. Kada imate naše opcionalne prebacivače stepena prenosa, držite stvari pod kontrolom jer stepene prenosa menjate kada su Vam obe ruke na upravljaču.

Šestostepeni ručni menjač
Image2
Šestostepeni ručni menjač

Naš lak šestostepeni ručni menjač funkcioniše tečno i precizno. Šesti stepen prenosa obezbeđuje opušteno krstarenje i veliku ekonomičnost na autoputu. Ravnomerni hod kvačila garantuje da ćete krenuti s pouzdanjem i otmenošću.

Šestostepeni ručni menjač
Image2
Šestostepeni ručni menjač

Naš lak šestostepeni ručni menjač funkcioniše tečno i precizno. Šesti stepen prenosa obezbeđuje opušteno krstarenje i veliku ekonomičnost na autoputu. Ravnomerni hod kvačila garantuje da ćete krenuti s pouzdanjem i otmenošću.

Prebacivači stepena prenosa
Image2
Prebacivači stepena prenosa

Obezbeđujući bržu ručnu promenu stepana prenosa kada su ruke na upravljaču, prebacivači stepena prenosa za Geartronic™ automatski menjač pružaju još veću zabavu i kontrolu za upravljačem.

Start/Stop tehnologija
Image2
Start/Stop tehnologija

Start/Stop funkcija dodatno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova u gradu. Kada se zaustavite na semaforu ili u saobraćajnoj koloni, motor se privremeno isključuje da bi se eliminisao prazan hod, nakon čega se ponovo pokreće čim nastavite vožnju.

Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo
Image2
Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo

Pomoćna funkcija pri startovanju uzbrdo Vam omogućava da krenete uzbrdo ili nizbrdo tako što sprečava pomeranje automobila dok prebacujete stopalo sa pedale kočnice na pedalu gasa. Ona drži kočnice aktivirane kraće vreme nakon što otpustite pedalu kočnice.

Šasija i upravljanje
Sportska šasija
Image2
Sportska šasija

Ova sportska šasija spušta Vaš Volvo za 10 mm da bi izgled i vožnja bili dinamičniji. Niže težište, krući amortizeri i opruge dodatno poboljšavaju ponašanje na putu, vuču i dinamičku kontrolu u krivinama.

Šasija
Image2
Šasija

Šasija Vašeg Volvo automobila je napravljena tako da Vam obezbedi prijatnu vožnju i agilno ponašanje automobila na svim putevima. Zadnje ogibljenje u više tačaka i MacPherson prednje ogibljenje krute karoserije obezbeđuju Vam kontrolu tokom vožnje. Takođe, prednje i zadnje ogibljenje zajedno obezbeđuju stabilno kočenje i lako upravljanje. U krivinama, zadnji točkovi imaju mogućnost laganog zakretanja, što doprinosi većoj stabilnosti i odzivnosti upravljanja.

Elektronska kontrola stabilnosti ESC
Image2
Elektronska kontrola stabilnosti ESC

Da bi kontrola bila veća, elektronska kontrola stabilnosti optimizuje vuču i smanjuje opasnost od bočnog klizanja točkova pri svim brzinama i u svim uslovima. Suprotstavlja se nedovoljnom i prevelikom zaokretanju u krivinama, što doprinosi bezbednijoj i zabavnijoj vožnji u krivinama. Elektronska kontrola stabilnosti detektuje potencijalno bočno klizanje i preduzima mere za njegovo sprečavanje tako što redukuje snagu motora i/ili koči odgovarajuće točkove. Osim toga, detektuje ljuljanje karoserije da bi smanjila opasnost od gubitka prianjanja pri hitnom manevrisanju i oštrom skretanju. Kada kočite automobil onda kada se jedna strana automobila nalazi na površini sa drugačijim koeficijentom trenja, automobil automatski blago zaokreće upravljač u suprotnom smeru da bi zadržao stabilnost. Da bi karakteristike vožnje bile dinamičnije, naša dinamična raspodela obrtnog momenta koristi rezervu stabilnosti automobila kako bi izuzetno brzo i precizno reagovala na pomeranje upravljača. Osim toga, naša kontrola prianjanja u krivinama sa raspodelom obrtnog momenta obezbeđuje bolje prianjanje pri skretanju velikom brzinom, nedovoljnom zaokretanju u krivinama i snažnijem ubrzavanju. Funkcioniše tako što koči unutrašnji pogonski točak ako počne da gubi prianjanje u krivini i prenosi snagu na spoljašnji točak. Kontrola nedovoljnog zaokretanja u krivinama je još jedna inovativna tehnologija koja još više umanjuje pojavu nedovoljnog zaokretanja u krivinama u cilju stabilnijeg i dinamičnijeg kretanja u krivinama. Osim toga, ako ste raspoloženi da preuzmete veću kontrolu pri dinamičnoj vožnji, izaberite sportski režim da biste isključili funkciju za redukovanje snage motora i dozvolili kontrolisano bočno klizanje zadnjih točkova.

Brzinski regulisani servo upravljač
Image2
Brzinski regulisani servo upravljač

Naš brzinski regulisani upravljač obezbeđuje odgovarajuću servo funkciju u cilju maksimalne udobnosti i odziva upravljača – teže upravljanje pri vožnji po autoputu, a lakše pri sporom saobraćaju. Jačina upravljača takođe može da se podesi pomoću kontrole režima vožnje.

Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™
Image2
Sistem zaštite pri prevrtanju ROPS™

U slučaju prevrtanja, jedinstvena krovna konstrukcija štiti putnike. Naš ROPS™ sistem trenutno aktivira predzatezače sigurnosnih pojaseva i vazdušnu zavesu na naduvavanje da bi dodatno zaštitio Vas, suvozača i putnike na zadnjim sedištima do prozora.

Električni servo upravljač
Image2
Električni servo upravljač

Električni servo upravljač precizno reaguje na Vaše komande pri svim brzinama. Da biste se lakše parkirali, daje Vam veliku servo funkciju pri malim brzinama. Kako se brzina povećava, servo funkcija se progresivno smanjuje radi maksimalno udobne vožnje. Možete lako da prilagodite karakteristike upravljača i servo funkciju da biste maksimalno uživali u svakoj situaciji.

Lično podešavanje električnog servo upravljača
Image2
Lično podešavanje električnog servo upravljača

Ako želite da prilagođavate karakteristike brzinski regulisanog servo upravljača svojim potrebama, možete da poručite servo upravljač koji podešava vozač. Dok se servo upravljač automatski prilagođava u zavisnosti od brzine automobila, na centralnom displeju možete da odaberete jedan od tri nivoa ukupne jačine i osetljivosti upravljača – malu, srednju ili veliku jačinu servo upravljača u celom opsegu brzina.

Unutrašnjost
CleanZone
Image2
CleanZone

CleanZone omogućava Vama i Vašim putnicima da uživate u čistom, zdravom vazduhu u kabini. Kontroliše usisani vazduh i zatvara usisne vodove za vazduh u kabini ako detektuje štetne materije. Višenamenski filter smanjuje količinu prašine, polena, čestica i neprijatnih mirisa hemikalija. Osim toga, da bi osvežila Vašu kabinu po toplom danu, automatska CleanZone funkcija efikasno ventilira kabinu kada otključate automobil.

Filter putničke kabine
Image2
Filter putničke kabine

Filter putničke kabine efikasno doprinosi zdravoj klimi u putničkoj kabini jer sprečava da kroz ventilacioni sistem u putničku kabinu uđu prašina i polen.

Spoljašnost
Start/Stop tehnologija
Image2
Start/Stop tehnologija

Start/Stop funkcija dodatno smanjuje potrošnju goriva i emisiju izduvnih gasova u gradu. Kada se zaustavite na semaforu ili u saobraćajnoj koloni, motor se privremeno isključuje da bi se eliminisao prazan hod, nakon čega se ponovo pokreće čim nastavite vožnju.

Napredna kontrola emisije benzinskog motora i filter za čvrste čestice u dizel gorivu
Image2
Napredna kontrola emisije benzinskog motora i filter za čvrste čestice u dizel gorivu

Naša napredna kontrola emisije brzo reaguje nakon hladnog starta, eliminišući između 95% i 99% ugljen-monoksida, ugljovodonika i azotnih oksida iz izduvnih gasova benzinskog motora. Osim toga, Volvo turbo-dizel motore karakteriše filter za čvrste čestice koji odstranjuje oko 95% čestica iz izduvnih gasova dizel-motora.