Ideje koje menjaju svet su često najspornije.

Nakon što smo uveli sigurnostni pojas u 3 tačke, suočili smo se sa svetom kritika. Od tada je spasilo više od milion života. Sada je vreme za sledeći korak. Za sigurnost svih.

Milion više.

Pomoću novih i postojećih sigurnosnih karakteristika odlučili smo da spasimo još milion života.

Saznajte više o bezbednosti automobila
Ograničenje brzine

Kako bismo poslali snažan signal o opasnostima prebrze vožnje, počevši od 2020. svi Volvo automobili imaju maksimalnu brzinu od 180 km/h. Takođe, razmatramo kako bi pametna tehnologija kontrole brzine i tehnologija geofenciranja mogle automatski ograničiti brzinu u blizini škola i bolnica.

Pilot na autoputu

Uz podršku senzora LiDAR, sledeća generacija Volvo vozila biće hardverski spremna za autonomni pogon. U budućnosti planiramo da omogućimo potpuno autonomnu vožnju.

Kamera za nadzor vozača

Neprestano radimo na novim rešenjima sa ciljem da rešimo pitanje vožnje pod uticajem alkohola i distrakcije u saobraćaju. Kamera za nadzor vozača i senzori omogućiće vozilu da interveniše u slučaju da preti opasnost od saobraćajnih nezgoda.

Care Key

Nedavno smo predstavili Care Key, čiji cilj je suzbijanje brze vožnje. Pomoću Car Key-a vlasnici automobila Volvo mogu da ograniče brzinu automobila kada ga pozajmljuju mlađem članu porodice ili manje iskusnom vozaču kako bi obezbedili sigurniju vožnju.

Prikazane karakteristike možda nisu standardne ili dostupne za sve stilove, opcije motora, godine proizvodnje i regije.

Jedan od milion

Slušajte priče stvarnih preživelih u automobilskim nesrećama i pogledajte kako su uspeli da nesreću pretvore u pozitivnu promenu u svom životu.

Amy

Upoznajte Amy Ma, koja je preživela sudar više vozila zahvaljujući sigurnosnom pojasu.

Summer

Slušajte Summer kako govori o sudaru koji joj je uništio automobil, ali joj je poštedio život zahvaljujući sigurnostnom pojasu.

Linda i Molly

Da nije bilo sigurnosnog pojasa, Lindin i Molyn put do skijališta mogao je biti poslednji.

Alex

Alex govori o sudaru koji mu je zamalo oduzeo život, ali pošto je bio vezan sigurnosnim pojasom, na njemu je ostao samo ožiljak.

Decenije inovacija

Još od našeg osnivanja 1927. godine dizajniramo automobile koji stavljaju ljude na prvo mesto. Otkrijte naše najvažnije bezbednosne inovacije do sada.

Saznajte više

Ovi filmovi sadrže istinite priče stvarnih ljudi, kojima je nadoknađeno njihovo učešće.Sigurnostne karakteristike kompanije Volvo Cars dopunjuju prakse bezbedne vožnje i nisu namenjene omogućavanju ili podsticanju rasejane, agresivne ili na drugi način nebezbedne ili nelegalne vožnje. Na kraju, vozač je u svakom trenutku odgovoran za sigurnu vožnju.